V pondelok ma čakajú prvé prijímačky a ďalšie o dva týždne no už teraz mám strach, že ich neurobím alebo nestihnem dokončiť test z matematiky lebo najskôr mi nedovolia používať kalkulačky co používame teraz v škole a budem musieť používať starú kde sú iba základné znamienka a odmocnina, a tam si treba dávať veľký pozor nato v akom poradí zadavam, ani zlomky tam niesu. Viem ich počítať aj bez ale s kalkulačkou aspoň čas ušetríte (najväčší strach mám práve z matematiky) aj keď mám umiestnenie celkom dobre podľa známok, aj monitoru no bojím sa, že ma nepríjmu. Teraz už tie prijímačky neviem ani z hlavy dostať. Volal ma aj spolužiak, že v sobotu majú zápas nech prídem no neviem aj som, že aspoň prídem na iné myšlienky (aspoň si to myslím) ale aj som taká, že by som sa mohla učiť, neviem no. Ako sa zbaviť toho strachu ako ho zmierniť? Teraz v pondelok robím prijímačky z matematiky a slovenčiny a o dva týždne z biológie a slovenčiny.
Ahoj, cítiť sa takto je úplne normálne, máme to tak väčšina Neviem či ti týmto pomôžem, ale stres nemusí byť úplne zlý. Ja som napríklad robila prijímačky na vš 2x (tiež matika, bez kalkulačky, s čím som tiež nebola vôbec nadšená), prvý krát som bola celkom dosť v strese, ale výsledok som mala super, dosť pre všetky školy kam som chcela ísť . Druhý krát som si chcela len skúsiť zlepšiť výsledok kvôli štipendiu/intráku, šla som tam úplne v kľude, a nakoniec som stihla vypočítať o niekoľko príkladov menej ako naposledy a mala horší výsledok
Takže aj ten stres vie dosť pomôcť. A čo sa týka tej kalkulačky, nechceš si s ňou skúsiť ešte niečo prerátať? Určite sa budeš cítiť sebavedomejšie. Držím palce
Choď von so spolužiakom, potrebuješ vypnúť. Prijímačky ťa môžu znervózniť ale je to len obyčajný test. Napíšeš najlepšie ako vieš. Držím palce. Potom príď napísať ako si sa zbytočne bála.
hlavne sa najprv ukľudni, väčšinou práve tí čo najviac stresujú majú najlepšie výsledky, poznám to zo svojich skúseností V piatok si ešte kľudne nájdi nejaké testy a úlohy a skús si to precvičiť aj s tou kalkulačkou. A na ten zápas určite choď, aspoň na chvíľu vypneš. A v nedeľu si to môžes zase precvičiť…ničoho sa neboj, určite to zvládneš
Skus sa odreagovat a ukludnit. A pri prijimackach sa sustred na dokoncenie co najvacsieho poctu uloh, co nevies, preskoc, vratis sa k tomu neskor. Nestracaj cas s prikladmi, ktore sa ti budu zdat neriesitelne, ak vyjde cas, vratis sa k nim nakoniec. Drzim palce.
@deti95060810
@clairel
@januska12323
@exquis
@kp7333
@luccija ďakujem. Prvé prijímačky už mám za sebou a čakala som, že bude ťažšia aj keď sme mali iba 14 úloh celkom som vedela. Všetko mam vypracované až na 1 úlohu kde som si nevedela spomenúť na vzorec a 1 úlohu kde si niesom ista ci je správny vzorec. Nakoniec mi ani nezakazuje používať kalkulačku, ktorú používame v škole. Ešte budúci týždeň prijímačky a už iba čakať na výsledky
16.5 to bude najhoršie, najväčší stres aj očakávanie, kým prídu výsledky
A slovenčina bola celkom ľahká
@deti95060810
@clairel
@januska12323
@exquis
@kp7333 zvládla som prijímačky aj slovenčinu aj matematiku🥳. Ďakujem vám za podporu
daj si magnézium. kúpiš v lekárni. to je na upokojenie.
sú školy kde sú kalkulačky zakázané na prijímačkách... takže aby si nebola prekvapená .