OAIK - Obchodná akadémia Imricha Karvaša - preferencia
Ahojte / Dobrý deň,
prosím, tí čo ste robili prijímačky na túto školu tento rok a umiestnili ste sa v kapacite, akú preferenciu máte pre túto školu? Dcéra je pod čiarou a chcela by som vedieť akú má ešte šancu na posun v poradí. Ďakujem pekne.
A teda toto čakanie na triediaci automat je pekne blbé. Časový plán celého systému je otrasný.
Áno, tomu rozumiem a kvôli tomu čakaniu sa snažím aspoň takto zistiť šance. Lebo sa zbláznim za tých 6 týždňov. 🙈 Už toto čakanie ma zožieralo. 😅 Je 102. a berú 84. Čiže je 18. pod čiarou. Dali sme len túto jednu školu keďže je ôsmačka a chce ísť len sem. Čiže prioritu máme 1.
Áno, tomu rozumiem a kvôli tomu čakaniu sa snažím aspoň takto zistiť šance. Lebo sa zbláznim za tých 6 týždňov. 🙈 Už toto čakanie ma zožieralo. 😅 Je 102. a berú 84. Čiže je 18. pod čiarou. Dali sme len túto jednu školu keďže je ôsmačka a chce ísť len sem. Čiže prioritu máme 1.
@bleelka úplne ti rozumiem, som na tom podobne. Môj syn je tiež ôsmak, šiel na dvoje prijimačky na bilingválne gymple. Jedny prijímačky pokazil, tam nemá šancu na prijatie. Ale na druhej škole skončil 119. a berú 90. Nie je to nejaká extra obľúbená škola, tak verím, že veľa detí ju má ako prioritu dva a dostanú sa aj inde. Takže môžem pekne N týždňov čakať na automat. Inak myslím, že aj tvoja dcéra má reálnu šancu, že ju zoberú. Najšikovnejších 20 až 30 detí je vždy prijatých aj inde. Musíme si držať palce 🙂
A ešte vlastne sa môže stať aj to, že deti pod čiarou, čo sú nad vami, urobia na inú školu s vyššou prioritou lepšie prijímačky a automat ich teda vyradí z tejto vašej školy. Takto sa tiež môžu “minúť” deti v rade pred vami.
Wow, ďakujem krásne za povzbudenie. Tak snáď to tak aj bude ako píšeš. Silno držím palce aj vám, aby sa syn dostal. To sme fakt na tom veľmi podobne s poradím.

Vždy záleží, koľko môžu prijať a koľká je tvoja dcéra pod čiarou. Ak je to jedna trieda pre 30 detí, tak sa zvykne dostať 10. až 15. pod čiarou, ak nejde o vychytenú školu. Tento rok záleží dosť na priorite, akú si deti dali. Ak je to škola, kde si deti dajú skôr prioritu 2 a menej, tak je šanca na prijatie o dosť väčšia než na vychytených školách, kde majú všetky deti prioritu 1.