Rozmýšľanie o samovražde

28. mar 2025

Rozmýšľali ste niekedy? Že by sa tým viac vecí vyriešilo napr.

autor
28. mar 2025

Teoreticky

lenkasarka
28. mar 2025

Nerozmyslaj tak ani teoreticky. Život mame len jeden. Vážim si ten môj o tom viac po tom čo som ochorela.

autor
28. mar 2025

@lenkasarka áno, napr.dlhodobe psych.ochorenie a k tomu príde ďalšie kvázy smrtelné ochor.napriklad

really8
28. mar 2025

Jasne ze ma napadlo ze co by bolo keby to tu teraz napalim do stromu ked som mala tazke obdobie.

lenkasarka
28. mar 2025

Mrzí ma to. Smiem ti nejak pomôcť? Občas má každý z nás lepšie a potom aj tie horšie dni. Možno je toho teraz na teba veľa. Verím v lepšie zajtrajšky.

majo11112222
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
28. mar 2025

nie, nikdy som nechcela zomrieť, mám tak veľa plánov že ich za jeden život nestihnem 😁 ja sa života nebojím, som veľmi životaschopná

lucia13022023
28. mar 2025

Áno, v najhoršej popôrodnej depresii. Myslela som, že všetkým bude lepšie keď tu nebudem.

annamarin
28. mar 2025

Áno, veľakrát. No vždy si poviem, že este mám toho vela pred sebou, čo môžem dokázať. Alebo si poviem, ze chcem aby si ma pamatali krajsiu lepšiu milsiu a tak to "odložím". V skutočnosti si myslím, že ľudia sa maju oveľa horšie ako ja žijú... tak zatiaľ to nevzdávam. Najlepšie ked aj ty si najdes nejaku životnú motiváciu .

gov
28. mar 2025

Mna najviac mrzi ze dost ludi si vzalo zivoty za politikov, je to svinstvo.

lion777
28. mar 2025

No to by sa teda nevyriešilo.

ivik4
28. mar 2025

Ano, ked som mala 17-18

ivangeline
28. mar 2025

Áno. Veľa x ale tým sa nič nevyrieši, len ty tu nebudeš..

terina25
28. mar 2025

Ano

suge
28. mar 2025

Premýšľala, viackrát. Videla som to tak, že by sa vyriešilo všetko, naraz. Ale spätne sa na to dívam inak. Teraz vnímam samovraždu ako útek od problémov, ako zbabelosť. Tiež tým človek vyrieši seba, ale čo ostatní? Rodičia, životní partneri, deti, ostatní ľudia naokolo. Čo takýto čin urobí s ich životmi? Vďaka kombinácii liekov a psychoterapie som na tom skutočne oveľa lepšie. A prajem to aj ostatným psychiatrickým spolupacientom.🤗

autor
28. mar 2025

@gov áno

autor
28. mar 2025

@suge ak nemáš okolie (nejaké to sociálno?) len dvoch blízkych a nič iné?

autor
28. mar 2025

@suge ak dlhodobá liečba, hospital nezaberá?

autor
28. mar 2025

A ak k dlhodobo psych.probl.pribudne fyz.ochorenie,bez akejkoľvek podpory blízkych (lebo ani nie sú). Extrémne úzky okruh blízkych.

autor
28. mar 2025

Človek sa často veľmi snaží.... Ale

lion777
28. mar 2025

Aj tak, musiš to dať . Tak ako si , tu a teraz.

ariannazara
28. mar 2025

Mna včera úplne zarazilo keď som čítala článok jak ta mamička ľahla pod vlak a chlapcek zomrel a ona prežila a pred súdom vôbec žiadna slza nič, poker face. 20 rokov dostala za vraždu. Ale normálne som myslela ze co asi jej slo v tej hlave keď tam sedela a vedela ze dieta zomrelo a ona prežila. Strasne, ale podľa mňa v ťažkých situáciách každý človek nato pomyslí co by bolo aj by bolo..

igiana
28. mar 2025

Ja verím, že smrťou sa život nekončí. Že život máme od Boha a každý z nás má dôležitú úlohu, pre ktorú tu je. Popros Boha o pomoc, s Jeho pomocou všetko zvládneš, aj to ťažké v živote.

luccija
28. mar 2025

@ariannazara tá bola úplne zubozena neviem načo ešte povedali, že ani neplakala veď je určite pod liekmi.Lutujem, že som to pozerala nebolo mi z toho dobre celý vecer
Autorka povedz to lekárovi u ktorého sa liečia možno treba iné lieky atď.
Nie, nerozmýšľala, ale mala som veľmi smutné a škaredé obdobie chodila som k psychologicke

elzu
28. mar 2025
777januska777
28. mar 2025

Áno rozmýšľala, keď som bola pubertiacka a mala som problémy v škole a aj doma. Zhodou okolností sa v tej dobe viac ludi co som poznala z videnia bud zabilo alebo sa pokúsili o samovraždu. A bola to vtedy taka "senzacia". Nebola tam nejaka ľútosť, ale najmä odsudzovanie okolia aki sú slabí a blázni a ze dôvody pre aké sa zabili alebo pokusili zabit boli ohodnotené ako smiešne až hlúpe. Vtedy mi došlo, že aj keď človeka aj zachránia už nikdy sa nezbaví tej nálepky labilneho blázna. Možno hlúpy dôvod, ale aj vďaka nemu som nad samovraždou už neuvažovala, lebo mi to prišlo, ze zabitím nič nevyriesim aj tak budem za toho hlupáka a dám za pravdu všetkým čo to vraveli.
A vážne som nechcela aby to co po mne zostane na tomto svete má byť to, ze som sebecká a neschopná.

lechtivka
28. mar 2025

Áno ... Niekedy aj teraz .... 😔🤷

euka210
28. mar 2025

Ano, v puberte, a teraz len ked pridu neznesitelne tazke emocie, uzkosti, pocity viny a pod., ale sa ucim, ze to odozneje a zase bude vcelku ok. Mam milujuceho manzela a deti, takze aj toto ma velmi drzi, ked pridu tazsie dni.

lenkasarka
28. mar 2025

@suge držím ti palce

bloger
28. mar 2025

Niekedy prídu také chvíľky, že si človek povie, že by bolo lepšie keby tu nebol. Ale ak som pomohol čo len jednému človeku tak to stojí za to. Ak sa vdaka mne možno po dlhej dobe niekto znova usmial. Pre toto sa oplatí ísť dalej. Sme ako sviečky. Strácame sa a hasneme. Môžeme však odovzdať niekomu teplo lásky ktoré máme v srdci. A svetlo do života. A to je tá najkrajšia motivácia prečo žiť.