V novom vzťahu som odmietla ísť bývať po 6 mesiacoch k priateľovi, robí z toho dusno. Bývam sama a užívam si to, len nedávno som skončila školu a on ma svoj dom pár ulíc od môjho bytu a nechce pochopiť, že mi vyhovuje žiť samej a nechcem sa sťahovať ku nemu. Viem si predstaviť spoločne bývanie časom, ale ešte si chcem vychutnať samotu. Argumentuje, že by mi bolo výhodnejšie bývať u neho, že zbytočne si platím za byt, a odmieta sa na to pozrieť z môjho pohladu, vôbec ma nechape. Čo odporúčate robiť?
Tiez sa ti divim a dotklo by sa ma to na jeho mieste
On chce posunúť vzťah na vyššiu úroveň, ty si chceš ešte vychutnávať samotu :D tudy cesta nevede
Platis za svoje vyrobene peniaze ci za jeho ten najom? Ak za svoje tak nech sa ukludni a nepinda
byt je tvoj, ci je to podnajom? V dnesnej dobe je normalne ze dvaja byvaju oddelene ja to tiez tak mam. Ale ja uz som starsia a zvykla som si na svoju pohodicku klud, aspon s terajsim priatelom si neviem predstavit byvat, u mna sa neda, byt je maly, on ma velky 4- izbovy ale keby idem k nemu o tento byt by som prisla. A bolo by to o tom ze ja som u neho, nie ze som doma, ale ako keby na navsteve. On je dost direktivny, ked som u neho cez vikend stale mi chodi za zadkom, furt ma za kadeco napomina, hento si preco nechala tam a pod. mozno keby bol iny inak by som to vnimala ale toto dennodenne fakt nepotrebujem.A hlavne ma ani nepoziadal o to ist k nemu byvat, len ja mam aj syna 17r. celkovo ina situacia
Vychutnávať samotu…..nerozumiem načo máš potom vzťah?
Vsak mu vysvetli, že je len kamoš s výhodami a nech neočakáva nič viac
@viktoriaandrascik vyššiu úroveň ? asi potrebuje pomocnicu v domácnosti, nechce sa mu upratovať, variť, prať, žehliť....
@pribinak a to sa vylučuje ? ktorý zákon píše, že musia bývať/žiť spolu ? ak má za sebou rušnejšie obdobie, má konečne svoje súkromie, tak sa nečudujem, že si po pracovnej dobe a po stretnutiach s frajerom chce vychutnať kľud, samotu, súkromie. časom môže pocítiť že chce zmeniť jednoosobové bývanie za dvojosobové, ale nútiť sa vydierať ?! niektorí bývajú spolu po týždni, niektorí po roku a niekto nikdy, každému ako vyhovuje.
jej nevyhovuje po 6 mesiacoch
@martina21 tiež poznám pár, kamarát, ktorí sú spolu vyše 6 rokov a bývajú oddelene, pravidelne seba prespávajú. Ale majú +/-50. Vyhovuje im to, normálne fungujú ako pár, ale nebývajú spolu. V ich veku už ani deti nešli do úvahy, tak si povedali na čo. Áno, je to zvláštny model, ale im to funguje.
Čo sa týka @autorky, chápem, že po niekoľkoročnom bývaní na intráku alebo v zdieľanom podnájme počas VŠ potrebuješ aj žiť sama, ale chápem aj tvojho priateľa, že už chce byť spolu...
Ak ste začali chodiť len nedávno, nemala si ísť do vzťahu, keď si chcela okúsiť samostatný život. Ak ste spolu začali chodiť ešte počas VŠ, mala si ho oboznámiť so svojím nastavením... Ale neviem, za mňa je polroka dostatočná doba na zdieľanie domácnosti. Ja som s ex išla po dvoch mesiacoch. Ale tiež si neviem predstaviť nasťahovať sa do jeho, čo by nebolo spoločné, tiež by som sa cítila ako návšteva. To dost záleží na tom, aký máte vzťah...
Na jeho mieste by ma to tiež mrzelo ale na tvojom mieste by som sa pozastavila nad tou “výhodnosťou”, lebo teda pochybujem ze jeho hlavný dôvod je veľkorysosť šetrenia tvojich peňazí
"Čo odporúčate robiť?" Komunikovat, komunikovat, komunikovat! To je zaklad vztahu. Ak sa nenaucite spolu komunikovat zbytocne budete spolu byvat.
Inak, toto je podobná situácia, ako keď žena odmietne žiadosť o ruku, ale toho chlapa miluje a rozchod jej ani neblysol hlavou, len sa na to ešte necíti. Jedna influencerka na IG, sa teraz tiež zasnúbila, pričom raz žiadosť o ruku odmietla od toho partnera a napriek tomu spolu zostali a sú spolu už 10 rokov.
@tiezjedna presne, keby sa nakýblovala, tak je zlatokopka, čo s nevie postarať svoju riť a dáva sa živiť frajerovi, nemá nič svoje, nemá kam ísť keby sa niečo pokazilo, hneď sa prilepila na chlapa ani sa nenaučila žiť sama so sebou...
tiež tu vidím iba zbytočné platenie, ale nie niečo ako "láska moja, chýbaš mi, chcem byť s tebou častejšie, tráviť všetky voľné chvíle čo sa daju s tebou"
@pribinak veľa ľudí ma vzťah aj na diaľku, nielen mesiace ale aj pár rokov, a po akom čase spoznania majú frajeri/ partneri začať spolu žiť, nepíše nijaký zákon. Je to len a len na vôli a slobodnom rozhodnutí oboch
Ja by som už bola dávno zbalená, alebo ten môj zbalený. S mužom sme začali žiť spolu po štvormesačnej známosti a sme spolu viac ako dvadsať rokov. Na internáte som nemala vlastnú izbu ani doma vlastnú detskú izbu, vlastne som si nikdy nemohla vybrať s kým chcem byť/žiť spoločnom priestore. Žiť s ním bolo dobrá voľba.
Ak to tak necítiš, podľa mňa bude niekde chyba
@katica06 mám rada svoj priestor a ticho, nič iné za tým nie je
@cacianka aj to hovoril, že nerád je sám, spolu by nám bolo lepšie, chce somnou zdieľať každodenný život, to zbytočne platenie vytiahol už keď mu nenapadlo čo iné by povedal asi, všemožne sa skúša ma presvedčiť.
@cacianka musela si prezit nieco strasne zle ked ti pri prejave lasky blikaju kontrolky. Ako som povedala, mna by sa to tiez dotklo. Nie sme pubertaci aby sme 2 roky chodili len na kavicky a na spolocnom byvani po pol roku nevidim problem. Takto by to bol pre mna signal ze partner so mnou az tak nechce byt, nechava si zadne vratka.
A prespavate občas jeden u druhého?
V jeho dome je isté viac ako 1izba, čiže za mňa, je tam priestor na súkromie ale všetko je o komunikácii. Ak u vás viazne komunikácie tam vám nedávam veľa času
@katica06 jasne že je, ale asi nebudeme mať zvlášť spálňu, ani oddelene bývanie. Rada prídem domov a len tak posedim v tichu a ľahnem si večer spať do postele, kde ma nik nečaká. Je to o slobode a komforte z mojej strany. Ešte si to chcem takto ponechať nejaký čas.
Ked nepochopi, tak nepochopi. Mozno ten vztah stroskota prave na tomto, mozno vydrzi. Mal by akceptovat tvoje rozhodnutie. Ked to akceptovat nechce, nieco to znamena.