icon

Ako zvládnuť úzkosť z rozchodu po 9 rokoch?

katarina1995
Dnes o 19:52

Ahojte,

Rozišla som sa po 9 rokoch s mužom, mame spolu dieťa, ale posledné roky sme už mali veľké problémy, jeho život bol chodenie po krčmách, kamoši, počítačové hry a najväčší problém - ženy, vypisovanie, zoznamovanie.. k fyzickej nevere myslím neprišlo, ale pravidelne som zisťovala, komu aktuálne vyznáva lásku, pýta nahé fotky.. až som si povedala, že mi tejto kombinácie stačilo.

Problém mam teraz, mesiac po rozchode, muž samozrejme ruka hore, primetime, a mne je stále smutno, neviem jesť, spať, slzy mam na krajičku, ale vôbec neviem, prečo. Po rozchode mi spadol kameň zo srdca, odlahlo mi a ani jeden deň som rozhodnutie nelutovala, aj ked ma po rozchode prosil, sluboval a ešte teraz keby mu poviem, aby sme to skúsili, hneď by sa vratil.. viem, že som spravila dobre rozhodnutie, ako mam o tom presvedčiť aj zvyšok tela?

anonym_9506f6
Dnes o 19:56

@katarina1995 Rozisla som sa po 10 rokoch, deti spolu nemame a aktualne po 3 mes mi je fajn, kdesi som citala ze po 11 tyzdnoch prichadza prva ulava, co mne pomohlo bolo ze som nesledovala nic o nom, ziadne debaty o nom proste nic...

katarina1995
autor
Dnes o 19:59

aha no, ešte som zabudla spomenuť, my ešte nie sme rozvedení, takže raz za čas pride do spoločného bytu, za dcerou.. ked sa týžden neukaže, je mi trošku lepšie, ale vždy ked pride som tam, kde som bola

anonym_9ad000
Dnes o 20:02

🙂 Žena po rozchodu 2 týdny probrečí, nejí a je na dně. Po měsíci jde ke kadeřníkovi, koupí si nové šaty, začne cvičit a užívá si svobody. Muž jde po rozchodu s kamarády slavit, paří, užívá si svobody a říká: „To je paráda, jsem konečně volnej!“ Po měsíci, když mu dojdou čisté boxerky, začne si vařit svíčkovou a zjistí, že si vypral mobil v kalhotách, začne brečet.

anonym_425b26
Dnes o 20:07

Chce to čas .Je normálne že sa tak cítiš lebo si si to zrejme takto nepredstavovala.Musis samu seba presvedčiť o tom aké to má teraz pre teba výhody a že ti je takto lepšie aj keď sa to ľahko hovorí

anonym_1b4001
Dnes o 20:09

@katarina1995 psycholog

katarina1995
autor
Dnes o 20:15

dakujem, to si aj stale hovorim, ja neviem už najst jeden dovod, prečo som s nim vlastne tolko bola, asi len zo strachu spraviť finalne rozhodnutie, stale si opakujem, že mi nema čo chýbať.. ale napriek tomu mam stale stiahnutý žaludok, zovrete hrdlo, noci su najhoršie

anonym_cb9c89
Dnes o 20:29

@katarina1995 9 rokov vs mesiac po rozchode. Daj si cas. Vyplac sa, polutuj sa a najdi si nieco co ti zamestna hlavu. Kazdy den to potom bude lahsie a prirodzenejsie a pohlad nanho ti zacne byt lahostajny. Teraz sa to tazko aj predstavi ale mozno za pol roka ked sa vratis k tejto teme tak budes krutit hlavou ze preco si za nim plakala.
Potom pride zrazu taka lahkost a vnutorny pokoj.

anonym_e464d3
Dnes o 20:41

@katarina1995 Nechápem,ze za čím smutis?

anonym_9542b2
Dnes o 20:48

@katarina1995 chce to cas. Zazila som podobne, ale ozieral sa doma a chatoval na erotickych zoznamkach. Nemali sme nastastie dieta. Najde sa pre teba lepsi, z tohoto omylu sa pouc, zivot ide dalej, nie si prva ani posledna, ktorej to nevyslo.

anonym_9542b2
Dnes o 20:49
@katarina1995

dakujem, to si aj stale hovorim, ja neviem už najst jeden dovod, prečo som s nim vlastne tolko bola, asi len zo strachu spraviť finalne rozhodnutie, stale si opakujem, že mi nema čo chýbať.. ale napriek tomu mam stale stiahnutý žaludok, zovrete hrdlo, noci su najhoršie

@katarina1995 je to uplne normalne, co prezivas. Chce to cas, zacni sa viac venovat sama sebe, najdi si aktivitiy a nelutuj, nic nelutuj, vsetko zle je na nieco dobre.

anonym_9542b2
Dnes o 20:51
@anonym_e464d3

@katarina1995 Nechápem,ze za čím smutis?

@anonym_e464d3 ked si podobne nezazila, nepochopis. OK?

anonym_e464d3
Dnes o 20:54
@anonym_9542b2

@anonym_e464d3 ked si podobne nezazila, nepochopis. OK?

@anonym_9542b2 Ja som zažila takého, ktorého bolo ťažké sa zbaviť a ked ten den nadisiel, neskutočne sa mi uľavilo.A úprimne, všetko to zlo , ktoré mi uštedril vo mne zabilo všetko/lásku,uctu ,fyz.pritazlivost/,zhnusil sa mi.Jediny cit, ktorý vo mne voči nemu zostal bol v časoch, keď mu bolo ťažko,bol súcit.Sucit, ktorý je vo mne voči všetkým trpiacim

anonym_00717b
Dnes o 21:24

bola som 10 rokov vydata, opustil ma bez vysvetlenia, budu to dva roky, len prednedavnom som sa konecne "nadychla," uz v takom mieri s tou situaciou. Asi kazdy den sa mi vynori nejaka spomienka, otazka, ale uz tam nie je ten strasny smutok, sklamanie, beznadej ci hnev (ten prisiel o dost neskor). Ale v tvojom pripade to znie, ze je dobre, ze si tu silu nabrala a ukoncila ten vztah, i ked zastavam nazor, ze to ma byt az po vycerpani vsetkych moznosti. Aj moj od zaciatku vztahu mal komunikacie poza chrbat, zial nejake veci sa prevalili aj po rozchode a mam pocit, ze ked to tam raz je, tak to neodide. I ked som sa tak strasne snazila presvedcit o opaku. Vydrz to prosim.

beata_k
Dnes o 21:31
@anonym_e464d3

@anonym_9542b2 Ja som zažila takého, ktorého bolo ťažké sa zbaviť a ked ten den nadisiel, neskutočne sa mi uľavilo.A úprimne, všetko to zlo , ktoré mi uštedril vo mne zabilo všetko/lásku,uctu ,fyz.pritazlivost/,zhnusil sa mi.Jediny cit, ktorý vo mne voči nemu zostal bol v časoch, keď mu bolo ťažko,bol súcit.Sucit, ktorý je vo mne voči všetkým trpiacim

@anonym_e464d3 To bol pravdepodobne nejaky frajer. Jej sa rozpadla rodina. To je zasadny rozdiel.

marianarem
Dnes o 21:34

@katarina1995 Tak je normálne, že ťa rozchod bolí. Aj keď chlap bol aký bol, každého by bolelo, že mu nevyšlo mať vzťah a rodinu, aké si predstavoval. Nesnaž sa to potlačiť a presviedčať telo. Je ti ľúto, že ti to nevyšlo, veď určite si do toho išla s radosťou, s predstavou, že to bude navždy a dopadlo to takto. Tie pocity časom zoslabnú, neboj, navždy to takto nebude.