icon

Je práca kontrolóra kvality v Marele náročná?

adamklisky1
Včera o 18:59

Ahojte, potreboval by som radu od niekoho, kto robí kontrolu kvality v strojárskej firme, ideálne ak máte skúsenosť priamo s firmou Marel v Nitre.
​Mám 25 rokov a doteraz som 5 rokov robil v technickej výrobe (píla, zváranie, nerez). Mám vyštudovanú obchodnú akadémiu, takže administratíva mi nevadí, ale doterajšia prax bola hlavne o výrobe. Teraz ma pozvali na pohovor na pozíciu kontrolóra kvality do Marelu. Celkom ma to láka, je to odborná robota a super firma, ale mám aj rešpekt.
​Viem merať, čítať technické výkresy a vyznám sa v nereze, ale neviem, či tá kontrola v takejto veľkej firme nie je až príliš zložitá na systémy a normy. Dá sa to v pohode naučiť za pochodu, keď má človek skúsenosti z výroby? Aký je tam prístup k nováčikom?
​Ak máte niekto skúsenosť s touto prácou alebo priamo s Marelom, budem vďačný za každú info. Nerád by som niečo podcenil.

kocuris
Včera o 19:09

@adamklisky1 každá kontrola kvality je ubíjajúca nudná drina. Robím v automotive a poviem ti tak, že ja osobne by som to nebral, lebo nemám trpezlivosť na neustále rovnaké opakujúce sa úkony. Neviem, čo robí Marel, ale to bude všade v priemysle plus mínus rovnaké. Hľadáš defekty, chyby, rozmery na produkte. Buď námatkovo z určitého batchu alebo kus po kuse pri 100% kontrole. Máš nejaký QC Sheet, kde je popis, na čo sa zameriavaš pri kontrole. Výstupom je report, za ktorý zodpovedáš. Takže zrak, farbocit atď musíš mať 100% plus to čo už vieš. Čítať výkresy atď. Určite ťa zaškolia a budú kontrolovať a testovať na začiatku.

kocuris
Včera o 19:14

@adamklisky1 ešte by som dodal, že za vyskúšanie nič nedáš, máš 3 mesiace skúšobnú dobu. Odísť môžeš kedykoľvek, ak by ti to nevyhovovalo. Výroba sa robí v určitom takte, kontrola kvality nie, ale tiež ak máš hromadu dielov na kontrolu, nebudeš stíhať... Na pohovor choď, ak ťa vezmú vyskúšaj. Možno sa v tom nájdeš. Držím palce.

adamklisky1
autor
Včera o 19:20
@kocuris

@adamklisky1 ešte by som dodal, že za vyskúšanie nič nedáš, máš 3 mesiace skúšobnú dobu. Odísť môžeš kedykoľvek, ak by ti to nevyhovovalo. Výroba sa robí v určitom takte, kontrola kvality nie, ale tiež ak máš hromadu dielov na kontrolu, nebudeš stíhať... Na pohovor choď, ak ťa vezmú vyskúšaj. Možno sa v tom nájdeš. Držím palce.

@kocuris ďakujem veľmi pekne, jasné keď ma zoberú tak to zoberiem už len kvôli novej skúsenosti