icon

Práca v Lidl

slecnazkosic
Dnes o 19:08

Ahojte, uznáva Lidl OČR? Ďakujem

anonym_e1ca00
Dnes o 19:09

Nechapem, preco by nemal?

klarissa25
Dnes o 19:09

To co je za otazka? Vsak ked mas pracovny pomer, tak mas narok ist na pn ci ocr ked je na to dovod

anonym2468
Dnes o 19:17

Jediný dôvod kedy ti ju nemusia uznať máš tu -> https://youtube.com/shorts/udiA5gnljvM?si=Q8M7z... (pardón, toto bola prvá vec čo ma napadla😅😅).

slecnazkosic
autor
Dnes o 19:20
@klarissa25

To co je za otazka? Vsak ked mas pracovny pomer, tak mas narok ist na pn ci ocr ked je na to dovod

@klarissa25 no lebo v momentálnej práci mi píše šéf automaticky dovolenku. Za 2 roky ani raz som nemohla uplatniť očr. Pracujem v malej rodinnej firme.

anonym2468
Dnes o 19:22
@slecnazkosic

@klarissa25 no lebo v momentálnej práci mi píše šéf automaticky dovolenku. Za 2 roky ani raz som nemohla uplatniť očr. Pracujem v malej rodinnej firme.

@slecnazkosic Tak Lidl je veľká firma, oni si takéto "vyjebávačky" nemôžu dovoliť. Na druhú stranu malá rodinná firma ťa zodrie z kože 🙂.

klarissa25
Dnes o 19:23
@slecnazkosic

@slecnazkosic akoze nemohla? Idem k dr s dietatom napr k dr vypise mi ocr, zanesiem do roboty, je jedno ci mala rodinna firma alebo lidl a vybavene…

anonym_e1ca00
Dnes o 19:23
@slecnazkosic

@slecnazkosic LIDL nie je mala rodinna firma.

anonym2468
Dnes o 19:32
@klarissa25

@slecnazkosic akoze nemohla? Idem k dr s dietatom napr k dr vypise mi ocr, zanesiem do roboty, je jedno ci mala rodinna firma alebo lidl a vybavene…

@klarissa25 Teoreticky áno ale prakticky ti narobí šéf problémy alebo ťa začne tam šikanovať alebo ťa rovno vyhodí a nie každý si môže dovoliť prísť o prácu vieš. Poznám ľudí, čo robili u súkromníka v rodinnej firme a ani nevedeli, že pracujú nadčas bez príplatkov, čo je protizákonné a robili tam skoro celý život, takže taká je realita na svk.

anonym2468
Dnes o 19:34
@anonym_e1ca00

@slecnazkosic LIDL nie je mala rodinna firma.

@anonym_e1ca00 Čítaj s porozumením...ona momentálne pracuje v malej rodinnej firme, nepíše, že Lidl je malá firma😀.

anonym_e1ca00
Dnes o 19:35
@anonym2468

@anonym_e1ca00 Čítaj s porozumením...ona momentálne pracuje v malej rodinnej firme, nepíše, že Lidl je malá firma😀.

@anonym2468 citaj s porozumenim, ako moze niekto porovnavat podmienky v MRF s Lidl? 😨

anonym2468
Dnes o 19:38
@anonym_e1ca00

@anonym2468 citaj s porozumenim, ako moze niekto porovnavat podmienky v MRF s Lidl? 😨

@anonym_e1ca00 Aha, jasné takto si to myslela😅.

anonym_e1ca00
Dnes o 19:41
@anonym2468

@anonym_e1ca00 Aha, jasné takto si to myslela😅.

@anonym2468 hej, tak. tak.

anonym_ac9180
Dnes o 19:55
@anonym2468

@klarissa25 Teoreticky áno ale prakticky ti narobí šéf problémy alebo ťa začne tam šikanovať alebo ťa rovno vyhodí a nie každý si môže dovoliť prísť o prácu vieš. Poznám ľudí, čo robili u súkromníka v rodinnej firme a ani nevedeli, že pracujú nadčas bez príplatkov, čo je protizákonné a robili tam skoro celý život, takže taká je realita na svk.

@anonym2468 Keď dobrovoľne ohýbali pred niekym chrbát, prečo by im ten šéfko nenaložil veľa roboty. V rodinných firmách to tak býva, že sa tam má dobre len rodina (majiteľa). Ostatní sú tam len na robotu. Kto má trochu v hlave, ten odtiaľ rýchlo odíde a kto nie, ten tam kľudne bude ohýbať chrbát celý život.

ovaaa
Dnes o 20:02

Máš nárok ísť na PN aj OČR, doktor ich zadáva do systému. Prvých 14 dní platí zamestnávateľ, rozhodne ti nemôže dať dovolenku nakoľko PN/OČR sú nadriadené dovolenke. Zamestnávateľ nemôže len tak „preklopiť“ PN/ OČR na dovolenku. Musíš mu ju však bezodkladne nahlásiť (napr. telefonicky, mailom).

anonym2468
Dnes o 20:07
@anonym_ac9180

@anonym2468 Keď dobrovoľne ohýbali pred niekym chrbát, prečo by im ten šéfko nenaložil veľa roboty. V rodinných firmách to tak býva, že sa tam má dobre len rodina (majiteľa). Ostatní sú tam len na robotu. Kto má trochu v hlave, ten odtiaľ rýchlo odíde a kto nie, ten tam kľudne bude ohýbať chrbát celý život.

@anonym_ac9180 Samozrejme, ja som odtiaľ rýchlo pálil preč, ale ostali tam robiť väčšinou ľudia po 50tke a mňa hlavne šokovalo to, že oni ani nevedeli na čo majú nárok zo zákona, robili 14h denne krátky/dlhý týždeň a mysleli si, že je to štandard, žiadne P-čka a peniaze bokom do obálky len taký fukot...

kalifka
Dnes o 20:27
@slecnazkosic

@slecnazkosic ako si si nemohla pre boha ?!? To sa na to musíš pýtať šéfa 🤔😧