icon

Problémy rodinnej školy v Nitre

25. jún 2025

Ahojte zienky, v septembri ma moja dcera nastupit do rodinnej skoly v Nitre. Od znamej som sa ale dozvedela, ze skola ma vraj velke problemy ohladom inspekcii, kde boli zistene tak zavazne porusenia predpisov a zakonov, ze realne celej sieti skol hrozi vyskrtnutie zo zoznamu skol. Povrava sa, ze je to uz neodvratne. Mam aj inych znamych, ktorych deti skolu navstevuju, ale o problemoch nevedia nic podrobnejsie, skola vraj pri komunikacii nie je vobec konkretna, priznala sice ich existenciu, ale zlahcuje ich a vyzyva rodicov na pisanie listov na jej podporu. Som z toho celeho znacne zmateny a neviem, ci mam vobec riskovat a cakat, ako sa situacia vyvinie. Nechcem dopadnut tak, ze na poslednu chvilu budem musiet narychlo hladat inu skolu, alebo dcera skonci v spadovej. Neviete prosim niekto viac? Dakujem za akukolvek informaciu.

sara07
25. jún 2025

skus sa spýtat v skupine domoškolaci tu na mk možno budu vedieť viac

deti95060810
25. jún 2025

skôr napíš do mestskej skupiny...

barka1
25. jún 2025

Správu SŠI by si mala najst na ich webe.

sara07
25. jún 2025
@barka1

Správu SŠI by si mala najst na ich webe.

@barka1 no nie je tam , alebo som zle hladala

barka1
25. jún 2025
@sara07

@barka1 no nie je tam , alebo som zle hladala

@sara07 ano, nie je tam

Autor, o tej škole na webe dokopy nič nie je. Co ta motivuje dať dieta na taku školu? Ja by som mala obavu. Žiadna transparentnosť.

ejus32
2. júl 2025

Ahoj, tu je link na správu inšpekcie: https://www.ssi.sk/wp-content/uploads/2025/07/4...

luxus10
2. júl 2025
@ejus32

Ahoj, tu je link na správu inšpekcie: https://www.ssi.sk/wp-content/uploads/2025/07/4...

@ejus32 k tomu treba este nieco dodat? a este sa niekto cuduje?

ejus32
2. júl 2025
@barka1

@sara07 ano, nie je tam

Autor, o tej škole na webe dokopy nič nie je. Co ta motivuje dať dieta na taku školu? Ja by som mala obavu. Žiadna transparentnosť.

ejus32
2. júl 2025
@luxus10

@ejus32 k tomu treba este nieco dodat? a este sa niekto cuduje?

@luxus10 Ako to myslíš či sa niekto ešte čuduje?

luxus10
2. júl 2025
@ejus32

@luxus10 Ako to myslíš či sa niekto ešte čuduje?

@ejus32 no citala som dalsiu diskusiu za posledny tyzden, kde nadavaju dievcence na ministra ze ide robit poriadky s takymito skolami...mozno na to doplatia aj cirkevne, ktore sa naozaj snazia a maju vysledky....

ejus32
2. júl 2025
@luxus10

@ejus32 no citala som dalsiu diskusiu za posledny tyzden, kde nadavaju dievcence na ministra ze ide robit poriadky s takymito skolami...mozno na to doplatia aj cirkevne, ktore sa naozaj snazia a maju vysledky....

@luxus10 Aha tak myslíš, lebo mne toto príde veľmi cielené. Nechcem, samozrejme, zľahčovať. No, veľmi by som si po tomto ale rozmyslela či tam dám svoje dieťa. Respektíve, asi by som nerozmýšľala. A pri tom ide možno len o byrokratické veci, ale v reáli škola krásne funguje. Neviem. Ja mám našťastie ešte čas.

sara07
3. júl 2025
@luxus10

@luxus10 cirkevné sa už vyjadrili že s tým nemajú problém že v pohode

palicka
3. júl 2025

Ako pedagóg a rodič by som po precitani správy SSI okamžite hľadala miesto v inej škole. Obavám sa, že toto nerozchodia. A ak je pravda, čo som tam čítala, tak to bol iný chaos v prevádzke, organizácii, edukáciii..