icon

Prečo sú zapečatené dvere pápežovho bytu?

24. apr 2025

Baby tie co mate prehlad, ja sa nejak neviem dopátrať ale veľmi ma zaujíma preco sa zapecatili dvere do bytu kde byval papez? A na akú dobu budu zapecatene?

cinky16
24. apr 2025

aj mna to zaujima

sisa_s
Autor odpoveď zmazal
sisa_s
24. apr 2025
sisa_s
24. apr 2025
gab1sol
24. apr 2025
@sisa_s

Ja viem tak, že ide o symbolický akt, ktorým sa symbolizuje/ukončuje pontifikát pápeža. V prípade Františka sa pečatil byt v Apoštolskom paláci, kde reálne ani nebýval.
Ale v zasade asi platí aj to, čo pridala @sisa_s .

ivka225
24. apr 2025
@gab1sol

Ja viem tak, že ide o symbolický akt, ktorým sa symbolizuje/ukončuje pontifikát pápeža. V prípade Františka sa pečatil byt v Apoštolskom paláci, kde reálne ani nebýval.

@gab1sol Presne ... ale dezinformátorom to otvára široký priestor pre kreativitu.

autor
24. apr 2025
@gab1sol

@gab1sol a na ako dlho? Kde byval teda pápež.

michellemary
24. apr 2025

Autorka, pápež býval v Dome svätej Marty, a ak som dobre pochopila, tak tie dvere budú zapečatené do začiatku konkláve.

autor
24. apr 2025
@michellemary

Autorka, pápež býval v Dome svätej Marty, a ak som dobre pochopila, tak tie dvere budú zapečatené do začiatku konkláve.

@michellemary aha a nevieš prečo nebýval v paláci?

michellemary
24. apr 2025

Lebo sa mu viac páčilo v tom Dome sv. Marty, on tvrdil, a moji kamaráti kňazi to tiež potvrdzujú, že je to tam jednoduchšie zariadené.

akab
24. apr 2025

Nedávno bol v kine film Konkave, skúste pozrieť, možno je už na nete. Pekne tam vysvetlili spôsob voľby a všetko spojené s úmrtím pápeža.

lubkavargova1
24. apr 2025
@akab

Nedávno bol v kine film Konkave, skúste pozrieť, možno je už na nete. Pekne tam vysvetlili spôsob voľby a všetko spojené s úmrtím pápeža.

@akab tak ten film je naozaj velmi dobry...

lubkavargova1
24. apr 2025

lebo sa mu viac tam pacilo a aj sa bral ako ucenik a sluzobnik Krista ako bezny clovek a preto ma aj obycajnu drevenu rakvu, nic precackane.

autor
24. apr 2025

Ďakujem dievčatá.. A aký zmysel má vystavovať jeho telo 3 dni?

done
24. apr 2025

Viac ma trápi Malachiášovo proroctvo.

lubkavargova1
24. apr 2025

Tiez to ma svoje opodstatnenie preco 3 dni:
Telo pápeža sa tradične vystavuje 3 dni (tzv. verejná adorácia alebo posledná pocta) z týchto dôvodov:

✝️ 1. Symbolika 3 dní
3 dni sú kresťanským symbolom – pripomínajú tri dni, ktoré Ježiš Kristus strávil v hrobe pred zmŕtvychvstaním.

Vyjadruje to prechod zo smrti do večného života.

👥 2. Verejná úcta a rozlúčka
Umožňuje veriacim z celého sveta prísť sa rozlúčiť.

Vystavenie prebieha zvyčajne v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne.

Ľudia tak môžu vzdať úctu a pomodliť sa pri pápežovom tele.

🕊️ 3. Liturgická príprava
Medzitým prebiehajú aj rôzne modlitby, sväté omše, pohrebné obrady a plánovanie pohrebu.

Je to zároveň aj čas smútku pre cirkev, ktorá stratila svojho duchovného vodcu.

🪦 A čo potom?
Na štvrtý deň (alebo neskôr podľa plánu) sa koná slávnostný pohrebný obrad, po ktorom je pápež pochovaný v krypte pod bazilikou sv. Petra – ak si to tak želal.

Takže 3 dni nie sú náhodné – nesú hlboký duchovný, symbolický aj praktický význam

lubkavargova1
24. apr 2025

Samozrejme vieme, ze papez nebude v bazilike pochovany.

autor
24. apr 2025
@done

@done to je čo

autor
24. apr 2025
@lubkavargova1

Samozrejme vieme, ze papez nebude v bazilike pochovany.

@lubkavargova1 ďakujem pekne 🤗

autor
24. apr 2025
@done

@done aha už vidím. Ty v to veríš?

katulienkax
24. apr 2025

Podla mna skor ide o sprisahanie 🙂kazde proroctvo moze byt nakoniec len tajny plan , ktory niekto propaguje ako proroctvo 😀

done
24. apr 2025

V tom proroctve je veľa vecí, ktoré sa naplnili. Posledný pápež má byť čierny pápež Peter Rímsky. Pápež František sa nikdy pápežom nenazval, hovoril o sebe ako o biskupovi Ríma, nebýval v pápežskom apartmáne v Apoštolskom paláci ako predošlí pápeži ale v dome Sv.Marty, nechcel byť pochovaný v bazilike Sv.Petra ako predošlí pápeži, ale v bazilike S.M.Maggiore.

yosi
24. apr 2025

Chcel bývať skromne lebo taký bol. Vraj si aj sám varil.

ivka225
25. apr 2025
@done

@katulienkax
@done No nehovorila som?

autor
25. apr 2025
@ivka225

@katulienkax
@done No nehovorila som?

lubkavargova1
25. apr 2025

Ja osobne si myslim, ze treba hlavne zapojit zdravy rozum a tak sa pozerat na tieto udalosti co sa stali a aj nasleduju. Predsa aj v roku 2012 majsky kalendar predpovedal koniec sveta...a nejako stale sa svet toci dalej, nevybuchli sopky vsetky raz, neozili dinosaury, nebuchol do nas meteorit...nastal koniec, ano, ale urcite epochy ludstva podla toho ako ratali veky...