Zlý prístup doktorov ku predpisovaniu liekov
Ahojte ľudia dneska ma to neskutočne vytočilo ich prístup bol som na konzultácií a potom som šiel na vyšetrenie ohľadom preverenia invalidného dôchodku áno prišiel mi papier o schválenie invalidného dôchodku dobre nejdeme riešiť dôchodky,ale som neskutočne vytočený s tým,že aký sú doktori odmeraný s tým,že nechcú predpisovať lieky tie ktoré ľudom najviac prospievajú a pomáhajú lebo sú návykové....no a čo povecme si všetci mame mať neurologické a psychiatrické ťažkosti??? ak pomáhajú lieky tak ich naďalej predpisujem aj keď sú navýkové ne??.....😠😒 som neskutočne vytočený a nervózny s toho,že mi nechceli jeden liek schváliť a predpísať ho,ale to nie len mne ale aj ostatným pacientom nechcú majú ľudia trpieť??? ak vidím tým našim lekárom nejde tak o zdravie pacienta ale ako zbohadnuť toto už ma naozaj vytáča.....V novembri idem ku neurologičke a zrobím tam poriadok mam sto chuti aj zajtra som neskutočne vytočený 😠 aky mate vy vzťah ku svojim lekárom??? ste snimi spokojný??
ide o ten diazepam ?
a aku mas diagnozu na plny invalidny ? teda jej kod ?
Ano, ja som. Lekar asi vie, co robí.
@anonym_14909b ale dobre ked pomáha ten liek tak nech ho užíva naďalej v liečbe prečo ho ma vysadiť nerozumiem pointe
a aku mas diagnozu na plny invalidny ? teda jej kod ?
@anonym_225b5c nie čiastočný mam ale chcu mi dať plný
no proste trápi ma to ako lekári zaobchádzajú s pacientmi a nechcú im predpisovať lieky hlavne tie ktoré su navikove som neskutočne vytočený 😠
@anonym_225b5c nie čiastočný mam ale chcu mi dať plný
@stelly652 a aku mas diagnozu ked ti idu dat plny ?
@anonym_14909b ale dobre ked pomáha ten liek tak nech ho užíva naďalej v liečbe prečo ho ma vysadiť nerozumiem pointe
@stelly652 vsak si to napisal, je to navykovy liek. Viac nie je co riesit, ziaden lekar nespravi zo svojho pacienta zavislaka lebo mu zalezi na zdravi pacienta. A ty uz si zavisly, ked ta to tak vytaca. Co bude ked dostanes abstaky?
Kazdy normalny clovek uziva navykove lieky iba vtedy, ked naozaj musi. Preto, ze si uvedomuje, ze su navykove.
@stelly652 vsak si to napisal, je to navykovy liek. Viac nie je co riesit, ziaden lekar nespravi zo svojho pacienta zavislaka lebo mu zalezi na zdravi pacienta. A ty uz si zavisly, ked ta to tak vytaca. Co bude ked dostanes abstaky?
@anonym_2d3abc ja nesom zavisli mne ide o ten prístup ich
no proste trápi ma to ako lekári zaobchádzajú s pacientmi a nechcú im predpisovať lieky hlavne tie ktoré su navikove som neskutočne vytočený 😠
@stelly652 pozri niekolkorocne uzivanie diazepamu vytvorilonzavislost ak to nevies prekonat treba ist na hospitalizaciu na psychiatriu, aby ta nastavili na antidepresiva
@anonym_225b5c skoliózu a od skolióza mam aj tie mierne závraty
@stelly652 to tazko a skoliozu neurolog neriesi , nevymyslaj si, a ano si zavisly na diazepame, ries to s psychiatrami v ramci svojej psychiatrickej diagnozy
@stelly652 pozri niekolkorocne uzivanie diazepamu vytvorilonzavislost ak to nevies prekonat treba ist na hospitalizaciu na psychiatriu, aby ta nastavili na antidepresiva
@anonym_225b5c ale zas nebudem zo seba robiť pokusného králika a aby ma prehadzovali ako horúci zemiak
@anonym_2d3abc ja nesom zavisli mne ide o ten prístup ich
@stelly652 si si isty, ze uz nie si zavisly ked ta to tak vytocilo, ze dalsia davka uz nebude?
A presne kvôli ľuďom ako ste vy chce robiť lekára stále menej a menej ľudí. Kto ste vy že idete "spraviť poriadky" na neurológii. Koľko titulov mate? Koľko rokov medicíny ste študovali. Asi je nejaký dôvod na to vám daný liek nepredpisat. Trošku pokory a rešpektu
Dobre napíšte mi vaše tipy,názory čo len vas napadne ja končím ozvem sa vám neskor 😘
Dobre napíšte mi vaše tipy,názory čo len vas napadne ja končím ozvem sa vám neskor 😘
@stelly652 najprv sprav poriadok vo svojej hlave, to je moj tip re teba
@stelly652 tie návykové lieky majú mrte nežiaducich účinkov a najmä diazepam, nehovoriac o tom ze treba navysovat dávku pomerne často, ale keď chceš byť vytrety slintak po pár rokoch tak smelo do toho
@stelly652
Je to jednoduché. Lekár preberá zodpovednosť za to, čo pacientovi predpíše a čo sa s pacientom vďaka tej terapii stane. Ak hovoríme o nejakých psychofarmakách, spôsobujúcich závislosť, človek často zostáva pri pôvodnej dávke, lebo jednoducho potom nestačí.
Napríklad taký milý diazepam vo vyššej dávke utrlmuje dýchacie centrum, takže to môže skončiť až fatálne. A to chceš, aby s tým akýkoľvek lekár musel žiť? Mojím cieľom ako lekára (a určite aj drvivého percenta všetkých mojich kolegov) je jednoducho to, aby sa mal pacient dobre. K tomu nám pomáhajú skúsenosti a odporúčania, tzv. guideliny, ktoré sa vypracovali tými najskúsenejším odborníkmi v danej oblasti.
Takže nie, aj keď urobíš bordel na neurologii/psychiatrii/kdekoľvek, lekár ti nepredpise niečo, čím ťa ohrozí (aj keby si to veľmi chcel).
Držím palce, aby sa tvoje ťažkosti zmiernili.

Ano, ja som. Lekar asi vie, co robí.