Viera v Boha
Predpokladám že mi názov zmenia 😁
No zaujíma ma že čo si myslíte o tomto ponímaní viery 🤔😁
A bez urážok prosím 😁😉
Vnímam to tak, že Boh proste nemá ego, narozdiel od ľudí. Takže je viacej druhov viery, aby si ľudia možno mohli vybrať "formu", ktorá mu vyhovuje. Boh je o čistej úprimnej láske a je mu jedno, či si ho ľudia predstavujú ako starého deduska na obláčiku, či ho volajú menom Krishna, vesmír, Zdroj, Allah ak to myslia úprimne a srdcom.. to len ľudské ego potrebuje mať vždy svoju pravdu a myslí si, že len tá jeho pradva je naozajstna.. aj väčšina náboženstiev si ľudia prekrútili podľa seba.. kresťania strašia peklom, vymysleli si že pre Allaha treba zabíjať, aby manipulovali ľuďmi.
Vnímam to tak, že Boh proste nemá ego, narozdiel od ľudí. Takže je viacej druhov viery, aby si ľudia možno mohli vybrať "formu", ktorá mu vyhovuje. Boh je o čistej úprimnej láske a je mu jedno, či si ho ľudia predstavujú ako starého deduska na obláčiku, či ho volajú menom Krishna, vesmír, Zdroj, Allah ak to myslia úprimne a srdcom.. to len ľudské ego potrebuje mať vždy svoju pravdu a myslí si, že len tá jeho pradva je naozajstna.. aj väčšina náboženstiev si ľudia prekrútili podľa seba.. kresťania strašia peklom, vymysleli si že pre Allaha treba zabíjať, aby manipulovali ľuďmi.
@13uzivatelka11 reagujem tiež len na tú prvú fotku, nevšimla som si že je ich tam viac. 🫣
@13uzivatelka11 kresťania zabili v mene božom viac ľudí ako hocijaké iné náboženstvá. Viď križiacke výpravy, popravy za kacírstvo atď. Samozrejme častokrát bol boh len výhovorka.
Compared to Islam, Christianity is a clear winner: 31.94 million deaths (by Muslims) to 177.94 million deaths (by Christians) zdroj: (https://www.christiancentury.org/article/2010-0...)
A co si o tom myslis ty? Kazdy nech si hlada svoju cestu za vnutornym naplnenim a pokojom. Hadam si nemyslis, ze co povedia v kostole, na omsi je svate. Ja si davno myslim, ze Jezis sa v hrobe obracia, ked vidi ako bolo jeho ucenie pokryvene a nepochopene, 2000 rokov po jeho smrti.
Hladaj svoju cestu a na zaciatku si hlavne odpovedz na otazku, ci cielom ma byt utrpenie a trest??
@13uzivatelka11 Ježiš povedal, že bude mnoho falošných kresťanov a odsúdil ich.
Ich skutočný charakter sa dá spoznať podľa zlých skutkov, ktoré páchajú, aj keď tvrdia, že konajú v mene Boha.
Evanjelium Matúša 7:15-23

@janulik2008 prečítala som si len prvú fotku. Niekedy som sa tiež nad tým zamýšľala - nie som veriaca, ale ani ateista. Skôr agnostik. Ale napadla ma jedna veta od Shakespearea - „Čo je meno? Čo tá ruža, keby sa inak volala? Nevoňala by snáď rovnako sladko?“
Nech si to každý vyloží ako chce. Ak existuje boh (asi sa skôr prikláňam k možnosti, že nejaká vyššia sila existuje a v tom duchu aj ďakujem za všetko čo mám), tak je len jeden ale môže mať viac podôb. Len príbeh je iný pre každé náboženstvo. To je môj názor