icon

Nosenie deti v lete - prehrievanie plienkovej oblasti

le4
23. máj 2014

Ahojte, potrebovala by som poradit, ako riesit nosenie v teple. Syncekovi som zacala davat do Ergo nosica latkove plienky bez vrchnych nohaviciek (inak mam pul aj vlnene), aby sa moc neprehrieval. Aj tak z toho nemam dobry pocit - stale sa mi zda, ze sa najma v plienocke prehrieva, co u chlapcov urcite nie je zdrave. To sa mi zdalo uz aj predtym tym, ze je v nosici tak "natesno". Snazim sa mu davat zadocek tak viac od tela (kolienka k telu, taky trojuholnik akoby- kolienko-kolienko-zadocek), aby mal v plienkvoej oblasti viac vzduchu, ale velmi efektivne to nie je, ked ho rozbalim, vidim, ze je stlaceny. Okrem toho sa mi uz v ergu bez vrchnych nohaviciek aj vykakal, tak som ergo prala - ale tak, na slnku som ho mala za par hodin suche a bez skvrn 🙂, takze to nebola taka tragedia. Ako teda riesite nosenie v lete, nosenie s latkovymi plienkami a zaistujete, aby sa najma vhlapci neprehrievali a neboli stlaceni? Zacinam nosit na chrbte, mozno to je riesenie... Netusim... Dakujem za rady!

linda20111
•
23. máj 2014

Ahoj, mozno moja odpoved nieje taka ako ocakavas, ale podla mna je logicke ze sa v nosici prehrieva kedze tam je na tesno. V horucavach by som od toho na tvojom mieste upustila, urcite to ani babatku nieje prijemne. K latkovym plienkam - myslim si ze je lepsie dat pampersku ktora po pocurani sa babatka ostane "sucha" a moc tak nedrazdi pokozku babatka. To je moj nazor.

linibini
•
23. máj 2014

ahoj, máme ergo nosič, a veru v lete ani v takýchto horkách sme v ňom nenosili... ja celé tričko mokré, drobček rovnako... predsa je to telo na telo (jedine v prípade rýchleho nákupu)... tak pekne do kočíka a nech má plac, voľno a pohyb 🙂

behulka
•
23. máj 2014

niekedy si samo dieťatko paradoxne vyberie nosič, kde je spokojné, hoci je mu teplo, zatiaľčo v kočíku plače. Jednoducho mama je mama...
Mne sa osvedčilo dávať jednu klasickú štvorcovú plienku s vrchnými nohavičkami, naviac medzi mňa a bábo taktiež plienku. Nad hlavu dáždnik.

le4
autor
•
23. máj 2014

Dakujem vam, maly na mne neplace, v nosici je spokojny, viac ako v kociku, ale myslim, ze je len logicke prejst na kocik...je mu urcite teplo... Len ja som si zvykla s malym vyslapat kazdy den kopec, trochu som si ergo uvolnila a drzala akoby na rukach, aby sa tak uplne nespotil, v lese tiez bol tien. Pekna prechadzka mimo mesta na cistom vzduchu, to nam bude chybat (maly to tam ma rad, pozera stromy, prirodu, pocuva vtaciky...🙂). Teraz bude kukat do steny kocika. Zaujima ma, co robia napriklad take Africanky v ich horucavach, myslelas som, ze je nejake riesenie.🙂

le4
autor
•
23. máj 2014

@linda20111 vdaka, aj ja si myslim, ze pamperska je vseobecne lepsia, len v teple je podla mna sucha bio-bavlna ovela lepsia ako pampers. latkovu vacsinou ihned vymenim a tym padom neriesim vlhkost, zapareniny...

euka210
•
24. máj 2014

ja nemam s plienkami pri noseni problem, skor ze sme potom uplne mokri 🙂 Ked sme dlho vonku, tak davam sty dry. A ked mas vlnene, tak tie predsa viac dychaju ako pul. Ja mam len pulky. A ked si mam vybrat do horucavy latkovu ci pampers, tak jednoznacne latkovu.
A nedavno mi napadlo, ci druh plienok ma az taky velky vyznam pri neplodnosti a ci to nie je skor zivotny styl v neskorsom "plodnom" veku 🙂

zitaje
•
24. máj 2014

@le4 ja to riesim tak, ze drobca casto vytahujem zo satky. Mam este dalsie dve deti, takze ked niekam ideme, malokedy je to tura, ze x hodin v kuse slapeme, vacsinou robime vela prestavok. Kojim tiez mimo satku, t.j. tak, ze ho vytiahnem zo satky. A ked sa da, obcas ho na chvilu aj uplne rozbalim, nech sa vyvetra.

A k plienke - pocit sucha je jedna vec, a ta chemia, ktora je v pamperske, druha. 😉 podla mna na dlhsie pobyty von su najlepsie kapsy, manipulacia jednoducha ako s jednorazovkou a predsa vies, z coho to je 😉 .

le4
autor
•
25. máj 2014

@zitaje v podstate aj ta to robim tak 🙂 casto maleho v ergu trosku povytiahnem. Co sa tyka plienok, zle som sa vyjadrila. Som uplne za latkove, len ak idem s malym von napr v zime na celu hodinu (a moje mimi uplne neznasalo pocit mokra), tak mi vseobecne padli lepsie pampers PRI noseni.