icon

Oplatí sa organizovať prijímanie s cateringom?

ema1618
8. jún 2025

Pekný večer. Na budúci rok nás čaká primanie,chcela by som ho robiť doma nemáme veľký dom ale tak akurát malo by nás byť 18 dospelý a 3 deti. Rozmýšľam, ze by som poriesila catering. Poraďte mi robiť doma alebo nie?

janinah
8. jún 2025

A dovtedy sa nauciš ako sa to spravne vola? Ak si maďarka,tak beriem otazku späť...

janinah
8. jún 2025

Catering nedonesie stoly,stolicky,prezuvky,asi ani taniere a pribory a pohare atd...ak to vsetko maš,tak v pohode
Bola som nedavno na takom pohosteni v dome a dalo sa,sme sa potlacili,ved dobrych ludi sa vela zmestí.

0silvia0
8. jún 2025

@ema1618 prijimanie... idealne ak sa da aj vonku na dvore, terase sediet, to sa da aj doma

zltalienka
8. jún 2025
@janinah

Catering nedonesie stoly,stolicky,prezuvky,asi ani taniere a pribory a pohare atd...ak to vsetko maš,tak v pohode
Bola som nedavno na takom pohosteni v dome a dalo sa,sme sa potlacili,ved dobrych ludi sa vela zmestí.

@janinah vsetko sa da zajednat. Otazka je, ci jej bude vyhovovat cena.

@ema1618 mali sme pohostenie po prvom svatom prijimani doma. U nas 22 ludi, z toho 8 deti a v pohode. Nemame velky dom, ale dobre usporiadany + moznost si sadnut aj von. A deti boli aj tak "vsade" len nie za stolom.
Z cateringu som brala len jedlo. Pri cene za pozicanie tanierov a priboru som sla rovno kupit. Zide sa, ved sme velka rodina.

oriesocek
8. jún 2025

Teraz sa robia prijímania veľa v reštaurácii, hlavne kvôli komfortu, že človek nemusí nič robiť doma a nemá neporiadok. My sme niekedy mali všetky prijímania doma - požičali sa stoličky od susedov, roztiahli sa stoly. Ale my sme mali veľké izby. Takže cca 20 ľudí sa dalo. Všetko sme doma aj varili aj piekli. Rezne pražili, atd

jaja1979
8. jún 2025

@ema1618 my sme mali catering. Za mňa super. Reštaurácia by nás vyšla cca 800€, keď som zratala výzdobu, prípitok, polievku, hlavné jedlo, džúsy a kávy a alkohol. Mňa vyšlo jedlo 300€ a cca 100€ pitie a kávy. Zákusky boli extra, ale tie by sme aj do restiky mohli doniesť, tie nerátam. Stoličky a taniere sme si požičali od rodiny a susedov
Maximálne mi to vyhovovalo.

palicka
8. jún 2025

To fakt toto riešiš rok dopredu?

katica06
8. jún 2025

@ema1618 ja som robila doma, bez cateringu, navaril sme s mamou, pred pár rokmi takto v júni, bolo príjemne teplo, posedenie sme mali pod altánkom,

alison11
9. jún 2025
@palicka

@palicka Jasné človek si musí zrátať koľko má navtedy našetriť a čo sa viac oplatí aj ja už preratúvam,či reštaurácia alebo doma.A budem rada ak našetrím na reštauráciu,keďže by som bola radšej ako potom upratovať doma a na ďalší deň do práce a školy.Aj nás bude okolo 23ľudí z deťmi a farárom dokopy.

michaela329
9. jún 2025

@ema1618 riešila som teraz tak krstiny - 9 dospelých a 5 detí a za mňa super, aj chlebíčky som im zverila. Ráno doviezli, doma mi nič nesmrdelo, mala som upratané, bez stresu. Do reštaurácie sme nechceli kvôli bábätku.

zltalienka
9. jún 2025
@alison11

@palicka Jasné človek si musí zrátať koľko má navtedy našetriť a čo sa viac oplatí aj ja už preratúvam,či reštaurácia alebo doma.A budem rada ak našetrím na reštauráciu,keďže by som bola radšej ako potom upratovať doma a na ďalší deň do práce a školy.Aj nás bude okolo 23ľudí z deťmi a farárom dokopy.

@alison11 my sme zase catering zajednavali 4-5 mesiacov vopred. Aby nemali plno.

zafir01
9. jún 2025

@ema1618 oplatí neoplatí..... pred 4 rokmi mal prijimanie syn .mala som 30 hostí. V dome .máme priestrannú jedalno obývaciu izbu plus terasa pri nej . Požičala.som si stôl , spojila.ho s mojim , a tak sa naraz najedlo ak dobre pamätám cez 15 ludi za jedným stolom . Hostia aj tak naraz nechceli jest ,najskôr sa najedli deti spolu , a potom starší.
Deň vopred som si uvarila vývar z domáceho kohúta. A tiež som si nachystali.kuracie plnené rolky ( špenátom,syrom...) omáčku syrovu a prírodnú hnedú som si urobila tiež večer pred tým.
Jedine co som urobila bolo ze som rolky dala piecť do ruky na potrebný čas, kedy mi rúra sama vypla . A uvarila v ryzovare čerstvú ryžu a nakrajala oblohu.
Cenovo to vyšlo cele menu s kávou a prípitok tak max 20% x ceny ktorú nám ponúkali v reštaurácii.
Ale šlo mi najmä o to posedenie ,deti sa vybehali na záhrade, hrali sa na detskom ihrisku , dospelí mali pohodlie na záhradnom posedenie alebo vnútri na gauči, sesternica mi pomohla spratat riad a nachádzať to do mycky. A sedeli sme s poslednými hosťami do neskorého večera, co by sa v rastie štát nemohlo .
Ale ak ta nebaví variť, a nemáš toľko skúsenosti, tak si objednaj donášku jedla.domov a máš to bez stresov. Lacnejšie ako v reštaurácii, a uz len na servíruje a pohostins

zafir01
9. jún 2025
@palicka

@alison11 mne došla.ponuka pred rokmi rokmi na sumy pre menu komplet s prípitok a jednou kávou a ceny šli tak niekde tesne pod tisícku. A to tam este neboli koláče, slané, vody a alkohol ...nakoniec som si ich urobila doma s 30 ľuďmi za ak dobre pamätám do 300€ . Rozdiel bol veľký

@palicka u nas sa zajednavaju catering ci prenájom reštaurácie max v septembri, kedy sa uz väčšinou vie ,ktorý dátum bude prijimanie /birmovka . Pretože ked je v jednom malom okresnom meste prijimanie a je tam zrazu cca 200 deti ,ktore ma prijimanie naraz a len polovica z nich chce catering na tu jednu nedeľu, tak nastáva problém..takze kto skôr príde, ten skôr melie .

1aduliatko1
9. jún 2025

My sme tak robili min.rok a budeme aj buduci rok. Bolo nas cca 20, mam velku obyvacku, robili sme 3 velke stoly...zalezi ake mas kapacity doma...jedlo, kolace a tortu sme objednali, boli sme si pon. Vyvar sme mali domaci - svokra robila.

palicka
9. jún 2025
@zafir01

@alison11 mne došla.ponuka pred rokmi rokmi na sumy pre menu komplet s prípitok a jednou kávou a ceny šli tak niekde tesne pod tisícku. A to tam este neboli koláče, slané, vody a alkohol ...nakoniec som si ich urobila doma s 30 ľuďmi za ak dobre pamätám do 300€ . Rozdiel bol veľký

@palicka u nas sa zajednavaju catering ci prenájom reštaurácie max v septembri, kedy sa uz väčšinou vie ,ktorý dátum bude prijimanie /birmovka . Pretože ked je v jednom malom okresnom meste prijimanie a je tam zrazu cca 200 deti ,ktore ma prijimanie naraz a len polovica z nich chce catering na tu jednu nedeľu, tak nastáva problém..takze kto skôr príde, ten skôr melie .

@zafir01 v malom okresnom meste ide naraz 200 deti na prijímanie? Panecku, ženy, mám ani nenapadlo to tak skoro riešiť. Pokiaľ si spomínam, aj termín sme sa dozvedeli niekedy v marci… tak to máte teda pestré… ak by som si vyberala a mala možnosť, určite doma- záhrada… tá voľnosť pohybu, starší si oddýchnu na gauči, malé deti pospia.. väčšie vybehaju… ja nemám rada oslavy v testuje. Sedíš, čakáš, zješ, zas čakáš, zas zješ a ideš… akože ok, porozoravas sa, dom čistý… ale tá voľnosť pohybu je u mňa veľkým plusom pre dom

zafir01
10. jún 2025
@palicka

@zafir01 v malom okresnom meste ide naraz 200 deti na prijímanie? Panecku, ženy, mám ani nenapadlo to tak skoro riešiť. Pokiaľ si spomínam, aj termín sme sa dozvedeli niekedy v marci… tak to máte teda pestré… ak by som si vyberala a mala možnosť, určite doma- záhrada… tá voľnosť pohybu, starší si oddýchnu na gauči, malé deti pospia.. väčšie vybehaju… ja nemám rada oslavy v testuje. Sedíš, čakáš, zješ, zas čakáš, zas zješ a ideš… akože ok, porozoravas sa, dom čistý… ale tá voľnosť pohybu je u mňa veľkým plusom pre dom

@palicka presne aj ja .preto som písala, ze sme.mali doma . No bývam na dedine a tu je to tak ,ze cca 40 deti ma naraz prijimanie a restika vhodná na posedenie tak dve tri v okruhu 20 km . Tak to tiež nic moc.

alison11
10. jún 2025
@zafir01

@zafir01 Ďakujem,vieš u nás je ten problém,že starý rodičia by boli radi aj z krstnými rodičmi keby deti nedám na prijímanie čiže pomoc nulová čo sa týka príprav preto by bolo jednoduchšie v tej reštaurácií u nás približne na 200m od domu majú 3 miestností a aj vonku možnosť pod slnečníkmi pri detskom ihrisku,jazierku som myslela,len na polievku hlavné menu a zákusky z jednou tortou a to čo by doniesli by sa pobalilo im ako výslužka .Čiže len obed by sme mali.približne nejaké 2hodky by sme tam max posedeli.

lenka454
10. jún 2025

@ema1618 Zdravím my sme mali pred 2týždňami doma. Bola som proti ale manžel trval nato že skúsime posledné spraviť pri terase. Stan, stoličky a stoly sme mali požičané pre deti sme mali nafukovací hrad a bolo super. Mali sme objednaní caterig (švedské stoly) kto chcel si zobral načo mal chuť. Sedeli sme dlho nemuseli sme sa nikam ponáhľať. A vyšlo nás to lacnejšie ako v reštauracii.

alison11
10. jún 2025

Ako Vás tu čítam,možno nejako zariadime aj my doma z cateringom. Predca to,že nemusíme utekať po dojedení z reštaurácie domov.