icon

Odporúčania na gynekológa v Nitre pre neplodnosť a PCOS

ziabronozka
17. jan 2025

Zdravim, viete mi poradit nejakeho dobrého gynekológa v Nitre ktorý je ľudský, a rieši okrem tehotných aj ženy ktoré nevedia otehotnieť, neplodnosť a nenavrhnú hneď umelé kedže financie na to niesu. Nepísat ani centra umelej asistencie, ďakujem za rady. Resp.aká je p.Vondrajova alebo p Uharček ? Ďakujem

lynda888
17. jan 2025

@ziabronozka Dobrý deň. Chodím k DR Vondrakovej, pre mňa je to výborná doktorka. Neviem však, či berie nové pacientky.
A inak ak pôjdete do CAR, nemusíte ísť hneď na umelé oplodnenie. K tomu vás predsa nemôže nikto donútiť. Vedia tam pomôcť aj inak, spraviť vyšetrenia iné ako bežný gynekológ. Pripadne spraviť zákrok, ktorý dopomôcť prirodzenému otehotneniu.

ziabronozka
autor
17. jan 2025

@lynda888 nad touto p.doktorkou uvazujem len musim zistir ci este berie nove pacientky.

Myslite ze v Car vedia pomoct aj k prirodzenemu otehotneniu?

lin_a
17. jan 2025

V Car v prvom rade zacinaju odbermi a vysetreniami - hormonalny profil, spermiogram, priechodnost vajecnikov, pokrocilejsie aj hematologia, genetika, imunologia apod. Na zaklade toho zacinaju s liecbou - niekomu je potrebne najprv upravit cyklus a odsledovat ovulaciu, niekomu navrhnu planovany pohlavny styk s liekmi na spustenie ovulacie (tu platis napr len doplatky za lieky), dalej IUI - inseminacia....a niekomu sa moze na zaklade vysledkov ukazat, ze inak ako umelym to nepojde - a ak nechces, tak jednoducho do IVF nepojdes, nutit ta nemozu, ale aspon budes vediet, na com si.

lynda888
17. jan 2025

@ziabronozka ja nemyslím, ja to viem. Som pacientkou v CAR a teda podľa DR som ťažký pacient (mam za sebou 6 biochemických tehotenstiev + spontánnych potratov), ale poznám dievčatá, ktoré išli do CAR a nepostúpili IVF a napriek tomu im tam pomohli inak a otehotneli.

ziabronozka
autor
19. jan 2025

@lynda888 Ďakujem za info 🙂