Ako ste si hľadali prácu v Novom Meste nad Váhom?
Ahojte..som mama dvoch detí a preto by som potrebovala rannú, medzismenu,alebo aj skrátený úväzok (aspoň dajaku korunu zarobiť)..Každý deň luskam 4 stránky s inzeratmi,dajake žiadosti som si poslala no bez úspechu..
Dajte typ ako si nájsť prácu popri deťoch 🤷
@minticka Do nejakej skolky,skoly upratovacku robit alebo do kuchyne pomocnu kucharku...Prazdniny by si mala s detmi a casovo tak ze sinich vies zaviest aj vyzdvihnut...
Ja mám zas opačný problém: všade počúvam, že som prekvalifikovaná. Porobila som si certifikáty z účtovníctva, daňové priznania, mzdy a personalistika.
A tak isto, hlavne tu v NM si nájsť prácu v administratíve nemožné. Pochodila som po pohovoroch, odvšadiaľ zamietavé odpovede.
Ja osobne nie som z tých, ktorej by bolo jedno, kde a čo robím. Neštudovala som Vš na to, aby som robila za pásom alebo pri pokladni. Profesia, Kariera, istp, careerjet.... okukané odpredu odzadu a nič.
Ja už tie firmy upodozrievam, že jakmile vidia môj životopis, tak automaticky delete 😃
Tak pozor aj na to, nenarobte si zbytočne veľa certifikátov, tiež je potom problém.
Ale hlavné je aj tak mať známosti, bez nich sa nedá.
@ramone_666 certifikaty netreba vzdy uvadzat v zivotopise, teda nie vsetky. Ked sa na danu pracu hodia, tak samozrejme ano, ale nesnazit sa zaujat tym, ze si spravim kazdy dostupny kurz, co existuje.
Ja tu inak zijem 2 roky, za ten cas som 3x menila pracu v administravite az som konecne nasla tu, co mi sedi a chcem tu zostat. Znamosti tu nemam vobec ziadne, pochadzam z ineho kraja 120km odtialto. A vzdy ma zavolali takmer na kazdy pohovor, kde som si poslala zivotopis.
Otazka je ale aj aku administrativnu poziciu hladas, lebo ak nemas speci prax a hladas iba cistu administrativu bez zamerania (archivacia, papierovacky, vypomoc na oddeleni, atd.), tak to su prave pozicie, kde si mozu vyberat zo stoviek kandidatov. V predoslej firme kde som pracovala zverejnili ponuku na administr.pracovnicku a za 1 den mali 50 cv-ciek, pricom ta ponuka bola na profesii vyse mesiaca.

@hankab samozrejme, ze sa niekto pyta na dosiahnute vzdelanie a uvadza sa aj v zivotopise 🙈a pri nastupe predkladas aj doklad o najvyssom dosiahnutom vzdelani (napriklad Mgr. diplom ak sa bavime o vysokej skole)