Koľko peňazí si vziať na 4 dni v Prahe?
Mám na Vás menšiu otázku, koľko by ste si zobrali či už v hotovosti alebo v podobe peňazí na bankovom účte do Prahy na dovolenku na 4 dni.
Do tohto rozpočtu započítajte všetky typy (reštaurácie, doprava v meste, rekreácia)
Lebo bola dom súčasťou nepríjemnej skúsenosti, kedy ludia mne blízky si zobral také minimum že to nestačilo ani na jeden deň, a všetko som musela doplácať ja zo svojho rozpočtu
Berte v potaz že ľudia o tom vedeli pól roka dopredu, takže som to nečakala a zaujíma ma či som ja len taká zaujatá alebo to je fakt zlyhanie na ich strane.
Dopredu ďakujem a prajem ešte pekný deň 🙂
@aaaaleeexa a to nemali ani na ucte,ved v cr sa bezne da platit aj kartou slovenskou.
boli sme v case velkej noci, v hoteli sme mali iba ranajky, takze vsetko ostatne vonku, obedy, trdelnik, pivko, nieco z trhov, vecere... na 3 dni nas strava vysla cca 600-700 eur, 2 dospeli, dve male deti.. co sa tyka cestovania, kupis liskok na metro a mas vsetku osttanu dopravu zadara a deti ,uplne zadarmo. plus listky do muzea a zoo a take somarinky do 100, aj menej
a stravovať sa budete kde?
no pozri, ja to beriem tak že ubytko beriem s raňajkami
na obed a večeru počítam 250-300 czk + koľko pív asi vypijem - teda na deň okolo 1000 czk na osobu počítam, v tom je aj káva, prípadný kolačik. niekedy sa najem za lacnejšie, niekedy to vyjde na chlp ...
plus metro - používam lítačky - kupujem buď 3-denný lístok za 340 alebo keď som dlhšie, tak k tomu za 140 denný alebo podľa toho ako chcem behať, tak 36 resp. 46 na jazdu (prepočítam čo sa mi viac vyplatí...)
takže na 4 dni sama na seba by som počítala 5,5 - 6 tisíc czk = 250€ ... a keďže mám kartu, tak kebyže to aj prešvihnem, nestane sa nič ...
rátala by som radšej viac ako menej. Na rôzne míňačky, vstupy, doprava, jedlo 1000 e / rod. /4 dni.
Cesta mimo toho a ešte zarátaj ubytko.
Čo zvýši - super, ušetrili sme.
Min 500 Eur. Nemusim nutne vsetko minut, ale radsej mat viac, nez menej. Inak ale neberiem nikdy nic extra, vsade, kde sa da, platim kartou, ak nutne potrebujem hotovost, normalne vyberiem z bankomatu.
2 dospeli a 1 dieta sme za 4 dni v Prahe minuli okolo 500€ okrem ubytovania. Nerozhadzovali sme na zbytocnosti ale ono sa to narata aj strava, aj vstupne, sem tam nieco "na zub", kava, nejake to pivko alebo kofola, MHD... Hotovost berieme minimalnu, vsetko platime kartou, konecny sucet viem az po navrate
a samozrejme, ubytko a dopravu do phy počítaj osobitne ... to čo som písala je len samotný pobyt v phe ... ak chceš ešte nejaké platené veci (zoo, loď, karlštejn) - to treba pripočítať ...
@aaaaleeexa Zijem v Prahe. Ak pocitam s tym, ze ranajky by sme mali na hoteli alebo by sme si ich kupili v potravinach, tak by som si vzala aspon 70e na osobu na den. Do toho ratam obed, veceru, kavu v kaviarni, dopravu, platby za zabavu, pripadne este vecer nejaky drink. Ubytovanie sem nezahrnam.
Trošku sme sa nepochopili, ja som už s nimi v Prahe bola začiatkom apríla. Na tie 4 dni, nerátam do toho rozpočtu ubytovanie a vlaky, iba cestovanie po Prahe (metro, mhd). A napíšem to takto, ja som mala nachystanych niečo cez 700€, keďže som mala naplánovaný koncert, a chcela som si kúpiť aj tam niečo. Oni dvaja boli pár a mali nachystanych niečo cez 150€. A preto sa vás pýtam či je to normálne alebo som len ja zaujatá 🥺
Trošku sme sa nepochopili, ja som už s nimi v Prahe bola začiatkom apríla. Na tie 4 dni, nerátam do toho rozpočtu ubytovanie a vlaky, iba cestovanie po Prahe (metro, mhd). A napíšem to takto, ja som mala nachystanych niečo cez 700€, keďže som mala naplánovaný koncert, a chcela som si kúpiť aj tam niečo. Oni dvaja boli pár a mali nachystanych niečo cez 150€. A preto sa vás pýtam či je to normálne alebo som len ja zaujatá 🥺
@aaaaleeexa podľa mňa mali málo. Ale ako by to mňa ovplyvnilo, neviem. Tak však keď nemajú, nekúpia si. Či ako? Ti povedali, že máš za nich platiť? Či si požičali? To by som brala ako ok, však ak ti peniaze vrátia..
150€ je málo, veď píšeme každá jedna, koľko berieme my ... 150€ na pár je o 300€ menej než je normálne rozpočet v phe aby si nechodila všade pešo a nejedla na večeru rožok s kefírom z alberta ...
@aaaaleeexa Kazdy ma ine moznosti. Mozno si nemohli dovolit minut viac a planovali minut na jedlo a zabavu minimum. V Prahe je vela aktivit, ktore su zadarmo alebo za fakt nizke ceny.
@aaaaleeexa mali malo, bud sa nezorientovali v tom, co asi budu platit za cele tie dni, alebo to bolo z vypocitavosti. Ty ich poznas. V kazdom pripade by som ocakavala nejaku "kompenzacoiu", ale ci im to docvaklo, to netusim
@aaaaleeexa toto zavana vychcanostou z ich strany
v prahe neni problem minuť za deň 150€ čiže mali málo.
na osobu počítaj len na stravu minimálne 50€/deň + doprava 10€, drinky 20-30€, vstupné cca 20-30€ podľa toho kde idete
takže na deň by som počítala takých 100€/dospelá osoba a cca 50-60€/dieťa a to rátame s tým, že nebudete chodiť do luxusných podnikov ale priemer.
Ak sa ubytujete v centre, ušetrite na doprave.
Ďakujem za všetky odpovede, veľmi ma potešilo že nemyslím iba ja tak že to je fakt malo.
A keďže sme boli do posledného dňa v Prahe fakt dobrý kamaráti, tak som skoro vsetko platila ja, či už obedy, domácky jedla, metro, atď.
Až keď som sa vrátila naspäť na Slovensko tak mi docvaklo že to čo som urobila nie je fakt správne a je to z časti aj moja chyba.
Z ich strany sú na mna teraz urazený že som na nich vybuchla a nerozprávam sa už teraz, za čo som veľmi rada.
Žiadnu kompenzáciu som nedostala, jedine, čo zaplatili za jeden obed. Inak nič
Ešte raz ďakujem a prajem pekný a hlavne pohodový deň
PS: múdro na koniec - nenechávajte sa využívať od aj svojich najbližších, nepomôže vám to v ničom 🙂
Tu nejde o budget, ale ako ty mas asertivne reagovat a nenechat sa vyuzivat. Na rovinu by som im to povedal, a v pripade potreby pozical na nevyhnutne.
Ďakujem za všetky odpovede, veľmi ma potešilo že nemyslím iba ja tak že to je fakt malo.
A keďže sme boli do posledného dňa v Prahe fakt dobrý kamaráti, tak som skoro vsetko platila ja, či už obedy, domácky jedla, metro, atď.
Až keď som sa vrátila naspäť na Slovensko tak mi docvaklo že to čo som urobila nie je fakt správne a je to z časti aj moja chyba.
Z ich strany sú na mna teraz urazený že som na nich vybuchla a nerozprávam sa už teraz, za čo som veľmi rada.
PS: múdro na koniec - nenechávajte sa využívať od aj svojich najbližších, nepomôže vám to v ničom 🙂
@aaaaleeexa Dobre ťa ojebabrali,prečo si za nich všetko platila? Oni ani na účte nič nemali?? Ja by som im to vyúčtovala s tým,že som im požičala,tak nech vrátia.
@aaaaleeexa asi si mysleli,ze ich pozyvas a teda,ze im vsetko zaplatis.
ahoj, boli sme v prahe (2+2) cez velku noc (5 dni) , ubytovanie 1000eur ( 4* hotel, ranajky, parkovanie), kupili sme 72 hodinove listky na MHD - dva ( deti su zadarmo v Prahe), presli sme : muzeum dinosaurov, planetarium, morsky svet, dinopark Harfa, Botanicku zahradu, technicke muzeum, muzeu lega, muzeum iluzii, restauraciu vytopna, orloj. Okrem ranajok sme sa stravovali v restikach.... cela tato sranda nas stala 800 eur a to sme nerozhadzovali 😉
@aaaaleeexa Samozrejme, že mali žalostne malý rozpočet na 4 dni.
Ale bola to aj tak trochu tvoja chyba - prečo si im všetko platila? Nepoviem, keby si povedala - POZÝVAM vás na obed. To by bola iná situácia. Ale pokiaľ bez slova si nechávali platiť, tak z ich strany vychcanosť a z tvojej žiaľ chyba. Máš ponaučenie.
Ja by som sa cítila maximálne trápne na ich mieste. To ste fakt za celú dobu nekomunikovali, že prečo platíš ty?
@aaaaleeexa to akože keď ste prišli domov ti to nevrátili?
@aaaaleeexa Samozrejme, že mali žalostne malý rozpočet na 4 dni.
Ale bola to aj tak trochu tvoja chyba - prečo si im všetko platila? Nepoviem, keby si povedala - POZÝVAM vás na obed. To by bola iná situácia. Ale pokiaľ bez slova si nechávali platiť, tak z ich strany vychcanosť a z tvojej žiaľ chyba. Máš ponaučenie.
Ja by som sa cítila maximálne trápne na ich mieste. To ste fakt za celú dobu nekomunikovali, že prečo platíš ty?
@anonym_2e36e0 nie nekomunikovali, a teraz to pre mna znie už teraz ako výhovorka, ale ja neviem povedať nie pri takýchto veciach, takže beriem na vedomie že to je moja chyba ale ponaučila som sa a do budúcna budem uvediete že radšej pôjdem dakde sama
Takz este nehrali ze by som 3 dni niekomu finanvovala ak by to nemalompadny dovod 😄
Takze ja si vezmem svoji kartu a stade cerpam a ten zgrloz nech sedi v hoteli a pije vodu z vodovodu
Nechapem ako ste si to vykomunikovali ked su urazeni, ze to chces vratit, ze si ich tam financovala?
@aaaaleeexa to akože keď ste prišli domov ti to nevrátili?
@tarra6 nie, nič mi za celý ten týždeň a niečo čo sme sa vrátili nedali
@aaaaleeexa nemusíš chodiť sama prepána, zas sa nesprávaj ako decko - ale jednoducho si to vykomunikuj riadne s každým ... poučenie je riadne komunikovať - a nie vyhýbať sa všetkým pre istotu ...

@aaaaleeexa my ideme na 4 dní, s tým , že vonku sa budeme stravovať na večeru 2x za pobyt
Sme 4členna rodina s 2 deťmi , 7rokov a 12
Inak si predvarim a dám do mrazáku, chladničky.
Dokupime možno nejaké pečivo na tie dni, na raňajky+večere
Chceme ísť do zoo, na plavbu po Vltave , na hrad
Budeme chodiť pešo, lebo bývame pri Orloji, to čo chceme tentokrát navštíviť máme na dosah peši
Ja rátam, že nejakých 500,600 eur padne
Prakticky nemáme pevný rozpočet
Nerátam samozrejme ubytko+cesta autom nafta