icon

Skúsenosti so spontánnym pôrodom po sekcii

28. okt 2025

Niekto s Nitry kto mal sekciu a potom spontánne porodila?
Ahojte chcem sa opýtať je tu niekto ktorá mal pred tym akútnu sekciu a potom pri ďalšom babetku spontánne rodila. Ja som pred 4 rokmi rodila akútne sekcia a momentálne som 33tt tehotna a dnes mi na rizikovku povedali ze či chcem spontánne rodiť alebo cisársky a dali mi papier aby som si doma prečítala a podpísala to krd prídem o dva týždne . Úprimne chcela bysom spontánne ale ako čítam ten papier ake su riziká ze môže sa pri spontánom pôrode nastať komplikácia a rána sa mi moze otvoriť a je to riziko aj pre mna aj pre dieťa bojím sa uprimne 🥹🥹 mali ste rovnako niektorá taky pripad ?

anonym_806a65
28. okt 2025

@anonym_autor nie som síce z okolia Nitry, ale verím tomu, že viac žien by sa potešilo takému prístupu. Mňa sa ani nepýtali, nútili ma rodiť prirodzene, na čo ja som nechcela dať súhlas, tak som išla radšej do inej nemocnice, kde s tým nerobili také obštrukcie. Nikto mi nikdy nepovedal o rizikách, mne boli povedané len samé superlatívy.

autor
28. okt 2025
@anonym_806a65

@anonym_autor nie som síce z okolia Nitry, ale verím tomu, že viac žien by sa potešilo takému prístupu. Mňa sa ani nepýtali, nútili ma rodiť prirodzene, na čo ja som nechcela dať súhlas, tak som išla radšej do inej nemocnice, kde s tým nerobili také obštrukcie. Nikto mi nikdy nepovedal o rizikách, mne boli povedané len samé superlatívy.

@anonym_806a65 toho sa ja bojím že ja dám súhlas a keď sa niečo pocas pôrodu stane tak si to budem vyčítať.. ked nastanú komplikácie že sa mi stehy otvoria a podobne alebo babetku nieco stalo.

krasneleto
28. okt 2025

@anonym_autor mozes rodit aj spontanne po sekcii.. zalezi od uhojenia rany na maternici, ulozenia babatka , velkosti atd... zvacsa tlacia do dalsej sekcie a to by som si urcite vybrala v pripade druheho tehu aj ja...

negymama
28. okt 2025

ja som rodila 3x spontanne po prvom cisarskom, ale s tym ze mi pravidelne pred porodom kontrolovali hrubku maternice v mieste jazvy, ci nie je pritenka, myslim ze nad 0,5cm by mala mat. a celkove kde je placenta, ci nie je pri jazve alebo na nej.
skratka., kedze bolo vsetko ok, tak som nakoniec rodila druhu dceru normalne.

vsetko prebehlo ok, porod bol bez komplikacii, cca za 7h od prvych kontrakcii bolo dieta na svete.

maryetta
28. okt 2025

Precitaj si skusenosti v skupinke rodim po sekcii prirodzene.
Ja sama som mala prvu akutnu. Dalsie 3 porody vyvolavane. Klasicky 😉

rivini
28. okt 2025

@anonym_autor po styroch rokoch od sekcie sa ti nemaju co otvarat nejake stehy. Existuje velmi vzacne minimalne zvysene riziko ruptury maternice, no je to komplikacia, ktora nastava v kombinacii s inymi rizikovymi faktormi (velke dieta, vyvolavany porod). Dovodom na druhu sekciu su indikacie ako privelke dieta, prva sekcia z dovodu nezosunutia sa dietata do panvy, poloha KP. Inak je Vaginalny porod po jednej sekcii rovnako rizikovy, ako bez nej. Ved si dohodni sekciu 40+1 a ak sa dovtedy porod spusti sam, nie je dovod predpokladat, ze by sa to nevydarilo…navyse, rozbehnuty vaginalny porod po sekcii ukoncia sekciou velmi rychlo, ak by nastalo co len minimalne riziko. A babatko zazije aspon velmi uzitocne kontrakcie.

autor
28. okt 2025
@rivini

@anonym_autor po styroch rokoch od sekcie sa ti nemaju co otvarat nejake stehy. Existuje velmi vzacne minimalne zvysene riziko ruptury maternice, no je to komplikacia, ktora nastava v kombinacii s inymi rizikovymi faktormi (velke dieta, vyvolavany porod). Dovodom na druhu sekciu su indikacie ako privelke dieta, prva sekcia z dovodu nezosunutia sa dietata do panvy, poloha KP. Inak je Vaginalny porod po jednej sekcii rovnako rizikovy, ako bez nej. Ved si dohodni sekciu 40+1 a ak sa dovtedy porod spusti sam, nie je dovod predpokladat, ze by sa to nevydarilo…navyse, rozbehnuty vaginalny porod po sekcii ukoncia sekciou velmi rychlo, ak by nastalo co len minimalne riziko. A babatko zazije aspon velmi uzitocne kontrakcie.

@rivini no ja mam termín pôrodu 10.12.2025 a bolo mi dnes povedané že sekciu by mi o týždeň skôr robili ako mam termín.. to mi povedali na poradni v rizikovom na ktoré kontroli chodím každý druhý týždeň kvôli tomu že babetko je dve týždne pozadu . A dnešná poradňa vyšla ze babetko ma rovnich 2000g a som 33tt plus oni počítajú ze mínus 2tt ze je to málo myslim váhu babetka ale povedala som že ja nečakám veľké babo že by som mala mat ked ze som chudunka a dcera mala 2700g ked sa narodila tak počítam že približne tak bude aj teraz mimino

anonym_1a3c85
28. okt 2025

Ja som takto prišla o dieťatko.