Život bez auta

5. júl 2025

Celkovo mám pocit, že v dnešnej dobe mám dosť problém spraviť si výlet v peknom počasí. Bývam na dedine s dosť komplikovaným spojením. Potom mám problém že niekoho len využívam a navyše kamaráti sa dohodnú radšej medzi sebou keď sa v tom kto zoberie auto prestriedajú. Proste to cítim, že na to aby mali moju spoločnosť musia prísť pre mňa 13km, vrátiť sa a samozrejme ešte naspäť to isté. Čiže moja spoločnosť ich stojí šoférovať 52km.

Napríklad aj teraz kamarát so mnou chodieval vonku po výletoch ale už ho to asi prestalo baviť. Keď ho zavolám vonku, má XY výhovoriek. Ale teraz keď mu napíše kamarátka, že príde pre neho autom, na mňa sa vykašle a ide s ňou. Spomínaný chalan ma chcel aj za partnerku. No ja som si to predstavovala, že budeme ako kamaráti. Myslíte si, že sa na mňa vykašlal lebo som ho odmietla alebo preto, že nemám auto a prídem mu, že som na príťaž?

minenkaa
5. júl 2025

Kup auto a uvidíš či bude rozdiel

beata_k
5. júl 2025

Ved si ho odmietla tak co mal robit? Spievat serenady kazdy vecer pod oknom? Odmietla si ho a on to vzal ako fakt.
A kup si auto. Ako dlho takto chces fungovat?

thereisabear
5. júl 2025

Chlapi o kamarátky v princípe záujem nemajú. Odmietla si ho, tak išiel ďalej.

simca06022011
5. júl 2025

Tak tvoja spolocnost nemusi ich stat ziadne soferovanie, mozes napr ist oproti busom k nim, alebo si vziat taxik na tych 13km a prist a od nich pojdete na vylet. Alebo si sprav vodicak a zozen auto.
rovnako mozes sa porozpravat o tom s kamaratmi/kamaratkami = prispejes na benzin atd. Aby nemali pocit, ze ta proste vyvazaju niekam zadarmo.

Popravde, kamart chce asi frajerku, nema zaujem vozit niekoho po vyletoch = tam sa nie je comu cudovat,ano vykaslal sa na teba, lebo ta chcel za viac...

autor
5. júl 2025

Platím hypotéku a mám priemerný plat. Žiaľ mi to finančne nevychádza. Kedykoľvek sa môže niečo pokaziť a zaplatím za opravu auta pokojne aj 800€. Keď chcem prispieť kamarátovi/kamarátom na cestu tak nič nechce ale radšej ignore.

lindous
5. júl 2025

Preto, lebo si ho odmietla... keď máš o niekoho záujem, ale ten ťa vidí len ako kamaráta, kontakt začína byť bolestivý a iba ťa to drží na mieste... pokiaľ má vo svojom živote inú ženu, ktorá je sama voči nemu iniciatívna, vôbec sa nečudujem, že uprednostňuje jej spoločnosť... ja ako tá s autom, čo má kamošky aj bez auta, som toto nikdy neriešila, keď chcem s niekým tráviť čas, tak sa kľudne preveziem, oni často zase pozvú za odvoz a podobne

simca06022011
5. júl 2025

Tak si najdi dalsich kamaratov, alebo rovno frajera ... a budes to mat vybavene.. alebo bicykel, vylety sama atd. proste travi cas inak uz, niekedy sa cesty kamaratov rozidu a neda sa s tym nic robit.

marca12
5. júl 2025

Neviem si predstavit take tyranie,kamaratit sa s osobou,ktora sa mi paci. Musel sa odstrihnut,aby sa z toho dostal a hladat dalej.

olimuc
5. júl 2025

Ty si ho odmietla, on hlada partnerku, nie kamaratku. To nema s autom nic spolocne, Teraz ma niekoho ineho, kto ma o neho zaujem. Ty si momentalne odpisana. Z mojej skusenosti … aj my sme sa striedali, ktorym autom sa pojde atd … ale ak som brala viac ludi, stretli sa niekde, co bolo po ceste, iba pri navrate som ich nechala pred dverami - aj tam aj naspat nie … nie som taxik. To auto budes v buducnosti aj tak musiet poriesit, ked byvas v dedine so zlymi spojmi, najneskor ked pridu deti

bejbs123
5. júl 2025

Tak ja by som tiez od kamarata nezobrala peniaze na benzin,no tiez by som mu nerobila taxikara,bud sa niekde dostavi a zoberiem ked mam po ceste alebo bohuzial,to ze nemas svoje auto je tvoje rozhodnutie

grof_monte_christo
5. júl 2025

Zle rozhodnutie. Preco si si ako slobodná kúpila na hypotéku byt na dedine so zlým spojením, keď ti to financne nevychádza? Zbláznila by som sa tam.

martin96321
6. júl 2025

😃😀 V aute to nebude

motylik2559
7. júl 2025

Ahoj, mala si si vziat hypo na nehnutelnost pre teba na dostupnejsom mieste, ved ti museli byt jasne okolnosti, ked si tam isla byvat,ze spojmi tam to nie je ziadna slava. Co sa tyka kamosov co ta vozia, tak by som nesla autom az k domu po teba kebyze sa to deje opakovane, ale vyzdvihla niekde po ceste, kde by si ma pockala, si slobodna, mas aj nohy, tak na ten kusok busom na dostupnejsie miesto by si hadam vedela prejst...alebo teda aspon vodica/vodicku na nieco pozvat tam kam idete na vylet-zaplatit mu/jej vstupne, pripadne nieco na pitie/jedenie ak odmieta peniaze. A co sa tyka toho tvojho kamosa, tam to bolo vyslovene tvojim odmietnutim, on chcel ocividne vztah a nie len niekoho vozit ako kamosku a este zrejme zalubeny dostat "preplesk", ked si robil nadeje, ze bude z toho nieco viac...a zrejme ste ani nemali dohodnute od zaciatku jasne, ze ty viac ako kamaratstvo nechces, aspon tak mi to vyznieva z toho co si napisala, tak sa necuduj.

johanka21
7. júl 2025

Nájdi si frajera s autom... Presne, ako tu píšu, odmietnutie bolí, robil si nádeje a ty si ho odmietla, nečudujem sa mu, že sa s tebou nechce stretávať. S bývalým partnerom sa dá kamarátiť, keď sa ľudia rozídu, lebo cítia obaja, že vzťah sa už nemá kam posunúť. Ale ak je niekto zaľúbený, tak to sa nedá len tak jednoducho odľúbiť a preprogramovať na obyčajné kamarátstvo. Nečuduj sa, že sa k tebe tak správa, veď si mu vlastne dala košom!

newman1705
7. júl 2025
@beata_k

Ved si ho odmietla tak co mal robit? Spievat serenady kazdy vecer pod oknom? Odmietla si ho a on to vzal ako fakt.
A kup si auto. Ako dlho takto chces fungovat?

@beata_k Máme záujem aj o kamarátky...Ale len v takom prípade, že obaja vieme ze viac nechceme... Čiže v tomto prípade sotva bude za ňou chodiť, ked ma o ňu záujem...

lauricka
7. júl 2025

@author to akože nechodia žiadne taxíky a žiadne autobusy? Načo je chlapovi kamarátka?

gabika0825
8. júl 2025

@anonym_autor podľa mna to že má xy výhovoriek je preto lebo asi čakal od vášho vzťahu niečo viac, nie len kamarátstvo. Asi nemá s tebou uz o com… myslím si že to nie je kvôli tomu že nemáš auto. A keď máš pocit že sa s tebou nikto nebaví lebo nemáš auto, tak si ho kup a uvidis. Pripadne sa skús presťahovať niekde bližšie ku kamarátom 🤷🏼‍♀️ čo viac na to poradiť

done
9. júl 2025

Kúp si staršie malé benzínové auto v slušnom stave nenáročné na opravy, ktoré šikovný kamarát opraví aj v garáži. Dajú sa kúpiť aj za 500 euro - fabia, corsa, punto...