icon

Ako správne ošetrovať jazvu po operácii hernie u detí?

monulkaaaa
Dnes o 15:05

Ahojte, 2 dni spat sme sa vratili so synom z operacie pruhu. Chcem sa spytat ako konkretne osetrovat ranu ? V nemocnici vraveli ze tyzden do kontroly sa rana nesmie namocit, ma tam tie steristripi ci ako sa to vola..Takze ju udrziavame v suchu,umyvam ho len tak mokrym uterakom zatial na zbytku tela. Ale pani sestricka mu to pri odchode este raz prelepila cosmoporom a pritom mu nejakou vatickou po tom prechadzala aby sa to navlhcilo a isla ta naplast lahsie dole. Co to bolo za pripravok ? Dezinfekcia ? My mame doma len Betadine a ten je cerveny , takze to nie je ono. Toto bolo priesvitne. Nevim ci to nebola aj cista voda, ale vcera ked som sa to snazila navlhcit a odlepit tak samou vodou to vobec neslo. Nechcem mu to silno tahat aby som mu neposkodila stehy. Ma to par cm nad pupkom. Dnes mi v lekarni dala inu dezinfekciu, v spreji a priesvitnu. Tak to dnes asi skusim s nou. Dala nam par ks naplasti domov, tak predpokladam ze to mame prelepovat kazdy den az do kontroly ? Mozno mi aj viac o tom povedala ale bolo tam rusno a sme sa prekrikovali, ze viac si nepamatam. V sprave je len ze udrzovat v suchu..mozu sa tie steristripi namocit tou dezinfekciou alebo len okolo rany mam ist ? A ked sa tie stripi namocia, mam potom pockat kym uschnu alebo hned prilepit naplast ? Dakujem za vase rady…

dadis
Dnes o 15:32

@monulkaaaa Ja som sa vzdy osprchovala, staru naplast dala dole, predezinfikovala a nalepila cistu naplast... nikdy sa mi nic nezapalilo..jasne, ze nejake dlhe kupele alebo mydlovanie, trenie, ci vymyvanie miesta rany sa neodporuca, ale take namocenie pocas rychlej sprchy, je uplne v pohode.

monulkaaaa
autor
Dnes o 16:17
@dadis

@monulkaaaa Ja som sa vzdy osprchovala, staru naplast dala dole, predezinfikovala a nalepila cistu naplast... nikdy sa mi nic nezapalilo..jasne, ze nejake dlhe kupele alebo mydlovanie, trenie, ci vymyvanie miesta rany sa neodporuca, ale take namocenie pocas rychlej sprchy, je uplne v pohode.

@dadis dakujem 🙂 ano, napisali ze udrziavat v suchu, ale nevedela som ci aj tych par sekund v sprche vadi alebo nie. Lebo ked sa tie stripsi namocia , tak neviem ako dlho schnu a zas nechcem ho drzat dlho bez tej naplaste