Ženy v IT: Ako často dostávate nové pracovné pomôcky?
Ahojte zeny ktore pracujete v IT sektore. Ako casto dostavate notebooky/pc co vyuzivate denno denne k praci? Stala sa mi taka vec ze sa mi pokazil nb a ako nahradny mi bol zabezpeceny 20 rocny nb, zapinal sa 20 minut. Cakacka na novy 2 mesiace. Sem tam pouzivame na pracu aj mobil-sukromny. Co mi tiez pride cez ciaru
@anonym_autor 20 ročný NB nemáš ani pripájať na internet, nemá zabezpečenie, aktualizácie a môžeš ohroziť firemnú sieť, únik údajov
@anonym_autor to je co za firmu, ked sa tvari, ze je IT a nema na poriadny notebook (aj ked zalozny) a nema na to dat svojim zamestnancom sluzobne mobily?
U nas menia po 3 rokoch. Ako tu uz bolo spominane, neverim, ze normalna IT firma nema nakupene nove notebooky, aby sa v pripade potreby dali hned vymenit. Na MFA pouzivam sukromny mobil, nemam s tym problem.
Takisto laptop na vymenu po 3 rokoch, v systeme si viem viem pozriet ako stary ho mam a kedy budem menit. Na pracu ako taku na moje pozicii mobil nepotrebujem, ak ano tak by som dostala sluzobny, ale kazdy potrebuje sukromny mobil koli autentifikacii (MFA)
20 rocny laptop unnas ani nemaju na sklade nie este aby ho dali niekomu na pouzivanie
Menia po 3 rokoch tomu, kto chce. Ale zazila som raz, ze som jedneho dna proste nezapla notebook a na pockanie mi hned dali novy. Sukromny telefon na pracu pouzivat nemozeme, mame firemny s neobmedzenymi volaniami a datami, ten pouzivame na vsetko, co sa tyka prace, vratane autentifikacii.

@anonym_autor Nám menia na vyžiadanie, no najskôr raz za 3 roky. Kto nechcel NTB, tak mu dali desktop a pripája sa naň zo svojho súkromného PC cez VPN. Bez súkromného mobili sa do práce ani len nepripojím.
Či je to správne, je druhá otázka, ale takto to máme.