Oplatí sa organizovať prijímanie s cateringom?
Pekný večer. Na budúci rok nás čaká primanie,chcela by som ho robiť doma nemáme veľký dom ale tak akurát malo by nás byť 18 dospelý a 3 deti. Rozmýšľam, ze by som poriesila catering. Poraďte mi robiť doma alebo nie?
Catering nedonesie stoly,stolicky,prezuvky,asi ani taniere a pribory a pohare atd...ak to vsetko maš,tak v pohode
Bola som nedavno na takom pohosteni v dome a dalo sa,sme sa potlacili,ved dobrych ludi sa vela zmestí.
Catering nedonesie stoly,stolicky,prezuvky,asi ani taniere a pribory a pohare atd...ak to vsetko maš,tak v pohode
Bola som nedavno na takom pohosteni v dome a dalo sa,sme sa potlacili,ved dobrych ludi sa vela zmestí.
@janinah vsetko sa da zajednat. Otazka je, ci jej bude vyhovovat cena.
@ema1618 mali sme pohostenie po prvom svatom prijimani doma. U nas 22 ludi, z toho 8 deti a v pohode. Nemame velky dom, ale dobre usporiadany + moznost si sadnut aj von. A deti boli aj tak "vsade" len nie za stolom.
Z cateringu som brala len jedlo. Pri cene za pozicanie tanierov a priboru som sla rovno kupit. Zide sa, ved sme velka rodina.
Teraz sa robia prijímania veľa v reštaurácii, hlavne kvôli komfortu, že človek nemusí nič robiť doma a nemá neporiadok. My sme niekedy mali všetky prijímania doma - požičali sa stoličky od susedov, roztiahli sa stoly. Ale my sme mali veľké izby. Takže cca 20 ľudí sa dalo. Všetko sme doma aj varili aj piekli. Rezne pražili, atd
@ema1618 my sme mali catering. Za mňa super. Reštaurácia by nás vyšla cca 800€, keď som zratala výzdobu, prípitok, polievku, hlavné jedlo, džúsy a kávy a alkohol. Mňa vyšlo jedlo 300€ a cca 100€ pitie a kávy. Zákusky boli extra, ale tie by sme aj do restiky mohli doniesť, tie nerátam. Stoličky a taniere sme si požičali od rodiny a susedov
Maximálne mi to vyhovovalo.
To fakt toto riešiš rok dopredu?
@palicka Jasné človek si musí zrátať koľko má navtedy našetriť a čo sa viac oplatí aj ja už preratúvam,či reštaurácia alebo doma.A budem rada ak našetrím na reštauráciu,keďže by som bola radšej ako potom upratovať doma a na ďalší deň do práce a školy.Aj nás bude okolo 23ľudí z deťmi a farárom dokopy.
@ema1618 riešila som teraz tak krstiny - 9 dospelých a 5 detí a za mňa super, aj chlebíčky som im zverila. Ráno doviezli, doma mi nič nesmrdelo, mala som upratané, bez stresu. Do reštaurácie sme nechceli kvôli bábätku.
@palicka Jasné človek si musí zrátať koľko má navtedy našetriť a čo sa viac oplatí aj ja už preratúvam,či reštaurácia alebo doma.A budem rada ak našetrím na reštauráciu,keďže by som bola radšej ako potom upratovať doma a na ďalší deň do práce a školy.Aj nás bude okolo 23ľudí z deťmi a farárom dokopy.
@alison11 my sme zase catering zajednavali 4-5 mesiacov vopred. Aby nemali plno.
@ema1618 oplatí neoplatí..... pred 4 rokmi mal prijimanie syn .mala som 30 hostí. V dome .máme priestrannú jedalno obývaciu izbu plus terasa pri nej . Požičala.som si stôl , spojila.ho s mojim , a tak sa naraz najedlo ak dobre pamätám cez 15 ludi za jedným stolom . Hostia aj tak naraz nechceli jest ,najskôr sa najedli deti spolu , a potom starší.
Deň vopred som si uvarila vývar z domáceho kohúta. A tiež som si nachystali.kuracie plnené rolky ( špenátom,syrom...) omáčku syrovu a prírodnú hnedú som si urobila tiež večer pred tým.
Jedine co som urobila bolo ze som rolky dala piecť do ruky na potrebný čas, kedy mi rúra sama vypla . A uvarila v ryzovare čerstvú ryžu a nakrajala oblohu.
Cenovo to vyšlo cele menu s kávou a prípitok tak max 20% x ceny ktorú nám ponúkali v reštaurácii.
Ale šlo mi najmä o to posedenie ,deti sa vybehali na záhrade, hrali sa na detskom ihrisku , dospelí mali pohodlie na záhradnom posedenie alebo vnútri na gauči, sesternica mi pomohla spratat riad a nachádzať to do mycky. A sedeli sme s poslednými hosťami do neskorého večera, co by sa v rastie štát nemohlo .
Ale ak ta nebaví variť, a nemáš toľko skúsenosti, tak si objednaj donášku jedla.domov a máš to bez stresov. Lacnejšie ako v reštaurácii, a uz len na servíruje a pohostins
@alison11 mne došla.ponuka pred rokmi rokmi na sumy pre menu komplet s prípitok a jednou kávou a ceny šli tak niekde tesne pod tisícku. A to tam este neboli koláče, slané, vody a alkohol ...nakoniec som si ich urobila doma s 30 ľuďmi za ak dobre pamätám do 300€ . Rozdiel bol veľký
@palicka u nas sa zajednavaju catering ci prenájom reštaurácie max v septembri, kedy sa uz väčšinou vie ,ktorý dátum bude prijimanie /birmovka . Pretože ked je v jednom malom okresnom meste prijimanie a je tam zrazu cca 200 deti ,ktore ma prijimanie naraz a len polovica z nich chce catering na tu jednu nedeľu, tak nastáva problém..takze kto skôr príde, ten skôr melie .
My sme tak robili min.rok a budeme aj buduci rok. Bolo nas cca 20, mam velku obyvacku, robili sme 3 velke stoly...zalezi ake mas kapacity doma...jedlo, kolace a tortu sme objednali, boli sme si pon. Vyvar sme mali domaci - svokra robila.
@alison11 mne došla.ponuka pred rokmi rokmi na sumy pre menu komplet s prípitok a jednou kávou a ceny šli tak niekde tesne pod tisícku. A to tam este neboli koláče, slané, vody a alkohol ...nakoniec som si ich urobila doma s 30 ľuďmi za ak dobre pamätám do 300€ . Rozdiel bol veľký
@palicka u nas sa zajednavaju catering ci prenájom reštaurácie max v septembri, kedy sa uz väčšinou vie ,ktorý dátum bude prijimanie /birmovka . Pretože ked je v jednom malom okresnom meste prijimanie a je tam zrazu cca 200 deti ,ktore ma prijimanie naraz a len polovica z nich chce catering na tu jednu nedeľu, tak nastáva problém..takze kto skôr príde, ten skôr melie .
@zafir01 v malom okresnom meste ide naraz 200 deti na prijímanie? Panecku, ženy, mám ani nenapadlo to tak skoro riešiť. Pokiaľ si spomínam, aj termín sme sa dozvedeli niekedy v marci… tak to máte teda pestré… ak by som si vyberala a mala možnosť, určite doma- záhrada… tá voľnosť pohybu, starší si oddýchnu na gauči, malé deti pospia.. väčšie vybehaju… ja nemám rada oslavy v testuje. Sedíš, čakáš, zješ, zas čakáš, zas zješ a ideš… akože ok, porozoravas sa, dom čistý… ale tá voľnosť pohybu je u mňa veľkým plusom pre dom
@zafir01 v malom okresnom meste ide naraz 200 deti na prijímanie? Panecku, ženy, mám ani nenapadlo to tak skoro riešiť. Pokiaľ si spomínam, aj termín sme sa dozvedeli niekedy v marci… tak to máte teda pestré… ak by som si vyberala a mala možnosť, určite doma- záhrada… tá voľnosť pohybu, starší si oddýchnu na gauči, malé deti pospia.. väčšie vybehaju… ja nemám rada oslavy v testuje. Sedíš, čakáš, zješ, zas čakáš, zas zješ a ideš… akože ok, porozoravas sa, dom čistý… ale tá voľnosť pohybu je u mňa veľkým plusom pre dom
@palicka presne aj ja .preto som písala, ze sme.mali doma . No bývam na dedine a tu je to tak ,ze cca 40 deti ma naraz prijimanie a restika vhodná na posedenie tak dve tri v okruhu 20 km . Tak to tiež nic moc.
@zafir01 Ďakujem,vieš u nás je ten problém,že starý rodičia by boli radi aj z krstnými rodičmi keby deti nedám na prijímanie čiže pomoc nulová čo sa týka príprav preto by bolo jednoduchšie v tej reštaurácií u nás približne na 200m od domu majú 3 miestností a aj vonku možnosť pod slnečníkmi pri detskom ihrisku,jazierku som myslela,len na polievku hlavné menu a zákusky z jednou tortou a to čo by doniesli by sa pobalilo im ako výslužka .Čiže len obed by sme mali.približne nejaké 2hodky by sme tam max posedeli.
@ema1618 Zdravím my sme mali pred 2týždňami doma. Bola som proti ale manžel trval nato že skúsime posledné spraviť pri terase. Stan, stoličky a stoly sme mali požičané pre deti sme mali nafukovací hrad a bolo super. Mali sme objednaní caterig (švedské stoly) kto chcel si zobral načo mal chuť. Sedeli sme dlho nemuseli sme sa nikam ponáhľať. A vyšlo nás to lacnejšie ako v reštauracii.
Ako Vás tu čítam,možno nejako zariadime aj my doma z cateringom. Predca to,že nemusíme utekať po dojedení z reštaurácie domov.

A dovtedy sa nauciš ako sa to spravne vola? Ak si maďarka,tak beriem otazku späť...