icon

Skúsenosti a rady k štátniciam: marketingová komunikácia a reklama na UKF

koolenim
8. máj 2026

Ahojte, je tu niekto kto absolvoval magisterské štátnice na UKFke mkt komunikácii a reklame? Čaká nás to o 2 týždne, nejak sa nám nepodarilo skontaktovať sa s absolventami. Tatiež vôbec nemáme ešte žiadne info (konkrétny deň, ako dlho bude skúška trvať na každý predmet, čo ak nedám jeden predmet? musím opakovať všetky?,….). Bola by som vďačná ak si tento príspevok niekto nájde, za akékoľvek rady, triky, čo očakávajú, a poprípade aj odpovede na moje otázky nižšie.Budeme veľmi vďační za každý príspevok!

veselo_neveselo
8. máj 2026

@koolenim ale no tak, mi nehovor ze buduci mgr si nevie zo studijneho zistit ako budu prebiehat statnice a co ked nespravis jeden predmet....

anonym_ccf6ff
8. máj 2026

Kto budeme vďační? Máte vyučujúcich, máte dekanát, máte študijný poriadok, máte harmonogram štátnic, štátnicové témy a predovšetkým ústa, aby si si to vykomunikovala. To celý ročník a študijný odbor nemáte žiadne info? Ale ste na VŠ, že?

anonym_26b0e3
Včera o 12:41

Konkrétny deň už určite zverejnený máte. Etnológia ho má zverejnený svojim študentom už týždeň. Najskôr sú obhajoby ZP, poradie môže a nemusí byť stanovené fixne (vylepený zoznam na dverách, v ročníkovom maile atď.). Na otvorení Vám predseda komisie presne povie, čo a ako. Obvykle sa najskôr predstaví práca, prečítajú sa oba posudky a študent na ne reaguje. Keď všetci doobhajujú, oznámia sa výsledky a pristúpi sa k ŠS. Dvaja študenti ostanú vnútri, zvyšok sedí na chodbe. Dotyční si vytiahnu otázky a urobia prípravy. Následne odpovedajú (aj na ďalšie otázky komisie). Až skončia všetci, vyhlásia sa výsledky a idete domov.

anonym_26b0e3
Včera o 12:58

@koolenim A opakuješ len ten predmet, z ktorého si nevyhovela.

koolenim
autor
Dnes o 11:45
@anonym_ccf6ff

Kto budeme vďační? Máte vyučujúcich, máte dekanát, máte študijný poriadok, máte harmonogram štátnic, štátnicové témy a predovšetkým ústa, aby si si to vykomunikovala. To celý ročník a študijný odbor nemáte žiadne info? Ale ste na VŠ, že?

@anonym_ccf6ff @veselo_neveselo je mi veľmi ľúto, že na Vás mala moja otázka takýto veľký emocionálny vplyv. Slušne sa pýtam. Harmonogram máme, avšak je v ňom zatial len rozhranie od do. Podľa sprístupneného rozhrania majú štátnice začínať 18.5. V Ais stále píše “Dátum: neurčitý”. Snažili sme sa komunikovať, bez odpovede. Všetky dokumenty nám dostupné online ku štátnej skúške som osobne čítala a nenašla som tam nič čo by zodpovedalo tieto otázky, ktoré som tu položila. Tak čo je na tom také strašné sa skúsiť opýtať inde?

koolenim
autor
Dnes o 11:49
@anonym_26b0e3

Konkrétny deň už určite zverejnený máte. Etnológia ho má zverejnený svojim študentom už týždeň. Najskôr sú obhajoby ZP, poradie môže a nemusí byť stanovené fixne (vylepený zoznam na dverách, v ročníkovom maile atď.). Na otvorení Vám predseda komisie presne povie, čo a ako. Obvykle sa najskôr predstaví práca, prečítajú sa oba posudky a študent na ne reaguje. Keď všetci doobhajujú, oznámia sa výsledky a pristúpi sa k ŠS. Dvaja študenti ostanú vnútri, zvyšok sedí na chodbe. Dotyční si vytiahnu otázky a urobia prípravy. Následne odpovedajú (aj na ďalšie otázky komisie). Až skončia všetci, vyhlásia sa výsledky a idete domov.

@anonym_26b0e3 Veľmi pekne ďakujem! Termíny sa k nám zatiaľ ešte nedostali. Nenašli sme ani na stránkach, nemáme mail, v ais píše dátum “neurčený”. Nevadí. Každopádne, som vďačná za slušnú odpoveď.

anonym_b2f041
Dnes o 12:26

@koolenim 3 dní predtým mas mat otázky od oponenta k práci. Obhajoba prace býva prvá, potom máš jednotlivé predmety. Štátna skúška musí trvať aspoň 30 minút, obvykle to býva 40-45 minút. Termíny už vedieť musia, pýtajte sa na katedre sekretárky, alebo na študijnom.