icon

Prednison

kovacovajess08
Dnes o 20:30

Ahojte,
mate nejake skusenosti s kortikoidom prednison? Ja ho beriem teraz uz mesiac kvoli reumatoidnej artritide(migrujuce zapaly klbov) zajtra mam vysadit, brala som prv tyzden 20mg, potom 10mg tyzden a nasledne az dodnej to boli dva tyzdne 5mg, s tym som brala ozzion a sulfasalazin…
Ohladom teda toho zajtrajska, co uz ho nemam brat, ako sa spravalo Vase telo po vysadeni? Som pocula niekde, ze navaly unavy a slabost sa objavuju…
Kvoli prednisonu som aj pribrala, moj zaludok skoro nikdy nebol plny, trochu opuchy v rukach som mala. No toto, ze som pribrala ma polozilo uplne, nedokazem sa na seba ani do zrkadla pozriet, myslite, ze sa to vrati do normy?

Vopred dakujem.

Odpovedz

anonym_c62f54
Dnes o 20:42

Neziaduce ucinky su hlavne, ked sa vyssdi nahle, ked je to postupne, ako u teba, malo by to byt ok 🙂 a sice kortikoid podporuje chut do jedla, ale telo zadrziava aj viac vody, takze je mozne, ze tie kila z teba spadnu ani nebudes vediet ako…

anonym_837f74
Dnes o 21:29

@kovacovajess08 áno vráti sa to do formy, chce to čas. Znižovanie je ok, možno nebudeš cítiť ani vedľajšie účinky. Celé zle ak odstavia pacienta z noci na ráno, áno aj také sa deje 🫣 to však nie je tvoj prípad.