icon

Je práca kontrolóra kvality v Marele náročná?

adamklisky1
11. máj 2026

Ahojte, potreboval by som radu od niekoho, kto robí kontrolu kvality v strojárskej firme, ideálne ak máte skúsenosť priamo s firmou Marel v Nitre.
​Mám 25 rokov a doteraz som 5 rokov robil v technickej výrobe (píla, zváranie, nerez). Mám vyštudovanú obchodnú akadémiu, takže administratíva mi nevadí, ale doterajšia prax bola hlavne o výrobe. Teraz ma pozvali na pohovor na pozíciu kontrolóra kvality do Marelu. Celkom ma to láka, je to odborná robota a super firma, ale mám aj rešpekt.
​Viem merať, čítať technické výkresy a vyznám sa v nereze, ale neviem, či tá kontrola v takejto veľkej firme nie je až príliš zložitá na systémy a normy. Dá sa to v pohode naučiť za pochodu, keď má človek skúsenosti z výroby? Aký je tam prístup k nováčikom?
​Ak máte niekto skúsenosť s touto prácou alebo priamo s Marelom, budem vďačný za každú info. Nerád by som niečo podcenil.

kocuris
11. máj 2026

@adamklisky1 každá kontrola kvality je ubíjajúca nudná drina. Robím v automotive a poviem ti tak, že ja osobne by som to nebral, lebo nemám trpezlivosť na neustále rovnaké opakujúce sa úkony. Neviem, čo robí Marel, ale to bude všade v priemysle plus mínus rovnaké. Hľadáš defekty, chyby, rozmery na produkte. Buď námatkovo z určitého batchu alebo kus po kuse pri 100% kontrole. Máš nejaký QC Sheet, kde je popis, na čo sa zameriavaš pri kontrole. Výstupom je report, za ktorý zodpovedáš. Takže zrak, farbocit atď musíš mať 100% plus to čo už vieš. Čítať výkresy atď. Určite ťa zaškolia a budú kontrolovať a testovať na začiatku.

kocuris
11. máj 2026

@adamklisky1 ešte by som dodal, že za vyskúšanie nič nedáš, máš 3 mesiace skúšobnú dobu. Odísť môžeš kedykoľvek, ak by ti to nevyhovovalo. Výroba sa robí v určitom takte, kontrola kvality nie, ale tiež ak máš hromadu dielov na kontrolu, nebudeš stíhať... Na pohovor choď, ak ťa vezmú vyskúšaj. Možno sa v tom nájdeš. Držím palce.

adamklisky1
autor
11. máj 2026
@kocuris

@adamklisky1 ešte by som dodal, že za vyskúšanie nič nedáš, máš 3 mesiace skúšobnú dobu. Odísť môžeš kedykoľvek, ak by ti to nevyhovovalo. Výroba sa robí v určitom takte, kontrola kvality nie, ale tiež ak máš hromadu dielov na kontrolu, nebudeš stíhať... Na pohovor choď, ak ťa vezmú vyskúšaj. Možno sa v tom nájdeš. Držím palce.

@kocuris ďakujem veľmi pekne, jasné keď ma zoberú tak to zoberiem už len kvôli novej skúsenosti

diana45
12. máj 2026

Určite to vyskúšaj.... jeden známy tam robí veľa rokov, síce vo výrobe ale je tam veľmi spokojný

anonym_6ffd6c
12. máj 2026

aj môj brat tam robí v sklade, voči zamestnancom veľmi férová firma 👍 čo sa týka tej pozície, nemám skúsenosti.