Pomoc
Prosím Vás nevie mi niekto poradiť manžel mal ťažký úraz v zahraničí v robote ,mal cestovné poistenie.Pracoval ako živnostník,celý dolamany v krajine kde robil mu iba ruku zoperovali ostatné zlomeniny že musí riešiť na Slovensku kde podstúpil operáciu panve krčných stavcov ďalšia operácia ruky kde mu to zle urobili v zahraničí zlomenú hrudná kost a iné zlomeniny nemozem sa dovolať pravdy ,nikto to nepresetruje keď zavolám hneď ma voľnú či aj jeho zamestnávateľ nikto mi nedal vedieť až manžel po prebratí že mal úraz neviem vôbec ako postupovať kde sa idem opitat má idbiju slovami neviem musíte sa inde opitatja vôbec neviem čo mám robiť a keď sa chcem dozvedieť pravdu a hlavne že bola jeho liečba v zahraničí zanedbaná teraz bojuje o život a nikto sa mi nechce vyjadriť k nicomu
@janete34 je mi velmi luto,co sa stalo manzelovi,ale neviem,s cim a ako,by sme ti mohli pomoct.Podla popisu,to bol tazky uraz a neviem do akej vysky, cestovne poistenie kryje,pracovny uraz.Pytas sa co mas robit,asi sa len modlit a nestracat nadej.Drzim palce a manzelovi prajem skore uzdravenie.

Bohuzial zivnostnik nema zamestnavatela, on je sam sebe zamestnavetelom a zodpoveda za svoju BOZP. Mal poistenie aj na vykonavanie prace, pri ktorej sa mu uraz stal, alebo mal len bezne "turisticke" poistenie?