Koľko peňazí si vziať na 4 dni v Prahe?
Mám na Vás menšiu otázku, koľko by ste si zobrali či už v hotovosti alebo v podobe peňazí na bankovom účte do Prahy na dovolenku na 4 dni.
Do tohto rozpočtu započítajte všetky typy (reštaurácie, doprava v meste, rekreácia)
Lebo bola dom súčasťou nepríjemnej skúsenosti, kedy ludia mne blízky si zobral také minimum že to nestačilo ani na jeden deň, a všetko som musela doplácať ja zo svojho rozpočtu
Berte v potaz že ľudia o tom vedeli pól roka dopredu, takže som to nečakala a zaujíma ma či som ja len taká zaujatá alebo to je fakt zlyhanie na ich strane.
Dopredu ďakujem a prajem ešte pekný deň 🙂
Ďakujem za všetky odpovede, veľmi ma potešilo že nemyslím iba ja tak že to je fakt malo.
A keďže sme boli do posledného dňa v Prahe fakt dobrý kamaráti, tak som skoro vsetko platila ja, či už obedy, domácky jedla, metro, atď.
Až keď som sa vrátila naspäť na Slovensko tak mi docvaklo že to čo som urobila nie je fakt správne a je to z časti aj moja chyba.
Z ich strany sú na mna teraz urazený že som na nich vybuchla a nerozprávam sa už teraz, za čo som veľmi rada.
Žiadnu kompenzáciu som nedostala, jedine, čo zaplatili za jeden obed. Inak nič
Ešte raz ďakujem a prajem pekný a hlavne pohodový deň
PS: múdro na koniec - nenechávajte sa využívať od aj svojich najbližších, nepomôže vám to v ničom 🙂
@aaaaleeexa
akože,skúšam si to predstavovať....sedíme v kaviarni,každý si niečo objedná,príde k plateniu....a oni nič? Sedia,usmievajú sa a kukajú na teba? Detto reštika,metro,múzeum....oni furt len čakajú kým zaplatíš?
Alebo ako to bolo?
@aaaaleeexa akurát tento rok idem s kamoškou do prahy a rátam pre seba 100-150€/deň, neplánujeme žiadne extra nákupy len obed, večera a kultúra. 🙂 takže môj budget na prahu je 400-500€ + ubytko na 3 noci.
A to si im nepovedala, že si majú vytiahnuť z účtu alebo zaplatiť keď sa vrátite? Naozaj to mohli zobrať ako pozývanie.
Ďakujem za všetky odpovede, veľmi ma potešilo že nemyslím iba ja tak že to je fakt malo.
A keďže sme boli do posledného dňa v Prahe fakt dobrý kamaráti, tak som skoro vsetko platila ja, či už obedy, domácky jedla, metro, atď.
Až keď som sa vrátila naspäť na Slovensko tak mi docvaklo že to čo som urobila nie je fakt správne a je to z časti aj moja chyba.
Z ich strany sú na mna teraz urazený že som na nich vybuchla a nerozprávam sa už teraz, za čo som veľmi rada.
Žiadnu kompenzáciu som nedostala, jedine, čo zaplatili za jeden obed. Inak nič
Ešte raz ďakujem a prajem pekný a hlavne pohodový deň
PS: múdro na koniec - nenechávajte sa využívať od aj svojich najbližších, nepomôže vám to v ničom 🙂
@aaaaleeexa No a ved je na tebe, ked uz si im to zaplatila, aby si si vypytala naspat.
Mala si odkladat blocky, a pekne poslat vyuctovanie co si vsetko za nich zaplatila. Je to aj tvoja blbost, ved ste sa mali normalne dohodnut, ze ti to vratia - a nie sa oduvat a nebavit sa.
A to si im nepovedala, že si majú vytiahnuť z účtu alebo zaplatiť keď sa vrátite? Naozaj to mohli zobrať ako pozývanie.
@januska12323 ako pozvanie beriem jednu kávu alebo obed alebo vstup do múzea,ale KOMPLET VŠETKO??
Nasli niekoho, kto im rad zaplatil a neuvidis napsat ani korunu. Druhykrat chod sama a kazdy si bude platit svoje ak pojdete spolu. Ty nie si ich sponzorka. 150 CZK nieje ani na cestovny listok na cely pobyt pre 1.
@januska12323 ako pozvanie beriem jednu kávu alebo obed alebo vstup do múzea,ale KOMPLET VŠETKO??
@rozculena ľudia sú všelijakí.
@rozculena ľudia sú všelijakí.
@januska12323 no píše,že sú to blízki ľudia,tak sa čudujem,že to o nich doteraz nevedela,že sú to vyžierkovia....
Zalezi od toho, ako to bolo. Ak si sa spytala: ideme na obed? Tak platite kazdy svoje. Ale, ak si povedala: Pozyvam vas na obed. Tak platis Ty. A to palti vzdy pri takychto spolocnych priatelskych stretnutiach a vyletoch.
sak pozri v IB platby rozdel na 3 casti a 2/3 im vyuctuj a posli cislu uctu
je to tvoja chyba hlavne oni ta vyuzili ale tak hadam si sa poucila
Mňa by zaujímalo, že ako to prebiehalo. Ako to fakt vnímali oni. Lebo teda za normálnych okolností, ak idem často s kamošmi niekam, bežné si každý zaplatíme za seba. A neriešime si navzájom vracanie a podobne..
Autorka - ak chceš nejaké relevantné názory, musíš upresniť, o koho ide 🙂
Autorka - ak chceš nejaké relevantné názory, musíš upresniť, o koho ide 🙂
@anonym_1f5cd6 ... je to brat, sestra, mama, tetka .... alebo kamoška, frajer .... suseda....Ak je to rodina a ty si sa ponúkla, ber to ako ponaučenie do budúcnosti. Ak sú to cudzí ľudia - obabrali ťa ako dojnú kravičku 🙂
Také veci treba komunikovať vopred - nie sa odúvať ako dieťa.
Ak ti prachy chýbajú - pýtaj si aspoň niečo. Ak ti je to iba nepríjemné - pouč sa z toho 🙂
Preco si si od nich nevypytala? Alebo si tam mala vytiahnut 200e z penazenky a povedat, ze doma ti to vratia. Ani by ma nehlo platit za cudzich desiatky a stovky eur.

@aaaaleeexa ja nechapem, ty si im cvakala jeden vydavok za druhym? A nebola si schopna povedat nie?