Oneskorený vývoj dieťatka
Ahojte milé mamičky,stretli ste sa niekto s tým,že psychomotorický vývoj dieťatka bol zhruba o 4 mesiace oneskorený? Malo to v neskoršom veku nejaké následky?
Mám dcérku, od narodenia jej všetky body "vývinových dotazníkov" idú zhruba o 3-4 mesiace neskôr. Napríklad má takmer 18 mesiacov (korigovaný vek 17 mesiacov) a chodí okolo nábytku, sama sa už v strede miestnosti postaví, chodí aj za jednu ruku ale chôdza je ešte veľmi nestabilná. Rovnako aj vzras je menší (konf. Veľkosť 74 a váha necelých 9kg).
Viem,že každé dieťatko je iné ale niekedy ma prepadne trochu strach. Mám skcelú pediatičku, takže verím,že ak by sa jej niečo nezdalo,hneď by nás poslala na nejaké vyšetrenia ale niekedy mám napriek tomu pochyby.
Ďakujem za Vaše odpovede.
chodíte k odb. lekárom? neurolog?
@monicka811 nemám skúsenosť ale to ozaj nosi 74 a ma 9kg? To musí byt riadne tintitko ☺️ môj syn toľko váži a nosi takú veľkosť a to ma pól roka 😀 a čo dr na oneskorený vývoj?
@anonym_c8c9ff nikoho nezaujima,co tvoj syn.komentar za sto bodov,fakt.
Áno ja mam syna od narodenia ma oneskorený vyvoj
My ale chodime k lekárom
Diagnózu zatiaľ žiadnu nemá
18 mesiacov ale je taka hranica,kde dieťa by malo začať samostatne chodiť -moj začal v 18😃
Veľa trénujte
Stravu ma akú?
Ano, moje deti mali tiez podobne miery a vahy. Chodit zacali presne na 15 m, chlapec si to odlozil na 22 mesiacov- ale zacal rovno behat🫣rec si odlozil tiez az do skolky a teraz sa mu usta nezavru..🫣🫣🫣dolezite.je, byt u lekara, keby cosi, aby sa podchytilo. Ale inac, kazde dieta ma svoj cas....
Centrum včasnej intervencie neskúšate? FYzioterapia?
Urcize by jej to pomohlo.

@monicka811 nemám skúsenosť ale to ozaj nosi 74 a ma 9kg? To musí byt riadne tintitko ☺️ môj syn toľko váži a nosi takú veľkosť a to ma pól roka 😀 a čo dr na oneskorený vývoj?