Ponuka bývania výmenou za pomoc pre seniora
Mama 82 roč. zostala náhle sama v rodinnom dome. Je čiastočne mobilná , mentalne v poriadku. Odmieta ísť bývať k deťom .
Nakoľko okolo domu sú starosti a aj ona potrebuje nenáročnú asistenciu , uvažuje o poskytnutí bývania niekomu , kto jej pomôže. Co si o tom myslite ?
@adelabanasova Nikdy. Toto je ponuka, na ktorú skočia všetci asociáli v okolí a mamu zničia.
Uvažuj logicky, aké typy ľudí nemajú vlastné bývanie a nie sú schopní zaplatiť si podnájom, kde by žili samí a v kľude?
Mozno nejaky rodic po rozvode? Ale tiez si skor myslim, ze by bolo narocne najst zodpovedneho cloveka a nie nejakeho vychcanca
@adelabanasova Nikdy. Toto je ponuka, na ktorú skočia všetci asociáli v okolí a mamu zničia.
Uvažuj logicky, aké typy ľudí nemajú vlastné bývanie a nie sú schopní zaplatiť si podnájom, kde by žili samí a v kľude?
@adelabanasova
@anonym_b2c04c presne na toto myslím .
@adelabanasova
@anonym_b2c04c presne na toto myslím .
@adelabanasova Skus sa popytaj v okoli susedov, ktorych dlhe roky poznate - ze za nejaku odmenu k babke pridu, pomozu atd. Ale urcite radsej by som zvolila profesionalnu sluzbu - ponukaju ju obce, mestske casti. Nastahovat si niekoho cudzieho - to urcite nie. Tam je riziko, ze si nastahujes osobu, ktorej sa prinajlepsom nebudete vediet zbavit, popr. porobi skody na majetku, zdravi... tymto smerom by som nesla (iba ak v ramci rodiny)
A to naozaj sa nenájde nikto z rodiny kto by sa nasťahoval k nej? Či ste ďaleko alebo je dom už veľmi starý? Prípadne fakt len niekto koho dobre poznáte.
Ďakujem za odpovede. Len ste ma utvrdili ze to nie je dobrý nápad. Dnes sa nedá veriť ani vlastnej rodine veľakrát a nie cudziemu.
Poriesime to opatrovateľskú službou.
Určite nie. Zlých ,zákerných, hlúpych ľudí behá po svete neuveriteľné množstvo.
@adelabanasova No poviem ti príklad z okolia. Presne takto staršiu pani chodila navštevovať a "pomáhať" jedna žena. Síce tam nebývala, ale babku nakoniec tak zmagorila, že celý dom prepísala na ňu.
U nás v dedine bol taký prípad, ale o toho starého človeka sa starala rehoľná sestrička.
Ďakujem za odpovede. Len ste ma utvrdili ze to nie je dobrý nápad. Dnes sa nedá veriť ani vlastnej rodine veľakrát a nie cudziemu.
Poriesime to opatrovateľskú službou.
@adelabanasova bacha aj na opatrovatelsku sluzbu, su tam vselijaki vychcanci. Aby ste neprisli o dom. Hlavne nech k mame nechodi stale ten isty clovek, aby vo finale mama neprepisala na neho dom za "dobru starostlivost".

Ja by som do toho nešla. Je možné, že si nasťahuje do domu zlodejku , fetku , alkáčku . Málokto , kto má príjem uprednostní toto pred normálnym nájmom. Radšej by som si skúsila vybaviť , že cez mesto b k nej chodia opatrovateľka na niekoľko hodín denne. U nás to často vidím. Musí mať ale vybavenú odkázanosť.