Môže nepresný životopis a zápočtový list zničiť kariéru?
Mam životopis kde mam uvedené že robím vo firme, ale v tej firme nerobím lebo som odišiel lebo plat a ľudia boli otrasní, medzitým dom si našiel niečo iné, a to iné som úplne zamlčal a stále figuruje ako aktuálna ta práca ktorá bola hrozná (ale pre životopis dobrá).
Našiel som novú super robotku, pani mila z HR bola nadšená že firma kde som (v realite už nie som) je super a určite mam skúsenosti. Čo bol dôvod prečo som to aj nechal tam, lebo v realite som tam robil 8 mesiacov, a v životopise je to vyše roka a vtedy to vyzera viac kredibilne keď robíš niekde vyše roka ne??
TERAZ HÁČIK. Pani z HR poslala mail, že mam od súčasného zamestnávateľa pýtať ZAPOCTOVY LIST(??? v živote toto odo mna nikto nepýtal). Čiže na tento môj rafinovaný ojeklamstvo sa príde keďže môj zamestnávaťel je niekto úplne iný (momentálne)
TERAZ OTÁZKA (možno pre niekoho kto je HR/manazer) je toto dôvod na to že by ma relane nevzali do novej práce?? Že halo oklamali ste nás neberieme vás (aj keď prax mam len reálne o pár mesiacov menej ale stále viem robiť veci).
Mám sa pripraviť na najhoršie a hľadať novú prácu?
To je všetko, hlúpe komenty si nechajte, už sa stalo a už nevezmem spať nič diks
Zápočtový list nepotrebujeme na výpočet dovolenky, alebo v zásade ho môžeme vyžadovať (nemusíme, tie časy sú už dávno preč). A práve tam v ZL - vidíme trvanie PP a zároveň aj dôvod skončenia - je tam uvedený paragraf - nás zaujíma, či tam nie je okamžité skončenie, prípadne absencie apd. Ale ak by som tam videla, že to nekorešponduje zo CV, tak by som ťa s tým konfrontovala. Nepýtali si referencie? Určite by som v teba už nemala dôveru. Ale nemuselo by to byť jednoznačne dôvodom na neprijatie.
Potrebujú zápočtový list aby vedeli koľko dovolenky si minul tento rok u zamestnávateľa.
@anonym_22c6cd ale veď nový zamestnávateľ mu dá aj tak len toľko dovolenky, na koľko má nárok za u neho odpracovaný čas. Dopredu jej ten zápočtový list ani netreba. Ten sa dáva pri ukončení prác.pomeru preto, aby sa za každým prác pomerom pripočítal odpracovaný čas. Ale stretla som sa aj s tým, že každý zamestnávateľ dáva zápočtový list len za seba.
@mirkabav ,Zapoctovy list mi znici Život a kariéru ,,
Nie zapoctový list ale tvoje vedomé klamstvo a snaha o ojebavanie
A na pohovore sa ta pýtali ako dlho si tam pracoval? Ak nie tak môžeš povedať že si zabudol aktualizovať životopis z doby keď si tam ešte pracoval a hladal si si prácu. Ak sa ta nepýtala či ešte pracuješ tak pošli zápočtový list a hraj blbeho že si poslal neaktualizovanu verziu životopisu omylom a že sa ospravedlnujes a či to bude problem. Zas nerob katastrofické scenáre o konci tvojho pracovného života.. ľudia v životopise veľmi často klamu a aspoň máš ponaučenie
Ked si skončil v tej firme kde si bol 8 mesiacov tak ako si skončil ?pri odchode ti automaticky maju dať zapoctovy list je to aby sa vedeli zarátať odpracované roky do dôchodku ..či ti z toho aktuálny zamestnávateľ bude robiť haló záleží na Tom či si na pohovore nefintil naprikald že si za ten "rok"získala nejaké špeciálne skills a skúsenosti ktoré nemáš ....prečo si zamlcal aktuálne zamestnanie by ma zaujímalo tiež....a vedia vôbec v aktuálnej práci že odchádzaš ?
A na pohovore sa ta pýtali ako dlho si tam pracoval? Ak nie tak môžeš povedať že si zabudol aktualizovať životopis z doby keď si tam ešte pracoval a hladal si si prácu. Ak sa ta nepýtala či ešte pracuješ tak pošli zápočtový list a hraj blbeho že si poslal neaktualizovanu verziu životopisu omylom a že sa ospravedlnujes a či to bude problem. Zas nerob katastrofické scenáre o konci tvojho pracovného života.. ľudia v životopise veľmi často klamu a aspoň máš ponaučenie
@anonym_f261fa ale on medzitým pracoval inde, takže zl bude potrebovať z inej roboty a to už asi ťažko zahrá že "len zabudol". Ak to teda správne chápem
Tak ti treba.
Nechapem preco by ti zapoctovy list mal nicit zivot a karieru. Nici ho tvoje klamstvo a nie nejaky uradny papier ktory za nic nemoze. Tak sa postav pred svoje klamstva a čeľ dosledkom. Charakter budes mat pospineny no mozno sa zlutuju a daju ti sancu- hoc neviem kto by chcel mat v time klamara. Ak klames vo vaznych veciach, na pohovore atd. asi budes notoricky klamar ako ti maju verit???. A to este pani z HR nevolala do byvaleho zamestania aby si overila recenzie.....co jej povedia? Ale hej, za vsetko moze ten zapoctovy🙈
Potrebujú zápočtový list aby vedeli koľko dovolenky si minul tento rok u zamestnávateľa.
@anonym_22c6cd okrem ineho z neho vidis vedene exekucie (a ine zrazky), ktore sli cez zamestnavatela, ich vysku a kolko sa uz vyplatilo. Samozrejme nepokracujes v nich automaticky, musi najprv prist list od exekutora.
8 mes a rok neni take tragicke, na to bude asi kazdy kaslat. Ine by bolo 2 mes a rok. Moje CV si nikto podla mna nepozrel do detailov. Tiez zapoctovy list nemusi korespondovat presne s CV. Nakolko tam kozu byt zle odhlasenia a nevies o tom. Mne a kolegyni sa stalo, ze nas odhlasili o napr mesiac a pol neskor. Ja som to nevidela, ale pani na urade ma na to upozornila a ju tiez.