Názor na báseň
Dobrý deň, chcela by som nejaku spätnú väzbu na moju báseň. Nikdy predtým som žiadnu nezdieľala, pretože som ani nevedela ako. Ale chcela by som vedieť či má nejaký potenciál celkovo písanie básni. Nie je to moja prvá, no ešte som sa do dnes neodvážila zdieľať nejakú z nich. Preto by som chcela vedieť úprimný názor či v tom pokračovať (som tínedžerka). :
Prečo?
Prečo robíme veci, ktoré našich najmilších zraňujú?
Prečo nepočúvame hlasy predtým, než ostatný naše činy začujú?
Napriek tomu aj tak slzy roníme zbytočne,
nad našimi chybami, ktoré aj tak ničím neboli užitočné.
Dokola v hlave prebiehajú momenty ktoré ledva si pamätáme.
Týmto celým len svoje drahé chvíle života strácame.
Stále opakujúce sa myšlienky “čo keby”.
Kým s nami naši dráhy súcitia už len v nebi.
Zhora na nás pozerajú,
a že dalšiu chybu nespravíme dúfajú.
Kde by sme však boli keby sme tie chyby nerobili?
Aj tak by sme len dalšiu somarinu za klamstvá skryli.
Stačí nám však už len dúfať že sa z nich poučíme.
A že sa znova nebudeme motať len v tej plnej klamstiev pavučine.
Povedala by som, že na teen vek dobré. Gramatika absentuje, ale to nerieším. Občas je rým trochu nasilu, len aby sa vetička zakončila podobne... Napríklad: Kým s nami naši dráhy súcitia už len v nebi. Tu nie je úplne jasné, čo presne chceš povedať. Takéto drobnosti vedia pokaziť báseň. Máš tam združený rým aa, bb, ale stráca sa ti .. zbytočne ... užitočné.
je to také tínedžerské a keď budeš dospelá tak budeš písať úplne inak..
btw, tie rýmy aabbcc sa mne osobne nepáčia…
Gramaticky rym - pocuju - obcuju - pracuju....videli prdeli...
Je nieco co kazdu basen okamzite posle na odpadovu haldu brakovych basni
Aky potencial ma mat pisanie basni? Ak to robis pre radost, alebo vypisanie sa z pocitov, super. Ak myslis, ze to chces nejakym sposobom spenazit, urcite nie. Ak chces potesit niekoho podobne naladeneho niekde na socialnych sietach, skus. Mne osobne taketo basne nesedia (pisem pre deti 🙂), ale ak mozem poradit, odporucala by som opravit gramaticke chyby, ak tam mal byt rym, tak na tom este treba dost popracovat a celkovo sa to tak tazsie cita, nie je to take uchu lahodiace, basen neplynie lahko. Ale pokojne pis dalej, ak ti to robi radost, ved o tom je predsa pisanie 😉
A kde je tá báseň?

Potenicál na čo? Uživiť sa tým asi neuživíš, ale keď ťa to baví, tak tvor, je to super psychohygiena 🙂 ak ťa zaujíma spätná väzba, tak emócia tam je, ale mne nesedí ten kolísavý rytmus...buď upraviť dĺžku veršov alebo to uvoľniť úplne a nerýmovať niekde aj trochu na silu... takto sa to číta trochu ťažšie, taká ani ryba, ani rak... ale píš ďalej... a pozor na gramatiku ako je plurál prídavných mien