Dopad novej baterkárne v Šuranoch na životné prostredie
Baterkaren Šurany a dopad na životné prostredie - prečo to zas nikomu nevadí?
vadi.. sila penazi je mocnejsia nez par desiatok obycajnych ludi.
@anonym_autor Ľuďom vadí každá zmena. Málokto pochopí, že treba ísť dopredu. Aj keď sa stavalo vodné dielo Gaqbčíkovo, tak boli veľké protesty a kritika diela. Dokonca maďarská strana odstúpila od svojho projektu. Slovensko muselo zmeniť svoju časť.
A čo sa stalo? Nič. Máme jednu vodnú elektráreň a Dunaj sa reguluje. Niekde som čítal, že sa na priehradu vrátil živočíchy, ktoré tu už dávno nevideli. Žiadne zmiznutie spodnej vody, žiadne záplavy.
Vystavali sa aj automobilky. Tiež veľké haló. A znečisťujú živ. prostredie? Nie. Naopak, sú prínosom pre slovenskú ekonomiku, tvoria hlavnú časť HDP.
Čím zamorí tá baterkáreň životné prostredie? Myslíš, že budú vyhadzovať za firmu za plot staré baterky? Ani nebudeš vedieť, že tam vyrábajú baterky. Je to továreň ako každá iná.
Ale konšpirátori sa vždy nájdu. Tak ako plochozemci.
@anonym_autor Vadí to mnohým ľuďom. Mnohí venujú svoj čas a energiu, aby sa výstavba zastavila.
@anonym_autor Ľuďom vadí každá zmena. Málokto pochopí, že treba ísť dopredu. Aj keď sa stavalo vodné dielo Gaqbčíkovo, tak boli veľké protesty a kritika diela. Dokonca maďarská strana odstúpila od svojho projektu. Slovensko muselo zmeniť svoju časť.
A čo sa stalo? Nič. Máme jednu vodnú elektráreň a Dunaj sa reguluje. Niekde som čítal, že sa na priehradu vrátil živočíchy, ktoré tu už dávno nevideli. Žiadne zmiznutie spodnej vody, žiadne záplavy.
Vystavali sa aj automobilky. Tiež veľké haló. A znečisťujú živ. prostredie? Nie. Naopak, sú prínosom pre slovenskú ekonomiku, tvoria hlavnú časť HDP.
Čím zamorí tá baterkáreň životné prostredie? Myslíš, že budú vyhadzovať za firmu za plot staré baterky? Ani nebudeš vedieť, že tam vyrábajú baterky. Je to továreň ako každá iná.
@chrobak7 Vidím, že si v téme veľmi orientovaný a chlieb si kľudne kúpiš s prirážkou, lebo bude z divezeneho obilia, keďže naša úrodná pôda veselo slúži ako stavebná pre automobilky, baterkáreň a veterné parky. Top prístup k životnému prostrediu. Green deal v praxi.
@chrobak7 Vidím, že si v téme veľmi orientovaný a chlieb si kľudne kúpiš s prirážkou, lebo bude z divezeneho obilia, keďže naša úrodná pôda veselo slúži ako stavebná pre automobilky, baterkáreň a veterné parky. Top prístup k životnému prostrediu. Green deal v praxi.
@abbey1 Dovezené obilie je lacnejšie, ako to naše.
@chrobak7 automobilky neznečistuju životné prostredie??? .🤔omg...
@chrobak7 urcite by si bol stastny, keby ti cinsku baterkaren postavili vedla domu, ty plochozemec 🤨
@chrobak7 presne hlavne by sa nemalo v obchodoch nakúpiť 50 potravín v 50 plastových obaloch... To je najväčší problém doby.
@chrobak7 presne hlavne by sa nemalo v obchodoch nakúpiť 50 potravín v 50 plastových obaloch... To je najväčší problém doby.
@derdia preto že sa nakupujú potraviny v plastových obaloch, súhlasíme s výstavbou baterkarne bez ohľadu na to, aký to má dosah na životné prostredie? To je nejaká nová logika?
@chrobak7 urcite by si bol stastny, keby ti cinsku baterkaren postavili vedla domu, ty plochozemec 🤨
@mirage Pozri si mapu Šuran. Nikto nebude bývať vedľa baterkárne, najbližšie domy sú stovky metrov od areálu fabriky, aj to len od parkoviska. Výrobné haly budú takmer 1 km od prvých domov.
Ja bývam neďaleko Volkswagenu a nemám pocit, že by ma to nejako ohrozovalo alebo obmedzovalo. Naopak, kopec ľudí z okolia tam má prácu.
Ale veď zaprotestujte si, zanadávajte si. Nakoniec to tam aj ak postavia. Tie pozemky už nevlastnia družstvá, ani roľníci, ale investičné spoločnosti. Je tam ešte pár súkromných parciel, ale aj tí to predajú.
@abbey1 Dovezené obilie je lacnejšie, ako to naše.
@chrobak7 Cena je pre teba jediná hodnota v živote? A vidíš i za horizont momentálne nižšej ceny obilia zo zahraničia, pripadne sa i zamýšľaš prečo je to tak?
Ale asi zbytočná diskusia, keď ti príde ôk stavať podobné projekty na úrodnej pôde.
Ja som rada, že ešte sú ľudia s určitými hodnotami a vedia sa postaviť a zabojovať. Nie vždy je ten boj márny. Napr včera sa podarilo povedať nie istému projektu veterného parku.
@chrobak7 Cena je pre teba jediná hodnota v živote? A vidíš i za horizont momentálne nižšej ceny obilia zo zahraničia, pripadne sa i zamýšľaš prečo je to tak?
Ale asi zbytočná diskusia, keď ti príde ôk stavať podobné projekty na úrodnej pôde.
Ja som rada, že ešte sú ľudia s určitými hodnotami a vedia sa postaviť a zabojovať. Nie vždy je ten boj márny. Napr včera sa podarilo povedať nie istému projektu veterného parku.
@abbey1 Ty si začala argumentovať s cenou - že budeme kupovať drahší chleba.
@anonym_autor Aj ten kombajn a traktor, čo jazdí po poli znečisťuje.
Dolož nejakú štúdiu alebo dôkaz, ako automobilky znečisťujú živ. prostredie viac, než ktorákoľvek iná fabrika.
@chrobak7 ak kladies na rovnakú úroveň záťaže pre životné prostredie traktor a kombajn na poli ako čínsku baterkaren.....tak sa ani nečudujem, že slovákom posledné čo vadí, je dopad na životné prostredie.
Takže ak automobilky resp. akákoľvek iná fabrika znečisťuje životné prostredie, je vlastne úplne v poriadku, že pribudne ďalšia fabrika, ktorá bude mať negatívny dopad na životné prostredie celého regionu....veď keď už po nás potopa, tak poriadna??
@derdia preto že sa nakupujú potraviny v plastových obaloch, súhlasíme s výstavbou baterkarne bez ohľadu na to, aký to má dosah na životné prostredie? To je nejaká nová logika?
@anonym_autor a kde v tom hľadáš logiku?
Ja som napisala aby si to pochopila... Ze ked sa tu ľudia dusuju o životné prostredie treba najmä riešiť aby nemala každá potravina plastový obal.... To je všetko co som napisala. A doťahovať sa tu s tebou urcite nemienim.ja mam lepšie veci na práci.
@mirage Pozri si mapu Šuran. Nikto nebude bývať vedľa baterkárne, najbližšie domy sú stovky metrov od areálu fabriky, aj to len od parkoviska. Výrobné haly budú takmer 1 km od prvých domov.
Ja bývam neďaleko Volkswagenu a nemám pocit, že by ma to nejako ohrozovalo alebo obmedzovalo. Naopak, kopec ľudí z okolia tam má prácu.
Ale veď zaprotestujte si, zanadávajte si. Nakoniec to tam aj ak postavia. Tie pozemky už nevlastnia družstvá, ani roľníci, ale investičné spoločnosti. Je tam ešte pár súkromných parciel, ale aj tí to predajú.
@chrobak7 tak super že kopec ľudí z okolia VW tam pracuje, a hlavne že VW vyrástol na zelenej lúke 🤔🤔, ze....Automotive TT a NR regiónu hľadá pracovnú silu v pracovníkoch z Indie. Ale v čínskej baterkarni v suranoch sa určite vytvoria prác prilezitosti pre slovákov ....no nevadí, aspoň ty si spokojný.
Niežeby ste boli radi, že tam bude plno nových pracovných miest...ideálne keby je všade zelená lúka a zurčiaci potok, ale z čoho by ste chceli žiť?
@anonym_autor bohužial je to Strategická štátna investícia - tak si ľudia nepomôžu ani keby čo robili.... dávno dopredu prehratý boj ....
Niežeby ste boli radi, že tam bude plno nových pracovných miest...ideálne keby je všade zelená lúka a zurčiaci potok, ale z čoho by ste chceli žiť?
@petracandle ty si personalistika? ovladas národnostnú štruktúru pracovníkov v danom regióne? Nevadí ti, že primárne sa tam vytvoria pracovné podmienky pre pracovníkov z tretích krajín?
@anonym_autor ako vieš ze im to nevadí?
@petracandle no predsa z tej lúky a potoku🤣
@petracandle 1. Zla infrastruktura.. chybaju cesty, jedna cesta na NR, SA, NZ bude komplet upchata
2. V tomto regione je nizka nezamestnanost, budu tu robit Pakistanci, Indovia, Srbi, balkanski romovia. Slovaci sem robit nepojdu.
3. Necerpame miliardy eurofondov, lebo ich vyuzivanie je tvrdo sledovane EU, ale kvoli "investicii" si sem pustime skorumpovane cinske komunisticke peniaze. Ako Orban, ktory robi to iste, Fico ide podla jeho vzoru.
Zivotne prostredie by ako dovod u mna slo az na 4., 5. miesto.
@chrobak7 tak super že kopec ľudí z okolia VW tam pracuje, a hlavne že VW vyrástol na zelenej lúke 🤔🤔, ze....Automotive TT a NR regiónu hľadá pracovnú silu v pracovníkoch z Indie. Ale v čínskej baterkarni v suranoch sa určite vytvoria prác prilezitosti pre slovákov ....no nevadí, aspoň ty si spokojný.
@anonym_autor vid moja odpoved hore.
@anonym_autor
@anonym_autor treba si zistit kto vlastni pozemky v okoli... politici okolo hranola si tam pred hadam 20 rokov dozadu nakupili pozemky nakolko ma ist nedaleko dialnica .... preto ta cast slovenska.... aj ked je tam tam vysoka zamestnanost...takze potrebuju znova zarobit a oholit stat
No a odporcovia doprotestovali. Včera sa začala výstavba.
@anonym_autor VW nevyrástol na zelenej lúke. VW odkúpil bývalú fabriku BAZ, ktorá tam bola. Áno, potom rozšíril haly a výrobu, ale tá BAZka tam už bola roky. To by si mohla vedieť.
@anonym_autor VW nevyrástol na zelenej lúke. VW odkúpil bývalú fabriku BAZ, ktorá tam bola. Áno, potom rozšíril haly a výrobu, ale tá BAZka tam už bola roky. To by si mohla vedieť.
@chrobak7 naozaj??? To mi je novinka... si precitaj ešte raz čo ty vypisuješ. Ty si vytiahol do tejto debaty VW, úplne od veci lebo VW fakt nevyyrastol na zelenej lúke, a hlavne prišiel na SVK v totálne inej dobe, takže porovnávať VW s baterkarnou je kúsok mimo☝️. Samozrejme že obálky sú dávno rozdané našim ľuďom a naozaj sa nemusíš báť, že by aktivisti boli naivní, len sú trošku inteligentnejší ako ty. V tejto debate ti bolo vysvetlenych dosť bodov prečo nie a prečo už vôbec nie v regióne kde je nízka nezamestnanosť a vytvárajú sa prac miesta pre migrantov z tretích krajín....to že je to celé systémom po nás potopa je tebe samozrejme suma fuk👌

@anonym_autor Vadí to ľudom určite.