Ako riešiť seknutie v krížoch?
Mam niekolko tyzdnov seknutie v kruzoch pri zohybani sa nemozem zohnut a vystreluje to az do klbov brala som flektor plasok no zial nepomohol a mastila voltaren mast co by este mohlo pomoct? Lekari s tym co urobia? Co zvyknu nato davat? Dakujem za rady
chod k ovodakovi da ti lieky na uvolnenie, a je treba cvicit na to s fyzioterapeutom.
Skus saunu, horucu vanu, prikladat horuce na chrbat, aby to povolilo. Napr. zehlickou nahriat uterak a prilozit horuci uterak. Za vyskusanie nic nedas. Ak este kurite, sadnut si a chrbtom sa pritlacit na radiator ...
inak tieto naplaste mam v zasobe ked citim ze by sa malo zhorsit
https://etabletka.sk/obchod/kapsaicinova-hrejiv...
Po niekolkych tyzdnoch je uz fakt dobre ist k lekarovi. To nebude len "seknutie", treba vysetrit a liecit. O tom, ze k neurologovi sa na termin dlho caka ani nepisem, takze choc cim skor
@seron2 mydocalm, guaracujan... infuzie... flector tlmi bolest, neriesi pricinu
inak tieto naplaste mam v zasobe ked citim ze by sa malo zhorsit
https://etabletka.sk/obchod/kapsaicinova-hrejiv...
@anonym_1709f9
@bykaterina pri akutnom zapale nie je vhodne ziadne teplo, ani suche ani mokre.. zapal moze vyrazne zhorsit... povie ti kazdy lekar, aj kazdy fyzio, ze pokial nevies, co ti skutocne je, teplo moze stav iba zhorsit
Skus saunu, horucu vanu, prikladat horuce na chrbat, aby to povolilo. Napr. zehlickou nahriat uterak a prilozit horuci uterak. Za vyskusanie nic nedas. Ak este kurite, sadnut si a chrbtom sa pritlacit na radiator ...
@anonym_1709f9 určite žiadne mokré teplo, takže sauna, horúca vaňa nie, prečo píšeš blbosti keď o tom nič nevieš?
@anonym_1709f9 určite žiadne mokré teplo, takže sauna, horúca vaňa nie, prečo píšeš blbosti keď o tom nič nevieš?
@nika523 Pisem to, co pomaha mne pri obcasnom seknuti v chrbtici a co mi poradila sestricka v nemocnici. Skusit to moze tiez, ak nepomoze, tak to rozhodne neuskodi. Ty sa nauc hlavne najskor gramatiku a pisat ciarky, ked uz splietas o blbostiach.
Přehled od AI
Áno, teplý obklad je pri seknutí v krížoch veľmi účinný, ale dôležité je správne načasovanie [5.2, 5.6]. Teplo pomáha uvoľniť stuhnuté svaly, zlepšuje prekrvenie a zmierňuje bolesť [5.3, 5.9].
Ako postupovať:
Prvých 24-48 hodín (Akútna fáza): Odporúča sa skôr chlad (ľadový obklad), aby sa zmiernil zápal a opuch [5.5, 5.7].
Následne (Uvoľnenie): Keď akútna bolesť trochu poľaví, aplikujte suché teplo (nahriaty uterák, termofor, vrecúško so soľou) [5.2, 5.7].
Pohyb: Okrem tepla je dôležitý pokoj, ale nie úplné znehybnenie, a pomôcť môžu aj lieky od bolesti [5.10].
Poznámka: Ak je bolesť neznesiteľná, vystreľuje do nôh alebo pretrváva dlhšie, vyhľadajte lekára.
@anonym_1709f9
@bykaterina pri akutnom zapale nie je vhodne ziadne teplo, ani suche ani mokre.. zapal moze vyrazne zhorsit... povie ti kazdy lekar, aj kazdy fyzio, ze pokial nevies, co ti skutocne je, teplo moze stav iba zhorsit
@anonym_e9e6c9 ja pisem nieco ine ze smer obvodka ten da lieky. a sme r fyzio.
ked ja citim ze mi zacina diskomfort tak si dam naplast lebo to mozem mat iba ofuknute. a staci suche teplo.
@anonym_e9e6c9 ja pisem nieco ine ze smer obvodka ten da lieky. a sme r fyzio.
ked ja citim ze mi zacina diskomfort tak si dam naplast lebo to mozem mat iba ofuknute. a staci suche teplo.
@bykaterina to ano, ale pri pretrvavajucej bolesti to moze byt skor na skodu
@bykaterina to ano, ale pri pretrvavajucej bolesti to moze byt skor na skodu
@anonym_e9e6c9 o tom nic nepisem.
pisem smer obvodka ten da lieky ako boli dorsiflex a nieco ine k tomu. netreba neurologa lebo tam by sa nacakala kym by prisla na vysetrenie. a ist k fyzio a cvicit aby sa to neopakovalo.
@anonym_e9e6c9 o tom nic nepisem.
pisem smer obvodka ten da lieky ako boli dorsiflex a nieco ine k tomu. netreba neurologa lebo tam by sa nacakala kym by prisla na vysetrenie. a ist k fyzio a cvicit aby sa to neopakovalo.
@bykaterina dosriflex uz neexistuje, nahradza sa mydocalm, sirdalurd alebo guaracujanom
@seron2 ja som seknuta už dlhšie, brala som injekcie Ketonal, potom tabletky Ketonal, ale veľmi mi nepomohlo. Po Paralen a ležali v posteli v teplom prichádza úľava aspoň troška. Dosť mi pomáhajú kvapky Algifen. Beriem aj vitamín B6.
@bykaterina dosriflex uz neexistuje, nahradza sa mydocalm, sirdalurd alebo guaracujanom
@anonym_e9e6c9 vies citat s porozumenim ? pisem ,,smer obvodka ten da lieky ako boli dorsiflex a nieco ine k tomu. ,, nepisem ze predpise dorsiflex

Ísť k neurologovi, zaberajú na to injekcie a rehabilitácie