Polievate záhradku vodou z potoka?
Ahojte.
Polievate niekto na záhrade vodou z potoka? Máme ho hneď vedľa pozemku, takže by to bolo praktické, ale občas je z neho cítiť žumpu, zrejme tam niekto niečo vypúšťa.
Premýšľam, či je taká voda ešte bezpečná na polievanie úrody? Alebo aspoň na kvety/okrasné kríky?
Je sucho, pitnou nechcem plytvať.
Ďakujem za každý názor 🍀
na kvety a okrasne kríky určite áno, podľa mňa aj na zalievanie úrody, ale ľudia zvyknú vypúšťať žumpu hlavne keď prší..
podľa mňa veľkopestovatelia pouzivaju daleko skodlivejsie veci nez vodu z potoka (pesticidy, striekanie atd) cize smelo do toho :D
@zuzulienocka78 u nás takých čo púšťajú zo žumpy do potoka pokutujú, teda ľudia ich nahlasujú, s takou vodou by som nepolievala úrodu
asi zalezi co je to za potok. ak chces polievat zeleninu a podobne, tak to by som si dala pozor. ak len tak rastliny, travnik, tak to uplne bez problemov.
Ak by sme nemali vlastnu studnu,kaslala by som na celu zahradu,urodu.Ale mame vlastnu studnu,von vyvedene umyvadlo,tocku a polievame hadicou.
Keby sme mali potoka určite by som poliala. To nevadí že niekedy smrdí, aj hnojiť treba 😂
mne by ten smrad vadil a teda ešte zo žumpy výkalov dávať si na záhradu, je bezočivé od ľudí že takto vypúšťajú do potoka
Ak by bola voda čistá, použila by som. Ak tam niekto vypúšťa žumpu tak nie.
U nás tú vodu nepoužívame na nič. Ale je pravda, že našim horným susedom nespravili kanalizáciu, aj keď ju mali mať a oni do potoka vypúšťajú všetko. Samotnej žumpy z WC by som sa nebála na kvetiny, ale u nás vypúšťajú aj odpadovú vodu z práčok, umývania, kúpania a všetkého, teda je to plne chémie a neraz to dopláva aj s bublinkami... inak tá voda väčšinou nesmrdí, ale vadilo by mi to kvôli tej chémii. Niekedy sme mávali v potoku raky a pstruhy, teraz v ňom nezije nič a to ich tam skúšali aj umelo napustiť. Nejak tu vodu nič neprežije. Ktovie čo by na to tie kvetiny..
Ja polievam dažďovou vodou a teraz kým mám prázdny sud tak vodou z vodovodu. Žiaľ nie všade je kanalizácia a nie každý je ochotný platiť toľké peniaze za vývoz žumpy.
U nás tú vodu nepoužívame na nič. Ale je pravda, že našim horným susedom nespravili kanalizáciu, aj keď ju mali mať a oni do potoka vypúšťajú všetko. Samotnej žumpy z WC by som sa nebála na kvetiny, ale u nás vypúšťajú aj odpadovú vodu z práčok, umývania, kúpania a všetkého, teda je to plne chémie a neraz to dopláva aj s bublinkami... inak tá voda väčšinou nesmrdí, ale vadilo by mi to kvôli tej chémii. Niekedy sme mávali v potoku raky a pstruhy, teraz v ňom nezije nič a to ich tam skúšali aj umelo napustiť. Nejak tu vodu nič neprežije. Ktovie čo by na to tie kvetiny..
Ja polievam dažďovou vodou a teraz kým mám prázdny sud tak vodou z vodovodu. Žiaľ nie všade je kanalizácia a nie každý je ochotný platiť toľké peniaze za vývoz žumpy.
@anonym_249b79
@anonym_249b79 teda na dedine je všetko možné, to načo majú žumpu
@anonym_249b79
@anonym_249b79 teda na dedine je všetko možné, to načo majú žumpu
@anonym_0fda26 neviem, či vôbec majú žumpy alebo ako to majú, ale viem, že kanalizácie v tej časti nie sú. Končia 2 domy nad nami a im ju len sľubujú a odkladajú termín budovania. Takže všetko ide do potoka. Možno majú žumpy, do ktorých majú všetky odpady a to spolu vypúšťajú do potoka. Väčšinou to nesmrdi, iba občas ale skôr častejšie ide spenený potok, možno z práčok a tak.
@zuzulienocka78 u nás takých čo púšťajú zo žumpy do potoka pokutujú, teda ľudia ich nahlasujú, s takou vodou by som nepolievala úrodu
@anonym_0fda26 Neviem, kto to vypúšťa :-/ Popritom má dedina kanalizáciu vybudovanú :-/

Odjakziva sme tak robili u babky. A vsetkemu sa tak mimoriadne darilo. ♥