Revolut spoločný účet: Funguje bez hádok vo vzťahu?
Zdravím, s priateľkou zvažujeme používať Revolut Joint Account na spoločné výdavky, nájom, potraviny a cestovanie. Každý máme svoj bežný účet inde, toto by bolo len na prehľad, kto koľko míňa. Neviem ale, ako je to pri rozchode alebo keď jeden z nás pošle viac peňazí a druhý ich minie. Máte to niekto vyriešené cez Revolut a funguje vám to bez hádok? Vďaka za postrehy
Presne tak. Posielajte rovnakú čiastku, pripadne nejak úmernú vašim platom. Míňajte z toho iba spoločné výdavky a nemusíte riešiť kto koľko minul.
Lebo keď ty zaplatíš v tescu 100€ za spoločný nákup a ona 400 za nájom tak hádam toto rozpočítavať a hádať sa za to nebudete ci ? Asi si z toho nebude ona platiť nechty a ty barbera či ako to plánujete?
ak chcete mať vzorec každý zvlášt učet a spoločný na spoločný život
dohodla by som presné rovnaké % z platov aby ste posielali na spoločný účet
osobne kto čo na čo kedy prečo začo minul je tak trocha cesta do pekla
- 1 den ty si kúpiš pivo ona druhý čokoládu v rámci nákupu domov teraz , ideš platit pivo zvlášt pri kase zo svojho učtu alebo proste nebudeš šaškovať pri kase s 2 platbami a zaplatíš zo spoločného
dohodnite sa ktoré položky z tade sa budú platit prípadne
nejak rovnake rozdelenie za mna neexistuje , to máš ako v rodine , zober si svojich súrodencov , spravodlivý vzorec kolko € komu dal načo nie je , vždy je tam nejaký nepomer aj pri snahe ..
my máme od začiatku spoločny len jeden účet a z toho platíme všetko , on má svoje koníčkové položky ja zase svoje ,na väčších sumách sa dohodneme vopred kedy a či skutočne treba
máme napr domáce učtovnictvo ale koničky je len jedna kolonka a kto kolko minie , neriešime
základ je že nie sme v mínuse , nemáme pôžičky ani splátky ...
Ja nerozumiem tej otazke, uz teraz rozmyslas ci v pripade rozchodu ak si tam poslal viac a ona minula viac ze si sa to bude dat vyuctovat?
@anonym_autor teraz riešiš už rozchod? 😅To si ani nezakladajte. Ale teda aj do budúcna (ak by ste plánovali rodinu), mal by si byť trošku viac chlap a platiť napr celé bývanie a priateľka stravu. Vôbec k tomu potom nepotrebujete zdieľaný účet.
@anonym_autor a my ako môžeme vedieť,či sa vy dvaja budete hádať....čo je toto za otázku wtf
Dá sa z Revolut účtu platiť faktúra za elektrinu, internet, daň za smeti, poistka?
Nemajú dodávatelia problém že tam nevieš dať variabilný symbol iba poznámku k platbe?
Účtovníčky ako riešite ak vám chodia platby bez variabilného symbolu spáruje vám to program automaticky aj podľa poznámky k platbe?
@anonym_autor teraz riešiš už rozchod? 😅To si ani nezakladajte. Ale teda aj do budúcna (ak by ste plánovali rodinu), mal by si byť trošku viac chlap a platiť napr celé bývanie a priateľka stravu. Vôbec k tomu potom nepotrebujete zdieľaný účet.
@anonym_3f4c7d presne tak. Ešteže ja mám doma Chlapa. Chlapa, ktorý celý vzťah platil 80% všetkých výdavkov a ja som za ,,moje" ušetrené peniaze za tých niekoľko rokov dokázala neskôr financovať cca 2/3 ceny nehnutelnosti, ktorú sme si spolu kupovali. Viem, že by to takto nevedel mať každý a možno tu dostanem hejt, avšak keď si s tým človekom rozumieš a plánuješ budúcnosť, máš to v hlave usporiadané a dôverujete si, nepotrebuješ riešiť hneď na začiatku vzťahu rozchod 😇 peniaze sme nikdy neriešili, nepočítali a nedelili a tu sme. Smejem sa na tom ako to majú niektoré páry nastavené, že ešte aj účet v zmrzlinárni si idú rozdeliť podľa toho, kto mal koľko kopčekov.. ale žiaľ nemôže mať každý takže šťastie na chlapa.. a koniec koncov, ani niektoré ženy v dnešnej dobe nie sú výhra, tak sa zasa ani tým chlapom nečudujem. Ale každého voľba, či s takou bude 🙂
@anonym_3f4c7d presne tak. Ešteže ja mám doma Chlapa. Chlapa, ktorý celý vzťah platil 80% všetkých výdavkov a ja som za ,,moje" ušetrené peniaze za tých niekoľko rokov dokázala neskôr financovať cca 2/3 ceny nehnutelnosti, ktorú sme si spolu kupovali. Viem, že by to takto nevedel mať každý a možno tu dostanem hejt, avšak keď si s tým človekom rozumieš a plánuješ budúcnosť, máš to v hlave usporiadané a dôverujete si, nepotrebuješ riešiť hneď na začiatku vzťahu rozchod 😇 peniaze sme nikdy neriešili, nepočítali a nedelili a tu sme. Smejem sa na tom ako to majú niektoré páry nastavené, že ešte aj účet v zmrzlinárni si idú rozdeliť podľa toho, kto mal koľko kopčekov.. ale žiaľ nemôže mať každý takže šťastie na chlapa.. a koniec koncov, ani niektoré ženy v dnešnej dobe nie sú výhra, tak sa zasa ani tým chlapom nečudujem. Ale každého voľba, či s takou bude 🙂
@anonym_6ab884 ja som sa sťahovala k manželovi do bytu, keď som ešte študovala, takže dlhšiu dobu platil u nás všetko on. Po svadbe predal byt a kúpili sme spoločný. A do dnes financuje všetky fixné výdavky a to budem očakávať v budúcnosti aj od mojich synov, aby sa vedeli postarať.
Samozrejme, tiež pracujem a nezarábam zle ale môj muž by nestrpel, aby som platila hypotéku alebo nájom 😅. Tak platím aspoň dovolenky, stravu, oblečenie a iné naše výmysly.

Vsak posielajte tam taku istu sumu, a ak niekto minie viac - vsak tam minate na spolocne veci, tak noaco?