Ako sa objednať na sono prsníkov ako samoplatca?
Zdravím…. Neviete prosím vás či keď by som zavolala do NsP v NM či by ma mohli objednať na sono prsníkov ale ako samoplatca? Poprípade koľko sa čaká na termín?
Ďakujem
@anonym_9da363 keď napíše doktor diagnózu, kvôli ktorej odporúča sonografické vyšetrenie, tak môže byť stále zadarmo. Len ako preventívne vyšetrenie už zadarmo nie je.
@mirka0677 To je v poriadku že by som si ho zaplatila, len ja som išla s problémom za mojim doktorom ktory povedal že ho netreba a ktorý mi nikdy nerobil sono ani ma teda neposlal že by som mala ist niekedy na sono a teda chcem ist na vlastnú žiadosť, a neviem ako to tam chodí či by ma v pohode vzali aj ked nemám ziadanku.
@mirka0677 To je v poriadku že by som si ho zaplatila, len ja som išla s problémom za mojim doktorom ktory povedal že ho netreba a ktorý mi nikdy nerobil sono ani ma teda neposlal že by som mala ist niekedy na sono a teda chcem ist na vlastnú žiadosť, a neviem ako to tam chodí či by ma v pohode vzali aj ked nemám ziadanku.
@matulkal chod tam kde robia sono a objednaj sa aj tak je to uz za priamu platbu. A ked mas podozrenie chod urcite. Poviem ti priklad. Moj muz pred mesiacom vysetrenie u urologa na papieri zdravy. Isiel tam s vaznym dovodom. O mesiac kontrolne vysetrenie u ineho a neuveris nalez 3.ti stupen o mesiac operacia. Sama tomu neverim ako niekto moze takto chybovat.
@matulkal ja ti rozumiem. Ja chodím v BA na sono, kde sa platila celá suma aj predtým, keď ešte preventívne vyšetrenie bolo hradené poisťovňou. Ale ten doktor má ešte vyslovene napísané, že na vyšetrenie nepotrebuje výmenný lístok. Nie všade to tak však majú a aj keď si to nakoniec zaplatíš celé, výmenné lístky jednoducho vyžadujú. Čiže ti zostáva jednoducho len obvolávať si ambulancie, či robia vyšetrenia aj na vlastnú žiadosť.

@matulkal sono je uz len za poplatok ako preventivu to zrusili.