icon

Môže manžel čerpať OCR na manželku po cisárskom reze?

ruby_gold_sima
Dnes o 17:19

Ahojte

Je mozne aby si manzel zobral na mna OCR ked ja budem po cisarskom porode a poberam matersku?
Znamemu volali zo socialky ze nevyhnutnych 14 dni OCR sa mne prerusi poberanie materskej. Co som nasla info na nete nic taketo sa tam nespominalo.

Dakujem za rady.

viestta
Dnes o 17:24

Manzel nech cerpa otcovsku dovolenku

sisa_s
Dnes o 17:24

Ved moze ist na otcovsku dovolenku

anonym_fd1754
Dnes o 17:27

@ruby_gold_sima Môže mať aj OČR na novorodenca, ak si v stave, že sa nedokážeš o bábätko postarať.

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 17:47

Praveze chceme tak riesit ze na cas co budem v nemocnici si zoberie dovolenku, potom ked uz budem doma chce cerpat OCR na 14 dni na mna a nasledne si bude cerpat otcovsku dovolenku.

anonym_5640cb
Dnes o 17:50
@ruby_gold_sima

Praveze chceme tak riesit ze na cas co budem v nemocnici si zoberie dovolenku, potom ked uz budem doma chce cerpat OCR na 14 dni na mna a nasledne si bude cerpat otcovsku dovolenku.

@ruby_gold_sima keď budeš v nemocnici nemôže mať na teba OČR.

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 17:52
@anonym_5640cb

@ruby_gold_sima keď budeš v nemocnici nemôže mať na teba OČR.

@anonym_5640cb Preto som napisala ze ked budem v nemocnici bude cerpat dovolenku.

anonym_fd1754
Dnes o 17:53
@ruby_gold_sima

@anonym_5640cb Preto som napisala ze ked budem v nemocnici bude cerpat dovolenku.

@ruby_gold_sima Načo dovolenku kým si v nemocnici?

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 17:54
@anonym_fd1754

@ruby_gold_sima Načo dovolenku kým si v nemocnici?

@anonym_fd1754 Lebo to tak chceme riesit ale to nie je podstatne, ide mi o tu OCR lebo znamemu to zamietli z dovodu ze zena pobera matersku.

anonym_fd1754
Dnes o 17:55
@ruby_gold_sima

@anonym_fd1754 Lebo to tak chceme riesit ale to nie je podstatne, ide mi o tu OCR lebo znamemu to zamietli z dovodu ze zena pobera matersku.

@ruby_gold_sima OČR závisí od tvojho zdravotného stavu

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 17:57
@anonym_fd1754

@ruby_gold_sima OČR závisí od tvojho zdravotného stavu

@anonym_fd1754 To mi je jasne kedze cisarsky porod/sekcia je chirurgicky zakrok

anonym_8dfb64
Dnes o 18:00
@ruby_gold_sima

@ruby_gold_sima neboj sa, nebudes na tom tak zle, aby si potrebovala asistenciu. Prepustia ta aj tak az ked budes OK. Nemaluj certa na stenu, urcite vsetko dobre dopadne a ty budes OK a aj ako kazda zena, budes schopna sa postarat o dieta. A uprace muz, ked pride z roboty, aj nakupi 😉

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 18:07
@anonym_8dfb64

@ruby_gold_sima neboj sa, nebudes na tom tak zle, aby si potrebovala asistenciu. Prepustia ta aj tak az ked budes OK. Nemaluj certa na stenu, urcite vsetko dobre dopadne a ty budes OK a aj ako kazda zena, budes schopna sa postarat o dieta. A uprace muz, ked pride z roboty, aj nakupi 😉

@anonym_8dfb64 Dakujem za skvelu radu 😉 ja sa nebojim ze sa nepostaram o dieta

anonym_2be7f3
Dnes o 18:12
@anonym_8dfb64

@anonym_8dfb64 oni chcu byt doma vsetci co najdlhsie a nech im to plati štat,bez ohladu na jej zdrav.stav

zuzkaa1991
Dnes o 18:13

@ruby_gold_sima moj manzel bol tak ....15 dni cerpal otcovsku potom 14dni ocr po cisarskom som bola plus staršie dieta prvacka mala som co so sebou robiť obliecť sa sama som zacala asi po 3tyz...plus to chytanie do.skoly atd...a to som rodila v septembri všetko pre všetkých nové situácie 😇

Ak mate normálnu.lekarku(gyn. Alebo všeobecneho neni problém)

ukulela
Dnes o 18:13
@ruby_gold_sima

@ruby_gold_sima ak budeš v stave postarať sa o dieťa, nie je dôvod, aby muž na teba čerpal OČR. Lekár vám ju vystaví, ak budeš v stave, že potrebuješ opateru. Známemu zamietli ocr zrejme preto, lebo žiadal OČR na novorodenca a tam nie je možný súbeh s materskou.Takže buď budeš KO, alebo uprosis lekára, nech mužovi OČR vypíše. Zneužívať to v čase, keď ma muž po pôrode štedré +2tyzdne DV je dosť okate.

anonym_8dfb64
Dnes o 18:15
@ruby_gold_sima

@ruby_gold_sima tak ked sa budes vediet postarat o dieta, naco on bude nrat OCR? Ved to si potom v stave postarat sa aj sama o seba.

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 18:16
@zuzkaa1991

@ruby_gold_sima moj manzel bol tak ....15 dni cerpal otcovsku potom 14dni ocr po cisarskom som bola plus staršie dieta prvacka mala som co so sebou robiť obliecť sa sama som zacala asi po 3tyz...plus to chytanie do.skoly atd...a to som rodila v septembri všetko pre všetkých nové situácie 😇

Ak mate normálnu.lekarku(gyn. Alebo všeobecneho neni problém)

@zuzkaa1991 Super dakujem za odpoved, ja som sa len chcela informovat ci je aj taka moznost 🙂

zuzkaa1991
Dnes o 18:18
@ruby_gold_sima

@zuzkaa1991 Super dakujem za odpoved, ja som sa len chcela informovat ci je aj taka moznost 🙂

@ruby_gold_sima ale ocr na seba nie na detia ;) citala som vysse príspevky
Tak preto mohli zamietnut ak na dieta bral ocr

Ale treba na seba zobrať 😇
Tiez sme boli po 12r rokoch prvýkrát spolu mesiac kedze muz robil kazdy den 12tky...teraz si čerpá materskú 😇

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 18:18

Dakujem za rady, islo mi len o to informovat sa aj o takejto moznosti 🙂

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 18:20
@zuzkaa1991

@ruby_gold_sima ale ocr na seba nie na detia ;) citala som vysse príspevky
Tak preto mohli zamietnut ak na dieta bral ocr

Ale treba na seba zobrať 😇
Tiez sme boli po 12r rokoch prvýkrát spolu mesiac kedze muz robil kazdy den 12tky...teraz si čerpá materskú 😇

@zuzkaa1991 ano mne je jasne ze na mna musi a nie na dieta, to aj dava logiku, ano preto by sme boli radi ze aby bol doma aby pomohl nech nie som na vsetko sama 🙂

anonym_5640cb
Dnes o 18:22
@ruby_gold_sima

@zuzkaa1991 ano mne je jasne ze na mna musi a nie na dieta, to aj dava logiku, ano preto by sme boli radi ze aby bol doma aby pomohl nech nie som na vsetko sama 🙂

@ruby_gold_sima OČR na teba bude môcť, až keď budeš doma z nemocnice, kým si hospitalizovaná, tak nie.

anonym_8dfb64
Dnes o 18:23
@ruby_gold_sima

@ruby_gold_sima ale na teba mu daju, len ak budes v zlom stave. Tak to zbytocne neprivolavaj. Vacsina planovanych cisarskych je OK a nemusis sa bat, ze sa po par dnoch nebudes vediet postavit na nohy. A nespekuluj dopredu...

ruby_gold_sima
autor
Dnes o 18:23

@anonym_5640cb Ano to som si zistila 🙂

anonym_539982
Dnes o 18:36
@ruby_gold_sima

@ruby_gold_sima To som ešte nepočula🫣. Si prvá v galaxii, čo bude mať sekciu? Ja som mala dvojčatá a na druhý deň som jedného mala nonstop pri sebe a za druhým behala o 3 poschodia vyššie na novorodeneckú JIS-ku. Zase jedna, čo chce vydrbať so systémom...