icon

Kedy sa zmení priebežné poradie prijímačiek?

Včera o 06:44

Ahojte. V zozname prijatých detí sú aj tie, ktoré reálne majú aj inú školu ako prioritnú a sú prijaté aj tam ( kde ich automat posunie) a uvoľní sa miesto? dcéra skončila tesne pod čiarou v prvej päťke. Ak áno kedy sa priebežné poradie týmto opäť zmení?
Treba volať školy alebo automat, edupage všetko oznámi. Aby sa nezanedbalo odvolanie a tak ....

Strana
z4
anonym_762119
Včera o 06:52

Moj robil talentovky dva roky dozadu - neviem, ci sa nieco menilo - ale bolo potrebne obratom poslat odvolanie cez Edupage. Lebo miesta sa uvolnovali, ked rodicia nahlasovali, ci deti nastupia alebo nie a dosadzovali tam deti z odvolani. Ci to brali podla toho, ako prislo odvolanie, alebo podla inych kriterii, netusim.

kobkag
Včera o 06:52

Ano, su tam zatial vsetky deti, co boli na prijimackach. Po netalentovych sa to poposuva. Tento rok sa nedavaju odvolania.

anonym_72b5d0
Včera o 06:54

Informuj sa u Vás na základnej škole priamo u koordinátorky/výchovnej poradkyne...Keďže ide o nový systém prijímania žiakov na stredné školy.

autor
Včera o 07:03

podľa mňa to bude tak, že tie prijaté deti, ktoré majú túto školu ako č.1 ju potvrdia do 20.4.2026. Tie neuvolnia samozrejme miesto. Potom sú deti prijaté, ktoré ju majú školu ako č. 2 a viac, na tie sa bude ešte čakať do mája podľa ich výsledkov na netalentovom odbore. Ak ich tam vezmú posunie sa poradie. A ešte je pre nás šanca na posunutie u detí, ktoré sú teraz prijaté na dve školy a táto naša je pre nich č. 2 a teda prijatie nepotvrdia do 20.4.2026 a posunie sa poradie. Len či nám to oznámia po tom 20.4.2026 alebo až teda vo finále v máj/jún ?

biba_18
Včera o 07:06

to strašný oný musel vymyslieť tú pakotinu s tými poradiami ... 😒

autor
Včera o 07:07
@biba_18

to strašný oný musel vymyslieť tú pakotinu s tými poradiami ... 😒

@biba_18 budúci rok budú rodičia už trochu "múdrejší" alebo vychytajú chyby a čosi pomenia ale čo my ? 😀 ja fakt neviem či teda je šanca, bude sa posúvať, teraz sa musí pripravovať aj na ďaľšie prijímačky...

kobkag
Včera o 07:16
@anonym_autor

@biba_18 budúci rok budú rodičia už trochu "múdrejší" alebo vychytajú chyby a čosi pomenia ale čo my ? 😀 ja fakt neviem či teda je šanca, bude sa posúvať, teraz sa musí pripravovať aj na ďaľšie prijímačky...

@anonym_autor Oficialne vysledky maju byt tusim az 1.juna. Tento rok nikto nic nepotvrdzuje ani sa neodvolava. Preto su urcene priority, aby automat sam povyhadzoval deti, ktore tam nepatria (prijali ich na skoly, kde maju vyssiu prioritu). Preto konecne vysledky budu az po netalentovkach. A ak bola takto pod ciarov, tak ma takmer istu sancu, ze ju zoberu. Minuly rok sa dostal napr na gymnaziach aj 20ty pod ciarov.

renka30
Včera o 07:21
@anonym_autor

podľa mňa to bude tak, že tie prijaté deti, ktoré majú túto školu ako č.1 ju potvrdia do 20.4.2026. Tie neuvolnia samozrejme miesto. Potom sú deti prijaté, ktoré ju majú školu ako č. 2 a viac, na tie sa bude ešte čakať do mája podľa ich výsledkov na netalentovom odbore. Ak ich tam vezmú posunie sa poradie. A ešte je pre nás šanca na posunutie u detí, ktoré sú teraz prijaté na dve školy a táto naša je pre nich č. 2 a teda prijatie nepotvrdia do 20.4.2026 a posunie sa poradie. Len či nám to oznámia po tom 20.4.2026 alebo až teda vo finále v máj/jún ?

@anonym_autor nemyslim si, ze sa bude potvrdzovat nastup, su to stale iba predbezne vysledky, nie rozhodnutie o prijati. Ti, ktori su "predbezne" prijati a zaroven maju skolu ako proritu c. 1 tak idu automaticky na tu skolu. Ti, ktori su pod ciarou, musia ist na netalentove prijimacky, pockat na vysledky a potom automat zohladni talentove aj netalentove prjimacky a priority skol a podla toho sa upravi poradie..ak je tesne pod ciarou, je velka sanca, ze ju vezmu ale zial, to sa dozviete az okolo toho zaciatku juna.

autor
Včera o 07:25
@renka30

@anonym_autor nemyslim si, ze sa bude potvrdzovat nastup, su to stale iba predbezne vysledky, nie rozhodnutie o prijati. Ti, ktori su "predbezne" prijati a zaroven maju skolu ako proritu c. 1 tak idu automaticky na tu skolu. Ti, ktori su pod ciarou, musia ist na netalentove prijimacky, pockat na vysledky a potom automat zohladni talentove aj netalentove prjimacky a priority skol a podla toho sa upravi poradie..ak je tesne pod ciarou, je velka sanca, ze ju vezmu ale zial, to sa dozviete az okolo toho zaciatku juna.

@renka30 joj však toto....ale aj tak mi stále vŕta hlavou, že tie deti , ktoré sú teda prijaté na prioritu č.1 automaticky im nepríde už pozvánka na netalentové. Tak musia si to tie školy a automat nejak "potvrdiť" ten nástup z ich strany

amel
Včera o 08:11
@kobkag

Ano, su tam zatial vsetky deti, co boli na prijimackach. Po netalentovych sa to poposuva. Tento rok sa nedavaju odvolania.

@kobkag toto nie je pravda.Mas pravo na odvolanie vyplyvajuce zo zákona.
Tam sa nic nemenilo.
Odvolanie sa podáva až po doručení rozhodnutia o neprijati.Prv sa nemáš odvolať na co....

klivus
Včera o 08:46

dcéra šla skúsiť z osmičky na dve bilingválne....z jedného jej na elektronickej výveske svieti - tesne pod čiarou a druhé-egjak je len na ich stránke poradie, no netuším či sme v limite, koľko detí vezmú...poradie sa posunie už len vyššie, ak mali deviataci prioritu netalentovku a vezmú ich, no to si musíme počkať do 1.6.

stvura
Včera o 08:48

Ako takto. Neviem co mas za skolu. Ale je to tak ze prebehnu prijimacky na talentovky. Skola spravi poradie. Pozrie ake priority deti v poradi maju. Ak beru pat deti a pat ma poradie jedna a tvoja dcera je siesta tak dostanes vyjadrenie o neprijati (tu podavas odvolanie). Ak ale z tych piatich maju dve tvoju skolu prioritu dva tak sa caka na netalentovky a tym padom nedostanes nic a vyhodnotenie ti skola posle az po prebehnutych netalentovkach, kedy skola zisti ci jej tie dve deti vypadnu alebo nevypadnu - ak vypadnu tak posunie tvoju dceru a mas vybavene. Ak nevypadnu (lebo druhu skolu nespravili a musia byt dakde prijate), tak znova podavas odvolanie. Takze teraz musis cakat co ti pride. Ak nic, tak cakas do maja a potom riesis, ak pride ze je neprijata tak hned podaj odvolanie.

autor
Včera o 09:27
@stvura

Ako takto. Neviem co mas za skolu. Ale je to tak ze prebehnu prijimacky na talentovky. Skola spravi poradie. Pozrie ake priority deti v poradi maju. Ak beru pat deti a pat ma poradie jedna a tvoja dcera je siesta tak dostanes vyjadrenie o neprijati (tu podavas odvolanie). Ak ale z tych piatich maju dve tvoju skolu prioritu dva tak sa caka na netalentovky a tym padom nedostanes nic a vyhodnotenie ti skola posle az po prebehnutych netalentovkach, kedy skola zisti ci jej tie dve deti vypadnu alebo nevypadnu - ak vypadnu tak posunie tvoju dceru a mas vybavene. Ak nevypadnu (lebo druhu skolu nespravili a musia byt dakde prijate), tak znova podavas odvolanie. Takze teraz musis cakat co ti pride. Ak nic, tak cakas do maja a potom riesis, ak pride ze je neprijata tak hned podaj odvolanie.

@stvura ok ďakujem. Ešte dúfam že niektoré deti ju mali ako školu 2 a vzali ich na talent.skolu 1...to vlastne už automat aj vidí tak neviem či je tam v hre ešte ten dátum 20.4 kedy decká sú prijaté na inú školu ako našu

mondolina
Včera o 09:32

ako keď tu čítam tento guláš, ktorý spravili z prijímačiek🙈 nezávidím vám.

simca06022011
Včera o 09:32

mas to tam jasne napisane, toto su predbezne vysledky, riadne budu po prijimackach dalsich. V maji. To bude definitivne, dovtedy nebude chodit nic dalsie podla mna. Lebo nema ako automat vediet ostatne deti ako sa umiestnia -napr tie co maju tazsie 4rocne studia na 1-2mieste, pritom sa dobre umiestnili na talentovych
Ano je velmi rpavdepodobne, ze ak tvoja dcera je tesne pod ciarou na svojej vyvolenej skole, tak sa to posunie, lebo deti prehadze podla umiesnenia a priorit.

anonym_288195
Včera o 09:53
@anonym_autor

@stvura ok ďakujem. Ešte dúfam že niektoré deti ju mali ako školu 2 a vzali ich na talent.skolu 1...to vlastne už automat aj vidí tak neviem či je tam v hre ešte ten dátum 20.4 kedy decká sú prijaté na inú školu ako našu

@anonym_autor jasne ze je, prislo ti uz nieco? ako fakt toto je len priebezne poradie...ja mam dceru 60tu zo 400 deti...beru 30. Ako neverim ze by 30 odmietlo a posunuli ju tak dopredu - ona ma talentovku ako druhu...takze cakame a uvidime. Ja si spravim repete buduci rok so synom, no uz sa tesim

biba_18
Včera o 09:57

bože, a čo potom ešte také decká ako môj syn - mal prioritu jednu talentovku, zapísal sa na druhú talentovku a nakoniec išiel na tretiu netalentovku 😒 bo na poslednú chvíľu sa rozhodol ... 😂

anonym_4ce892
Včera o 09:57
@anonym_762119

Moj robil talentovky dva roky dozadu - neviem, ci sa nieco menilo - ale bolo potrebne obratom poslat odvolanie cez Edupage. Lebo miesta sa uvolnovali, ked rodicia nahlasovali, ci deti nastupia alebo nie a dosadzovali tam deti z odvolani. Ci to brali podla toho, ako prislo odvolanie, alebo podla inych kriterii, netusim.

@anonym_762119 teraz sa to uplne zmenilo. Z max 4 skol (2 talent a 2 netalent) sa urci poradie priorit. Po vsetkych prijimackach automat vsetko vyhodnoti a urobi zoznam prijatych a neprijatych s ohladom na prioritu skoly. Cize ak si dieta da prihlasky na 4 skoly a aj ho vsade zoberu, tak automat ho da do zoznamu prijatych len v tej skole, kde mal prioritu 1. Zo zvysnych 3 ho vyradi a tym uvolni miesto pre dalsie deti a vsetko sa automaticky poposuva. Skola do toho uz nema moznost zasiahnut a ani ziak menit nazor, ze kam chce ist, kedze si uz v prihlaske urcil poradie skol. S odvolanim si uz ziak moc nepomoze, lebo poradie prijatych urcuje pocitac a volne miesta sam zaplna.

anonym_762119
Včera o 10:01
@anonym_4ce892

@anonym_762119 teraz sa to uplne zmenilo. Z max 4 skol (2 talent a 2 netalent) sa urci poradie priorit. Po vsetkych prijimackach automat vsetko vyhodnoti a urobi zoznam prijatych a neprijatych s ohladom na prioritu skoly. Cize ak si dieta da prihlasky na 4 skoly a aj ho vsade zoberu, tak automat ho da do zoznamu prijatych len v tej skole, kde mal prioritu 1. Zo zvysnych 3 ho vyradi a tym uvolni miesto pre dalsie deti a vsetko sa automaticky poposuva. Skola do toho uz nema moznost zasiahnut a ani ziak menit nazor, ze kam chce ist, kedze si uz v prihlaske urcil poradie skol. S odvolanim si uz ziak moc nepomoze, lebo poradie prijatych urcuje pocitac a volne miesta sam zaplna.

@anonym_4ce892 dakujem za info, myslim, ze celkom dobry system.

amel
Včera o 10:10
@anonym_762119

@anonym_4ce892 dakujem za info, myslim, ze celkom dobry system.

@anonym_762119 no ja som skeptik a mrzí ma,ze sa nas to týka.

amel
Včera o 10:13
@biba_18

bože, a čo potom ešte také decká ako môj syn - mal prioritu jednu talentovku, zapísal sa na druhú talentovku a nakoniec išiel na tretiu netalentovku 😒 bo na poslednú chvíľu sa rozhodol ... 😂

@biba_18 to sa teraz uz neda.
A ja som skepsa ohľadom miest pri školách 2 ,3,4.
Moja dcera ma len 2,z toho je veľký predpoklad,ze na prioritu c1 ju nevezmu.A reálne sa bojim,ze z dôvodu miest sa na 2 nedostane.
A potom je to cele v pr.eli🫣

anonym_c1351d
Včera o 10:17

Neviem teda ako čo ale my sme volali do školy povedali nam že neoficiálne je 62 teda 2 pod čiaru ale záleží ktorú školu ma prioritnú a takto nam to nakoniec vyšlo. Bolo povedane že ak ju príjmu tak na prijímačky netalentovej nemusí ísť. Druhá talentova škola viem že neprešla bohužiaľ prepočula zadanie úlohy a tým pádom neurobila písomne. Takže v e prihláške nam svieti iba jedna škola

biba_18
Včera o 10:20

@amel no a potom čo s takými deťmi? práve to je na hlavu, pojde na učňovku bez maturity také dieťa??

amel
Včera o 10:21
@biba_18

@amel no a potom čo s takými deťmi? práve to je na hlavu, pojde na učňovku bez maturity také dieťa??

@biba_18 dcéra ma 1ky cely cas v skole.Asi.
Nebudem klamať,mam strach.

biba_18
Včera o 10:23

@amel veď práve ... keď je niekto totálny stresmen (ako ja napr) ... držím teda palce nech to dobre dopadne ...

anonym_4d575f
Včera o 10:40

Ono v podstate to nieje gulas len teraz, len zviditelnili to ako to bolo vzdy na pozadi.
Teraz cakas na ostatnych ci urobili skusky inde a ak ano a mali prioritu na inej skole a prijmu ich tak sa posunie poradie tvojho dieta vyssie na jeho prioritnej skole. V minulosti ked si bola pod ciarou tak si dala odvolanie a cakala ci tie deti ktore mali v zalohe inu skolu nastupili tam a uvolnili miesto na vasej skole. Bolo to podobne len nezautomatizovane.
V minulosti aj ked si bola 5.ta pod ciarou nebola garancia ze ta na odvolanie vezmu lebo podla rozhodnutia riaditela mohli vziat a uprednostnit niekoho na 10 mieste napriklad preto ze mal ovela viac sutazi alebo proste znamosti. Teraz to automat nepusti a bude mazat a posuvat riadky automaticky do poradia.

midka
Včera o 10:41
@biba_18

@biba_18 ale, ved to je v podstatne presne tak isto ako to bolo aj predtym dlhe roky, nikdy nemoze predbehnut dieta, ktore nespravilo prijimacky, ine len kvoli priorite,,, tak to nefunguje,, je to len pomocka pre skoly, aby hned vedeli, ked niekto spravi prijimacky a ma prioritu 1, automacky je prijaty a nemusia cakat na vyjadrenie, ci ziak nastupi, ved predtym to bolo hrozne, niekedy sa zo 160 miest aj 40 miest uvolnilo.... to bolo neprehladne

amel
Včera o 10:42
@biba_18

@amel veď práve ... keď je niekto totálny stresmen (ako ja napr) ... držím teda palce nech to dobre dopadne ...

@biba_18 ❤️ďakujeme

amel
Včera o 10:43
@midka

@biba_18 ale, ved to je v podstatne presne tak isto ako to bolo aj predtym dlhe roky, nikdy nemoze predbehnut dieta, ktore nespravilo prijimacky, ine len kvoli priorite,,, tak to nefunguje,, je to len pomocka pre skoly, aby hned vedeli, ked niekto spravi prijimacky a ma prioritu 1, automacky je prijaty a nemusia cakat na vyjadrenie, ci ziak nastupi, ved predtym to bolo hrozne, niekedy sa zo 160 miest aj 40 miest uvolnilo.... to bolo neprehladne

@midka rozdiel je v tom,že clovek si smel vybrať.
Teraz mam podozrenie,ze sa neskutočne otvoria dvere korupcii,keďže posledné slovo ma skola.

lucik194
Včera o 10:46
@anonym_762119

@anonym_762119 2 roky dozadu je uplne k nicomu, teraz je uplne novy system

Strana
z4