Ako začať s oficiálnym podnikaním v pečení?
Ahojte, poprosím o radu žienky, ktoré majú skúsenosť. Počas MD a RD som piekla chlebík, pečivo, zákusky …mám celkom slušnú klientelu. Keďže mi RD konci, chcela by som toto pečenie rozšíriť a hlavne zoficialnit. Najde sa tu niekto, kto si tým nedávno prešiel a vie ma navigovať kde, čo a ako? Aby som si vedela zvážiť či do toho ísť alebo nie. Dakujem.
v dome môžeš piecť ale musíš mat zvlášť na to kuchyňu, chladničky a pod. Musíš mat oddelene súkromie od podnikania.
Ty nemozes piect doma v kuchyni. Musis mat zvlast priestory, ktore Ti schvali hygienik. Tak isto vzdelanie v tejto oblasti, ak si chces otvorit vyrobnu. Na vsetko musis mat doklady co kupis, neexistuje ze si budes od niekoho na cierno vajcia kupovat napriklad. A porozmyslaj nad tym, ci mas jednak na to dost financii atiez kolko by dane veci stali, aby si zarobila. A nezabudni, ze musis platit odvody do zdravotnej a socialbej poistovne (prve mesiace socialku neplatis) brz ohladu na to, ci a kolko zarobis.
najskôr si pozri kolko sa platia odvody,dan, pri soc . poistovni už neplati rok ale pol rok,
pozri si ich vyšku , prepočitaj si či sa ti to oplati
zvyšok ti už napísali baby
prijem hotovosti , pripadne e -kasa atd
Vela oficialnych pekarni a cukrarni teraz zatvara kvoli zmenam v zakonoch, odvodom atd...https://www.bratislavak.sk/clanky/11708/znama-c...
Musíš byť vyucena v odbore. To mas? Potom priestory... osobitne musi byt napríklad aj miestnosť na vajcia, chladničky, je toho dosť...hygiena ti musí schváliť priestory...je to dosť náročný proces...

Kde si to piekla? Ofic nemozes doma nic piect musis mat extra iba na to priestory