icon

Ako obliekať bábätko v marci?

vivian2
29. mar 2008

ako obliekate v tychto dnoch svoje babatka ked idete von? Moja mala bude mat zajtra 16 dni a ja neviem co jej mam obliect na prechadzku. Doteraz som ju obliekala takto: body, dupacky, kabatik, zatepleny overal, deka, fusak a samozrejme ciapocka. Od zajtra sa ma ale oteplovat a ja neviem ako ju obliect. Ci jej mam stale nechat aj overal aj fusak alebo uz overal netreba a uz len teplu deku do fusaku. Citala som ze prehriatie babatka moze byt nebezpecnejsie ako ked mu je trochu chladno. Ja by som bola rada, keby jej bolo tak akurat 🙂)) len neviem ako to dosiahnut 🙂)) Skusene maminy poradte 🙂)

susisus
7. sep 2010

no ale ked obleciem moju ze len nohavice sa mi zda ze ma studene nozicky a ked chytim kamoskynko syna, tak ten ma teple nozicky. A ked jej dam pancusky, tak je akurat... Tak sa bojim aby nepodchladla bez nich. ci co 🙂

zuzkat1
8. sep 2010

@susisus vsak jasne kazdy mamina vie co a ako pre to jej babo... 🙂 ja som ale taka dost horkokrvna a podla toho obliekam aj moju malu... mne mama akurat vcera povedala ze mam davat pancuchy,ale ja este nie.. ved co bude nosit v zime🙂 mala je akurat take teplucka za krkom ze je to v pohode🙂

misss
8. sep 2010

Ahojte, to si aj ja hovorim, ze co bude potom nosit v zime, ale co mam robit, ked je cely ladovy???ma dlhe body, pancusky, teplaky, mikinu, bundicku, hrubsiu deku a stale je ladovy...
Presne ako pise @susisus..deticky su velmi rozdielne..niekomu staci menej, ale my sme proste "zmrzláci" 😀 😀

zuzkat1
8. sep 2010

@misss ved to som hovorila aj ja,ze kazdy podla svojho babatka... moja je janaurova a uz vtedy chodila von tak ze mala body nad tym dlhe dupacky - tie pyzamkove z tesca- a tak isla do hrubeho overalu a do fusaku to bolo vsetko... videla som aj ine maminy ako mali oblecene babatka,a este aj deku k tomu fusaku mali,ale mojej to od zaciatku stacilo tak sa naucila a je v pohode, v byte mame teraz 20stupnov aj cez den aj v noci a ma nonstop otvorenu vetracku a spi vo vaku v body a takych dupackach ... studena este nikdy nebola... dodam ze aj ja aj manzel spime len v tricku (ja v tielku) pri otvorenom okne... takze to asi mame v rodine🙂 ja von nosim len tensiu deku a prikryvam ju ked zaspi🙂 no vyzera to asi ze ju chcem nechat zamrznut ale fakt je vzdy teplucka😀

bubelko
8. sep 2010

@zuzkat1 sme na tom podobne. jonas je decembrovuy, von sme chodili v body, tenkych dupackach a overale. fusak sme nemali a ani neme. davala som taku teplejsiu deku, ktora sa dala zapnut a vytvarovat akoby na fusak. vzdy som dala pod neho ruku - ak mal teplo bolo dobre, ak bolo vlazne, prihodila som tenku deku.
aj teraz spi na balkone len v body s dlhym rukavom, svetrik, teplaky, ponozky a cez neho deka. a ked ho vzdy vyberiem, je krasne teply. takze neboj sa, nenechavas dieta zmrznut sama 😀 😀 😀

misss
8. sep 2010

@zuzkat1 ano aj ty si to hovorila.. 😀 😀
Minule sme porovnavali so susedou..ona ma rovnako stareho chlapceka..na noc da spinkat v body dlhom bez ponoziek, len deku a otvorenu vetracku a maly sa jej budi spoteny..ja dam v dupackach, spacivak alebo perina a maly je studeny.. 😀 😀 a my už spime v dlhych pyzamach zamotaní v perine.. 😀 😀

zuzkat1
8. sep 2010

@bubelko no to som rada🙂 aspon viem ze nie som nenormalna🙂 ja vytiahnem fusak aj tento rok,lebo sa da dat aj do sportaku,ale este je na to skoro, ja tak postupne...ani nanoznik som este nedala,ale videla som uz deti s nanoznikmi na sportakoch teraz... vtedy sa vzdy tak zamyslim ci predsa len netreba ale dam jej ruku za krk a ona teplucka tak sa ukludnim🙂

zuzkat1
8. sep 2010

@misss 😀 ja by som sa asi upiekla🙂 no ale kazdy sme iny...poznam takych snehuliacikov aj ja🙂 na mna v robote stale zazerali ze som ako letny blazon ked som tam behala v zime v tielku a oni vsetci vo svetroch🙂

bubelko
8. sep 2010

@zuzkat1 podla mna nie si, alebo sme nenormalne obe 😀
inak dnes mi sestra pisala, ze vcera bola s malym na poradni v ba (bude mat 3 mesiace) a boli tam maminky s detmi v overaloch. sa ma pytala, ze ci uz ma davat aj ona, lebo ze nema, tak ci nema ist rychlo kupit 😉
to by si tu dobre zapadla - ja si tu pripadam ako totalny zmrzlik. v maji vykukne prve teple slnko a ludia sa uz kupu v jazerach 😀 to by bolo nieco pre teba. a zeny aj v novembri najdes behat na boso v lodickach 😀

misss
8. sep 2010

@bubelko to inak napadlo aj mna, ze kej je na jar 20 stupnov, tak behame v kratkych trickach a kej je teraz tak zababuseni.. 😀 😀 ..teda aspon ja... 😀 😀

sii
8. sep 2010

ahojte maminky,
potrebujem radu, cakam svoje prve babo a zacinam kupovat vybavicku, lenze sa neviem rozhodnut pre aku velkost.
Zatial mam 50 a 56. No neviem ci mi 50 bude dost pre novorodenca. Ake cisla ste kupovali vy?

cicimon
8. sep 2010

@sii z 50 kup radsej len minimalne, skor 56 prip 62....z 50tky rychlo vyrastie

cicimon
8. sep 2010

baby a myslite ze treba na zimu aj fusak ak mam ten hruby overal? malu cca v november supnem do sportiaku, mam aj nanoznik a nejake deky...tak ci treba kupit aj fusak.. ( ...ja som tiez z tych, co im je furt teplo a v zime som v robote behala v trickach kym ini v rolakoch 🙂 )

zuzkat1
8. sep 2010

@bubelko tak zas prehanat to netreba🙂 myslim na to jazero🙂 ale tak tam su na to asi zvyknuti...myslim ze tam je teplo trochu ine ako tu🙂

zuzkat1
8. sep 2010

@cicimon neviem ja mam fusak este z hlbokeho lebo vtedy som kupila taky dva v jednom ze je aj do sportaku, tak asi vyuzijem ked budu brutal minusy...ale zas vtedy asi nepojdem vobec von🙂 takze neviem...
@sii ja som 50ku vobec nemala,par kusov som kupila 56 a ostatne 62 jasne bolo jej to trochu velke, ale take babo aj tak len lezi takze to nijako neprekaza, na nozickach dvihnes ponozkami a na ruckach vyhrnies... 56ku nosila max 2 mesiace a 62ky sme posledne vyradili pred mesiacom a dokonca par kusov jej je este dobrych najma tricka🙂 takze dobra kupa🙂 50ka je podla mna zbytocna, v pohode sa ti moze narodit babo co ma 53cm a co potom?radsej kup 56 a ked bude male velmi male tak tych par kuskov 50ky dokupis

bubelko
8. sep 2010

@zuzkat1 ved hej, preto vravim, ze ja som tu za zmrzlika. a teplo je tu rovnake ako u nas, akurat zima byva podla mna taka pichlavejsia 🙂 ale zvyknuti su, to je fakt 😉

bubelko
8. sep 2010

@sii kup si 56 a 62, moze sa ti stat, ze babo bude dlhsie a 50 oblecie akurat tak raz 😀
@cicimon ja nemam fusak, len tasku z hlbokeho prerobenu na nanoznik do sportoveho a miesto fusaku pouzivam teplu zapinaciu deku. ked je velmi zima, prehadzujem este jednu. a samozrejme overal. podla mna staci jedno alebo druhe 😉

zuzkat1
8. sep 2010

@bubelko to fakt je tam taka horucava? som myslela ze tam je take mierne leto ze 25 stupnov🙂

bubelko
8. sep 2010

@zuzkat1 presne ako u nas. ked boli u nas v lete tie horucavy, tu boli rovnake. mozno 2-3 stupne menej 🙂 ja som bola zrovna v tom case na svk a ked sme s manzelom volali, bolo to o som istom - teplo na zdochnutie 😀

sii
8. sep 2010

dakujem babky, zatial mam len jedny dupak 50 ale sa mi zdaju dost male preto spekulujem ci budu dost. Budem mat do nemocnice (ked budu dobre 🙂)

exupery
8. sep 2010

@sii 50 je malo,vezmi 56...

jasminet
8. sep 2010

@sii tiez myslim - 50 je malinka, to je vacsinou pre predcasniatka - kup si 56 a 62...

susisus
27. sep 2010

kocky davate uz fusak? U nas je 10 st a neviem co malej obliect do sportaka...

jasminet
27. sep 2010

@susisus ja fusak este nie. davam tielko, body s dlhym rukavom, bundu prechodnu, pancuchy, rifle alebo gate nejake, ciapka + beriem deku pre istotu...

susisus
27. sep 2010

@jasminet a nema studene rucky? Ja davam tiez pancuchy a rifle ale hore o 2 vrstvy viac 😀 a ma ladove rucky 🙄

zuzkat1
27. sep 2010

@susisus fusak nie🙂 moja este ani pancuchy nemala..ale uz asi dam... uvidim...

zuzkat1
27. sep 2010

@susisus rucky nevadi ked ma studene... za krkom musi byt tepla

jasminet
27. sep 2010

@susisus ruky nos neriesim, kontrolujem zatylok 😉

lenka1smejka
27. sep 2010

Ja malej davam-body s dlhym rukavom,tricko s kratkym rukavom,prechodnu bundu,a nohavice a ponozky,ciapku a deku som este nepouzila

lenka1smejka
27. sep 2010

susisus-keby si dala teraz fusak co by si jej dala ked bude -15???