Práca v Lidl
Ahojte, uznáva Lidl OČR? Ďakujem
To co je za otazka? Vsak ked mas pracovny pomer, tak mas narok ist na pn ci ocr ked je na to dovod
Jediný dôvod kedy ti ju nemusia uznať máš tu -> https://youtube.com/shorts/udiA5gnljvM?si=Q8M7z... (pardón, toto bola prvá vec čo ma napadla😅😅).
To co je za otazka? Vsak ked mas pracovny pomer, tak mas narok ist na pn ci ocr ked je na to dovod
@klarissa25 no lebo v momentálnej práci mi píše šéf automaticky dovolenku. Za 2 roky ani raz som nemohla uplatniť očr. Pracujem v malej rodinnej firme.
@klarissa25 no lebo v momentálnej práci mi píše šéf automaticky dovolenku. Za 2 roky ani raz som nemohla uplatniť očr. Pracujem v malej rodinnej firme.
@slecnazkosic Tak Lidl je veľká firma, oni si takéto "vyjebávačky" nemôžu dovoliť. Na druhú stranu malá rodinná firma ťa zodrie z kože 🙂.
@slecnazkosic akoze nemohla? Idem k dr s dietatom napr k dr vypise mi ocr, zanesiem do roboty, je jedno ci mala rodinna firma alebo lidl a vybavene…
@slecnazkosic LIDL nie je mala rodinna firma.
@slecnazkosic akoze nemohla? Idem k dr s dietatom napr k dr vypise mi ocr, zanesiem do roboty, je jedno ci mala rodinna firma alebo lidl a vybavene…
@klarissa25 Teoreticky áno ale prakticky ti narobí šéf problémy alebo ťa začne tam šikanovať alebo ťa rovno vyhodí a nie každý si môže dovoliť prísť o prácu vieš. Poznám ľudí, čo robili u súkromníka v rodinnej firme a ani nevedeli, že pracujú nadčas bez príplatkov, čo je protizákonné a robili tam skoro celý život, takže taká je realita na svk.
@slecnazkosic LIDL nie je mala rodinna firma.
@anonym_e1ca00 Čítaj s porozumením...ona momentálne pracuje v malej rodinnej firme, nepíše, že Lidl je malá firma😀.
@anonym_e1ca00 Čítaj s porozumením...ona momentálne pracuje v malej rodinnej firme, nepíše, že Lidl je malá firma😀.
@anonym2468 citaj s porozumenim, ako moze niekto porovnavat podmienky v MRF s Lidl? 😨
@anonym2468 citaj s porozumenim, ako moze niekto porovnavat podmienky v MRF s Lidl? 😨
@anonym_e1ca00 Aha, jasné takto si to myslela😅.
@anonym_e1ca00 Aha, jasné takto si to myslela😅.
@anonym2468 hej, tak. tak.
@klarissa25 Teoreticky áno ale prakticky ti narobí šéf problémy alebo ťa začne tam šikanovať alebo ťa rovno vyhodí a nie každý si môže dovoliť prísť o prácu vieš. Poznám ľudí, čo robili u súkromníka v rodinnej firme a ani nevedeli, že pracujú nadčas bez príplatkov, čo je protizákonné a robili tam skoro celý život, takže taká je realita na svk.
@anonym2468 Keď dobrovoľne ohýbali pred niekym chrbát, prečo by im ten šéfko nenaložil veľa roboty. V rodinných firmách to tak býva, že sa tam má dobre len rodina (majiteľa). Ostatní sú tam len na robotu. Kto má trochu v hlave, ten odtiaľ rýchlo odíde a kto nie, ten tam kľudne bude ohýbať chrbát celý život.
Máš nárok ísť na PN aj OČR, doktor ich zadáva do systému. Prvých 14 dní platí zamestnávateľ, rozhodne ti nemôže dať dovolenku nakoľko PN/OČR sú nadriadené dovolenke. Zamestnávateľ nemôže len tak „preklopiť“ PN/ OČR na dovolenku. Musíš mu ju však bezodkladne nahlásiť (napr. telefonicky, mailom).
@anonym2468 Keď dobrovoľne ohýbali pred niekym chrbát, prečo by im ten šéfko nenaložil veľa roboty. V rodinných firmách to tak býva, že sa tam má dobre len rodina (majiteľa). Ostatní sú tam len na robotu. Kto má trochu v hlave, ten odtiaľ rýchlo odíde a kto nie, ten tam kľudne bude ohýbať chrbát celý život.
@anonym_ac9180 Samozrejme, ja som odtiaľ rýchlo pálil preč, ale ostali tam robiť väčšinou ľudia po 50tke a mňa hlavne šokovalo to, že oni ani nevedeli na čo majú nárok zo zákona, robili 14h denne krátky/dlhý týždeň a mysleli si, že je to štandard, žiadne P-čka a peniaze bokom do obálky len taký fukot...
@slecnazkosic ako si si nemohla pre boha ?!? To sa na to musíš pýtať šéfa 🤔😧

Nechapem, preco by nemal?