icon

Účinné vitamíny a lieky na prevenciu odpadávania

13. júl 2025

Ahojte mám dve otázky ohľadne liekov, vitamínov 🙂.
Priateľ odpadol nedávno, na nič mu neprišli bol v nemocnici týždeň, jediné čo zistili bolo, že mal málo výživy v tele... má dlhodobejšie problémy s trávením.

Máte na odporučenie nejaké vitamíny, dobré probiotiká na podporu vstrebávania výživy z potravy?

Tiež má odvtedy strach že mu zasa bude nevoľno a odpadne, stalo sa to v noci. Existujú nejaké lieky na pocit oslabenia čo by mohol užiť ak pocíti že sa mu napr. Krúti hlava? Toto skôr ako placebo pre pocit že máme niečo doma na pomoc aby bol pokojnejší.

Ďakujem krásne

anonym_a4afd3
13. júl 2025

Mám podobný problém - porucha vstrebávania - určite by som odporúčala doplniť železo, B12, B6, magnézium a vitamín D. Z doplnkov elektrolyty - napríklad fluidex a môže si to do toho dať aj combo magneB6 šumivé. Ja beriem toto. A plus mať po ruke hroznový cukor, keď cíti, že je to veľmi zle. Plus piť dostatočne množstvo vody. Držím palce.

kacena4
13. júl 2025

vitaminy neviem ale na odpadavanie si treba "zvyknut" a nastavit sa ze ked mi je zle sadnem hocikde na zem. minuly tyzden sa mi to stalo na výlete a isla som k zemi v zamku na prehliadke. sadla som si na zem a cakala kym to prejde a treba pitny rezim 🤪😁 drzim palceky

deti95060810
13. júl 2025

strach z odpadávania treba riešiť s psychologom, popr. psychiatrom... môže ísť napr. o postraumatickú poruchu... ale diagn. určuje lekár, nie my od klávesnice.

simsalabim
13. júl 2025

Stalo sa to v noci po wc?

anonym_172717
13. júl 2025

Aj srdce radím vyšetriť

alickapusinka
13. júl 2025

Môže to byť aj skryta epilepsia . Treba ísť na hlbšie vyšetrenia vyhľadať aj neurologa.Ja som mala tak ked som mala 12 rokov potom tiež dlho nevedeli zistiť a na 13 rokov mi epilepsia veľmi rozpukla.Medzi tým som mala to čo ty popisuješ bez zjavnej pričiny.Iba take odpadnutia a bola som v nemocnici tiež mi nič nezistili.Niektore druhý epilepsie sú aj nenapadne nie všetký sú take že hned dostaneš záchvat.A srdce tiež.Toto čo popisuješ nie je žiadneho psychickeho razu ale nejaka chyba v tele bude ver mi.A radšej skôr ako neskoro.Aj na cukrovku sa treba dať vyšetriť.

autor
13. júl 2025
@simsalabim

Stalo sa to v noci po wc?

@simsalabim áno presne

autor
13. júl 2025
@anonym_172717

Aj srdce radím vyšetriť

@anonym_172717 bol na kardio aj hospitalizovaný a na nic neprišli

simsalabim
13. júl 2025
@anonym_autor

@simsalabim áno presne

@anonym_autor toto sa stalo mne, v noci, po wc. Vysetreni milion, na nic neprisli. Ale vraj pri vyprazdneni (moc alebo stolica) vznika niekedy podrazdenie nejakeho nervu, co sposobi odpadnutie. Tak to uzavreli ako “synkopa po mikcii” - odpadnutie po moceni. Stalo sa mi to iba raz, ale niekedy sa v noci zobudim, idem na wc a mam podobny pocit, tak to sa rovno spred wc otocim naspat do postele a cakam, kym to prejde a az potom idem.

simsalabim
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_172717 bol na kardio aj hospitalizovaný a na nic neprišli

@anonym_autor