icon

Zdravotné problémy na dovolenke s deťmi

22. júl 2025

Ahojte prosím vás o radu skôr než napíšem delegátke kvôli takej blbosti čo môžem ešte iné urobiť?

Som na svojej prvej dovolenke s dvoma dcérami a je mi momentálne strašne do plaču. Ešte 3 dní sú pred nami a takto som si to nepredstavovala. Predvčerom večer som sa začala cítiť slabá a trochu ma skrabalo v hrdle, ľahla som si skôr spať ze je to možno len stresom únavou keďže som sama s deťmi a mladšia má len 7 vkuse niečo odo mňa chce nie som odpočinuta. Zároveň som dostala aj menzes takže celé zle. V noci som raz zvracala inak dobre. Ráno som vstala v pohode akurát počas hodiny sa mi rozbehla migréna. Paralen nezabral dala som si panadol migréna ešte som ľahla na 2 hodiny a pomohlo. Vstala som a nebolo mi nič bola som úplne fit. Behom dňa sa mi vyhodil herpes čiže ma bolia aj pery ale inak som bola OK. Fungovala som s deťmi do večera pri bazéne prechádzka atď. Dnes ráno som vstala ako mŕtvola. Unavená slabá ubolena. Menzes pomaly slabne, znova ma začalo skrabat v hrdle znova slabosti. Pália ma oči aj horúci dych mám. Teplotu som mala len ten prvý deň a teraz pred dvoma hodinami. Začala som aj kychat a soplit. Ľahla som si s paralenom že pospím ale stekajú mi do hrdla hlieny skrabe to a slzia mi oči.
Je mi hrozne ťažko ze som deťom skazila dovolenku už s nimi nemôžem ísť k bazénu nevydržím tam, musia sedieť na izbe samé ich nepustím. 😭 Trápi ma to kvôli nim. Čo robiť? Ešte tu sme do piatka nevidím zmysel aby sme tu ostali je možnosť odísť aj skôr? Riešili ste to už? Nikoho iného tu nemáme kto by ich vzal von kým budem ležať. Užili sme si od 11 veľa krásnych dní ešte aj včera sme si celkom užívali keď som si myslela ze mi je už dobre. No dnes koniec 😭😭 ako ste také čosi riešili vy?

Strana
z2
doriiis
22. júl 2025

Druhá dcéra má koľko rokov? Žeby postrazila mladšiu v bazéne? Alebo nie je tam nejaký animačný program pre deti?

ukgirls
22. júl 2025

kazdy hotel ma vacsinou aj program pre deti kde rodicia nemuzia byt ..skus na recepciu a spyat sa ake mate moznosti

januska12323
22. júl 2025

Ako ste prišli? Ak vlastnou dopravou môžete odísť kedy chcete. Nejaký program pre deti? Majú na hoteli lekára?

tanyan
22. júl 2025

A myslíš, že cestu domov by si zvládla? Podľa mňa by si mala využiť prostredníctvom delegáta služby lekára, aby si sa dala dokopy a pre deti nejaký animačný program - kids club alebo niečo podobné.

autor
22. júl 2025
@doriiis

Druhá dcéra má koľko rokov? Žeby postrazila mladšiu v bazéne? Alebo nie je tam nejaký animačný program pre deti?

@doriiis 11 ma. Nevedia plávať. S kolesom áno to sa vybláznia ale predsa nevedela by som si tak odpočinúť ten strach tam je. Aj včera sa naháňali a mladsia sa vykotila z kolesa.a to som stála vedľa

autor
22. júl 2025
@ukgirls

kazdy hotel ma vacsinou aj program pre deti kde rodicia nemuzia byt ..skus na recepciu a spyat sa ake mate moznosti

@ukgirls je tam sem tam niečo ale trvá to max pol hodinu aj to väčšinou doobedu. Teraz večer bude už len disco

autor
22. júl 2025
@januska12323

Ako ste prišli? Ak vlastnou dopravou môžete odísť kedy chcete. Nejaký program pre deti? Majú na hoteli lekára?

@januska12323 letecky sme prišli. To neviem ci tu je lekár. Napíšem aj delegátke len som sa chcela ešte ukludnit trocha

januska12323
22. júl 2025
@anonym_autor

@januska12323 letecky sme prišli. To neviem ci tu je lekár. Napíšem aj delegátke len som sa chcela ešte ukludnit trocha

@anonym_autor no tak letecky skôr neodídeš, aspoň základné vyšetrenie ti delegát vybaví. Ale musíš len vydržať.

autor
22. júl 2025
@tanyan

A myslíš, že cestu domov by si zvládla? Podľa mňa by si mala využiť prostredníctvom delegáta služby lekára, aby si sa dala dokopy a pre deti nejaký animačný program - kids club alebo niečo podobné.

@tanyan skúsim sa na to opýtať. Vôbec neviem ci by som dala cestu domov to čakanie na letisku je aj v plnom zdraví na slučku. Asi bude najlepšie sa opýtať a možno ma aj nasmeruje ohľadom deti

enmery
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka, pokojne kontaktuj delegátku. Oni su tam presne aj pre takéto prípady. Usetris si zbytočne sa trápenie čo ako prečo. Je to jej práce. Nie si ani prvá ani posledná, ktorej sa niečo také stalo na dovolenke.

autor
22. júl 2025

Ešte mi napadlo deň pred odchodom som si bola u mojej Dr po antibiotika nakoľko som mala problém s močovým mechúrom neustále mi bolo treba cikať a nedalo sa mi plne vycikat. Dala mi zinnat a ten som dobrala len pred pár dňami než som ochorela. Tak neviem ci mi Dr dá ďalšie keď by ma tu ošetrili

ukgirls
22. júl 2025

a neozes si lahnut vedla bazena do tiena a deti nech sa santia..starsia uz je vo veku kedy vie dat pozor a keby daco je tam aj plavcik etc.. ja ked som chora tak mi je jedno kde lezim hlavne ze lezim a na slnku sa skor vypotim...

kaca222
22. júl 2025

Deti by som určite k bazénu samotné nepustila, nadopovala by som sa liekmi, chytila lehátko niekde v tieni pri bazéne a odtiaľ na ne dávala pozor. Na izbe sa zbláznite a z popisu to nie je také, že by si musela byť na izbe. Iné je keď človek hnačkuje zvracia, ale so soplom a teplotou vydrzis aj vonku

kitycat
22. júl 2025

Ofukla ta klima, vonku ti bude lepsie, baby su dost velke aby si pozerala z lehatkaa. Mozes dokupit rukavky pre pokoj duse ked z kolesa vypadava

macatt
22. júl 2025

Na recepcii sa spýtaj na lekára, dajú ti niečo, čo ťa postaví na nohy, ja som tak bola 3x na injekcii, priateľ vnútrožilne dostal infúziu.
Budeš to musieť zaplatiť, zober si potvrdenie a preplatia ti to, máš poistku určite.

matkahelka
22. júl 2025

@anonym_autor cez aku ck ste isli? nemate tam slovensky animacny tim? o deti sa tip-top postaraju, rodic nemusi byt pritomny. urcite kontaktuj delegatku, vybavi ti lekara. skor odletiet nemozete, letenky mate kupene na den a cas.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
wade
22. júl 2025

Podla toho co popisujes, by som lekara neriesil. Aj tak ti da len nejaky paralen a zabijes tym cely den. Ako pisu vyssie, nadopuj sa, lahni k bazenu. Skor neodletis a ci si chora doma, alebo na lehatku - to je snad jedno. Zajtra ti uz moze byt lepsie.

katkaseiner
22. júl 2025

Ako za mna je to cele nadcha, prechladnutie, ale chapem ze si sama na deti, takze nevies si oddychnut kym muz je s detmi...
Lekara by som neriesila, to az po 2 dnoch horucok ti da atb a vtedy uz na slnko radsej vobec... sku sa skontaktovat s delegatkou ci ti nevie pomoct s detmi - na pol dna animatori

slniecko39
22. júl 2025

Dobrý deň, podľa mňa toho na Vás bolo veľa a keď Vám na dovolenke opadol "adrenalín", tak aj oslabla imunita (o čom svedčí napr. aj ten herpes) a niečo ste chytili. Je to podobné, ako keď je v práci dôležitý projekt alebo v škole skúškové a vieme fungovať v režime idem lebo musím a keď napätie povolí, tak často ochorieme. Zatiaľ sa to javí ako nádcha, ja by som odporúčala dať si vit. C, D a zinok a ak máte so sebou lieky tak dobrý je modafen, sinupret na tie hlieny alebo nejaké pastilky na škrabanie v hrdle, prípadne sprej na dezinfekciu (jox, anginal). Ak nemáte niečo také po ruke, môžete vykloktať so slanou vodou... Tie lieky ktoré spomínate skôr tlmia príznaky prechladnutia a chrípky, nerobia veľa s ich príčinami. Boli ste oslabená po predchádzajúcej infekcii + cestovanie + veľa ľudí všade a ešte k tomu aktivity v horúcom počasí a menštruácia... Základ je oddychovať a piť veľa veľa veľa tekutín. Nemyslím, že teraz ste v stave na atb alebo že by ste museli utekať domov... Dcérky sú podľa mňa šťastné, že ste vôbec tam, nepokazili ste im dovolenku, len sa mierne zmenil jej harmonogram. Mohli by ich zabaviť nejaké spoločenské hry na izbe. Celkovo už len pobyt na dovolenke im prospeje, nech by aj sedeli na balkóne 🙂
Prajem skoré uzdravenie, nech to čoskoro prejde.

zmrzlinka2021
22. júl 2025

@anonym_autor tvoje zdravie je prioritou

slavomira236
22. júl 2025

@anonym_autor skor ked si letecky domov nepojdes. Kolko ste tam kolko ostava? Ked si predtym brala atb mala si oslabenu imunitu tak tanieco chytlo
Moze byt aj od klimy. Ja tiez chodi sama s detmi 8 a 11 a toho som sa bala najma ked sme cestovali do egypta sby ma nechytili hnacky grcacky. Bo co s nimi. Ale napriklad moji bezne ostavaju v bazene a ja idem na izbu uz. Ale vedia plavat ( bez toho by som ich sama na dovolenku k moru nevzala)pojdu same aj na disco aj do klubu aj na obed ked su hladne.
Samozrejma ku moru ich nepustim.

zuzubb007
22. júl 2025

To je čo za vymýšľanie, nepošlú ťa skorej domov ako chces ísť bicyklom?, však daj si Paralen ľahni do tieňa a deti nech sa hrajú, nevidím problém či ležíš na pláži či na izbe, my príde, že sa zbytočne opúšťas, prípadne sa spýtaj delegátky a daj dcéry do detského centra ak maju

anonym_1f0acb
22. júl 2025

Si len ofuknuta z klímy, neumieras. Daj si paralen/ibalgin, vypi liter čaju a chod do tieňa na lehatko, decká postrážiš. Horšie ako chlap….jasne, vládny špeciál pre teba pošlú. Však trochu sedliackeho rozumu a vzchop sa.

eeffka
22. júl 2025

@anonym_autor uprimne ? Dala by som si paralen a lahla na lehatko do tiena, bazen ti tiez len pomoze schladit telo. Trosku to prezivas viac nez je normalne.

barka1
22. júl 2025

@anonym_autor nadopovala by som sa liekmi a na par hodin denne sa premohla a isla k bazénu / k moru. A na jesen by som zaplatila detom kurz plavánia. Za mna nepredstavitelne brat také velké deti k vode s tým, že nevedia plavat....

Off topic - hlavne, ze nasa uzasna vláda dotuje lyziarske výcviky, ale plavecký na 1.stupni povinný nie je....

anonym_97c60c
22. júl 2025

Kde ste?
@anonym_autor

nikdenikto
22. júl 2025

To vyzerá na obyčajne prechladnutie, možno aj úpal (teplota, zvracanie), zajtra ti môže byt lepsie… daj si paralen a poriadne sa vypoť. Pokiaľ nebudeš mať teplotu pokojne by som išla aj k moru, morská voda ti prospeje. Ako radia, nájdi lehatko niekde v tieni a dozeraj na deti. Tie minicluby sú často na dlhšie, nie len 30 min.

janulka1802
22. júl 2025

Ja som bola pred pár dňami takto podobne chorá spolu s menštruáciou na dovolenke. Jeden deň som odležala ns izbe a ostatné pod slnečníkom. Ak by som bola sama, tiež by som sa snažila byť pod slnečníkom. Ale úprimne, tešila som sa domov.

autor
23. júl 2025
@nikdenikto

To vyzerá na obyčajne prechladnutie, možno aj úpal (teplota, zvracanie), zajtra ti môže byt lepsie… daj si paralen a poriadne sa vypoť. Pokiaľ nebudeš mať teplotu pokojne by som išla aj k moru, morská voda ti prospeje. Ako radia, nájdi lehatko niekde v tieni a dozeraj na deti. Tie minicluby sú často na dlhšie, nie len 30 min.

@nikdenikto bola som u lekára. Mam covid 😔 tiež som dúfala ze s paralenom to prejde a zvyšok dovolenky ešte strávim na lehátku

autor
23. júl 2025
@anonym_1f0acb

Si len ofuknuta z klímy, neumieras. Daj si paralen/ibalgin, vypi liter čaju a chod do tieňa na lehatko, decká postrážiš. Horšie ako chlap….jasne, vládny špeciál pre teba pošlú. Však trochu sedliackeho rozumu a vzchop sa.

@anonym_1f0acb skončila som s covidom. Musela som odmietnuť hospitalizáciu kvôli tomu ze nemám kde nechať deti. Takže tak.. Áno horšie ako chlap

Strana
z2