Krstná mama bez birmovky. Ktorý kňaz je benevolentný?
Ahojte, v lete plánujem krstiny, avšak sestra, ktorú chcem dať ako krstnú mamu, nemá birmovku a žije v zahraničí. Príde iba na krst a teda ani nieje možnosť aby si ju spravila. Vždy závisí od kňaza, aký je v tomto benevolentný, tak by som sa chcela opýtať, nemáte skúsenosť v Zamkoch alebo kľudne aj v okolitej dedine, či by sa dalo dohodnúť. Ja sama som krstná bez birmovky, krstily sme v Nesvadoch ale bolo to už dávnejšie a dočítala som sa, že sa menil farár. Planujem aj obvolávať, ale neviem či to nieje drzé sa toto narovinu opýtať 😅 a malá ešte ani nieje narodená, tak som to ešte nechcela aktívne začať riešiť, tak by mi pomohli zatiaľ vaše skúsenosti 🙂
Ano je to drze, vypocitave a za mna hlavne trapne. Na co chces mat sviatost krstu pre dieta aby bolo aj sucastou Cirkvi, ak nie si ochotna tolerovat zakladne pravidla danej sviatosti? Hrozne falosne.
A kludne mozes pokrstit aj bez krstneho rodica. Tvoja sestra moze byt svedok krstu. Doma ju mozete normalne volat krstna.
Ale kludne obvolavaj, ak Ti to nie je trapne.
@anonym_0dd024 Trápny je tento tvoj uštipačný tón, a ak si ty veriaca tak toto bola excelentná ukážka toho ako sa majú ľudia k sebe správať 🙂 Úplne bežne sa toto rieši a keď to bolo v minulosti umožnené mne ako krstej, bez nátlaku a presviedčania asi to nieje pre cirkev taký ťažký hriech 🙂
Popýtajte sa fararov. Alebo aj ludi co poznate. Je vela krsrnych rodicov co nemaju zakladne sviatosti. Dokonca aj taky su co nemali krst 😉.
Mozno daju ale v knihe co je u nich vedena bude dotycba osoba ako svedok . Mi sme to riesili v maji nakoniec sme nepochodili. Dokonca my sme riesili krst na vychode nakoniec a tuto zo zamkov sme brali licenciu koli kanonickemu trvalemu pobytu aby nasho maleho mohli pokrstit na vychode nonkrsty rocia museli byt teda s birmovkou nerozvedenyba nezit v spolocnej domacnosti s partnwrom. Ja sama som.si ru robila birmovku a tyzden pred birmovkou mi to zamietli z docodu ze zijem s polovickou no bplo mi ppvedane bud podpiseme papier o tpm ze sa vezmeme ako slub alebo sa rozijdeme. Kedze ja som typ cloveka ktory nebude nutit inych robit veci len preto ze to niekde treba tak som ani jedno s toho neirobila a tym nemam birmpvlu a nemozem byt krstna mama a to som mala byt uz 3 detom a 3ja rozlicny knazi a 3 rozlicne mesta a asi tyto sa zhodli. No drzkm palce kazdopadne . Potom dajte info pripadne ci sa podarilo 🙂
@anonym_0dd024 Trápny je tento tvoj uštipačný tón, a ak si ty veriaca tak toto bola excelentná ukážka toho ako sa majú ľudia k sebe správať 🙂 Úplne bežne sa toto rieši a keď to bolo v minulosti umožnené mne ako krstej, bez nátlaku a presviedčania asi to nieje pre cirkev taký ťažký hriech 🙂
@anonym_autor nie je to ustipacne, su to fakty. Len sa Ti to asi zle cita. Nikto nema rad ak sa sprava pokrytecky a druhi na to poukazu, to je prirodzene.
@anonym_autor vždy závisí na výške milodaru 😃 A potom sa aj Jano Slota v kostole 3x ožení a Kolár s konkubínami pápeža víta medzi prvými 😃😃😃
Ta otazka je uplne mimo. Je to cirkevne pravo a to vyzaduje mat vsetky sviatosti. Alebo chces stat pred Bohom v naruci s dietatom, odriekat krstny slub a klamat pri tom? Sestru zapiste ako svedka.
Ty máš sobáš v kostole?Chodíš do kostola?
V Zámkoch chvalabohu dodržiavajú kanonické právo. Prepáč, ale tiež nechápem prečo chceš krstiť s klamstvom. Je tu Cirkev, do ktorej chceš dobrovoľne zapísať svoje dieťa , ale odmietaš dodržať jej pravidla.
@anonym_autor povedz toto tým kňazom, ku ktorým nechceš ísť pretože by ti sestru ako krstnú nevzali. Že veď asi to nie je proti keď ja som krstná bez birmovky. Prečo veriacemu máš odvahu protirečiť a kňazovi nie ak si stojíš za názorom? Aj im povieš, že sú len uštipační? Len sa oháňate tým aký majú byť kresťania ohľaduplní a dobrí ale to neznamená kašlať na podmienky sviatostí.
@anonym_autor povedz toto tým kňazom, ku ktorým nechceš ísť pretože by ti sestru ako krstnú nevzali. Že veď asi to nie je proti keď ja som krstná bez birmovky. Prečo veriacemu máš odvahu protirečiť a kňazovi nie ak si stojíš za názorom? Aj im povieš, že sú len uštipační? Len sa oháňate tým aký majú byť kresťania ohľaduplní a dobrí ale to neznamená kašlať na podmienky sviatostí.
@anonym_41dba9 asi tak. A za chvíľu z nej ešte vypadne, že sestra zije s frajerom a bude sa zavzdusnovat prečo je aj to problém
@anonym_41dba9 asi tak. A za chvíľu z nej ešte vypadne, že sestra zije s frajerom a bude sa zavzdusnovat prečo je aj to problém
@anonym_c20a68 Joj ake okienko svätíc sa tu našlo 😂😂 Žije so snúbencom tak dúfam že aj vy ste sa vydali, až potom začali spolu bývať a mali sex po svadbe 🤣🤣
@anonym_c20a68 Joj ake okienko svätíc sa tu našlo 😂😂 Žije so snúbencom tak dúfam že aj vy ste sa vydali, až potom začali spolu bývať a mali sex po svadbe 🤣🤣
@anonym_autor takže niesi ani sobášena v kostole a ani tam nechodis,súdiac podľa tvojej reakcie.preco teda chceš krstiť dieťa?
@anonym_autor Ktorý kňaz? To sa pýtaš vážne? No predsa každý, ktorého podplatíš.
@anonym_autor vieš teda o tom, ze chýbajúca birmovka je v tomto prípade ten menší problém? Žije v hriechu, nemôže prijímať sviatosti, nemôže byt krstná matka. To sú pravidla cirkvi do ktorej chceš včleniť svoje dieťa
Tiež sme chceli takú krstnú. Neprešlo nám to ani na jednej fare. Nakoniec má dcéra v liste zapísaného len krstného otca, lebo ten má všetky sviatosti a krstnú oficiálne nemá, aj keď teda dotyčnú volá krstná aj tak.
Ano je to drze, vypocitave a za mna hlavne trapne. Na co chces mat sviatost krstu pre dieta aby bolo aj sucastou Cirkvi, ak nie si ochotna tolerovat zakladne pravidla danej sviatosti? Hrozne falosne.
A kludne mozes pokrstit aj bez krstneho rodica. Tvoja sestra moze byt svedok krstu. Doma ju mozete normalne volat krstna.
@anonym_c20a68
@anonym_0dd024 lebo vsetci co maju sviatosti ziju a dodrziavaju vsetko.Keby na Sk fungovala cirkev ako v zahranici,,ze ju nefinancuje stat,tak by velmi zchudobnela.Bozie ovecky by razom boli ateisti,len aby im neztrhavali z platu prispevok na cirkev.
@anonym_c20a68
@anonym_0dd024 lebo vsetci co maju sviatosti ziju a dodrziavaju vsetko.Keby na Sk fungovala cirkev ako v zahranici,,ze ju nefinancuje stat,tak by velmi zchudobnela.Bozie ovecky by razom boli ateisti,len aby im neztrhavali z platu prispevok na cirkev.
@anonym_fe4300 presne preto to tak je, lebo si sviatosti robia ludia ako tu autorka, ktora bude slubovat vychovavat dieta vo viere a pritom nie je ochotna ani pristupit k tomu tak ako sa ma, a ani sama nie je praktizujuca. Ale hlavne je naobliekat babatko, seba, ist sa pohostit, prijat obalky od rodiny a sme vsetci stastni ze krstiny mame odfajknute. Mimochodom riesit toto este s dietatom v bruchu...
Ano, nech je pekne krasne odluka cirkvi od statu - a razom sa vsetci taki sami vytriedia. Pretoze to by sa museli zapajat do Cirkvi stale, nie len tvarit sa raz-dva krat za zivot ze idu obvolavat fararom, ktoreho z nich dokazu prehovorit alebo uplatit ist proti pravidlam, ked chcu krstit babatko, "lebo sa to patri a je to pekne".
Potom nič ine len krstná mama bude musieť byť niekto iny . Tiež sme chceli že švagriná pojde za krstnu ale nemala birmovku. Ešte chcela až sa mi pýtame či by mohla alebo že mu dá peniaze, alebo inu farnosť kde to nebude problem . Povedali sme jej že toto sa isto pýtať nebudeme , farnosť meniť nebudeme. Takže sme dali môjho brata ktory je od nej o 11 rokov mladší ma birmovku . Hold jej smola mohla si urobiť kľudne birmovku mohli sme počkať cca 2 mesiace kym by ju mala aby sme mohli krstiť takže tak no
Moja krstná nemá birmovku a dokonca je slobodná mama. Neviem o tom, že by s tým bol nejaký problém.
@anonym_autor neboj sa dzigali tieto svatice z MK uz mozno v 15. TieTO svatice najsvatejsie vidis ako chrlia zlo z huby
Mali sme to tak ze muz nems nic , ja iba krst aj sestra (krsna iba krst) a mali sme svadbu v dome sv Alzbety . Chceli sme to tak pred Bohom a pozehnane . Mama na krstinach potom dala fararovi nejake € ale vobec nemal ziadnu pripomienku.
Ta otazka je uplne mimo. Je to cirkevne pravo a to vyzaduje mat vsetky sviatosti. Alebo chces stat pred Bohom v naruci s dietatom, odriekat krstny slub a klamat pri tom? Sestru zapiste ako svedka.
@luna11 nebola by prvá ani posledná 🙂
@anonym_c20a68 a keby aj. Možno sa pred kopuláciou pomodlia ruženec, modlitbu odpustenia, a akt prebieha potichúčku na indiána a pod paplónom, aby ich pánbožko nevidel. Kokos, zrazú aké kresťanské kázania, to ste sa všetky vydávali ako panny nepoškvrnené v tých bielych šatách a dieťa počali s duchom svätým? Asi áno, lebo ináč ste pokrytecké aj vy všetky čo ste tu .
@anonym_autor vieš teda o tom, ze chýbajúca birmovka je v tomto prípade ten menší problém? Žije v hriechu, nemôže prijímať sviatosti, nemôže byt krstná matka. To sú pravidla cirkvi do ktorej chceš včleniť svoje dieťa
@anonym_c20a68 v akom hriechu žije? Veď miluje blížneho svojho!
@anonym_c20a68
@anonym_fe4300 Pán Boh vyslyš🙏🙏🙏
@anonym_c20a68 a keby aj. Možno sa pred kopuláciou pomodlia ruženec, modlitbu odpustenia, a akt prebieha potichúčku na indiána a pod paplónom, aby ich pánbožko nevidel. Kokos, zrazú aké kresťanské kázania, to ste sa všetky vydávali ako panny nepoškvrnené v tých bielych šatách a dieťa počali s duchom svätým? Asi áno, lebo ináč ste pokrytecké aj vy všetky čo ste tu .
@anonym_390233 áno, vydávala som sa ako panna, keď ta to tak veľmi zaujíma. Ale vy, ktoré sa tu oháňate svatostou stále nechápete, že toto je katolícky život? Prečo potom chcete krstiť v katolíckej cirkvi? Mne je každého život ukradnutý. Mne vadí to extrémne pokrytectvo. Chcem krstiť, juchu, ale chcem to podľa seba a s tým ako ja chcem. A zlí, zlí katolíci, pome klamať, podvádzať, podplácať a nadávať. Tak sa zvona pýtam, prečo chcete krstiť v tejto viere? Je mi úplne jedno ako, kedy a s kým používa sestra autorky svoje pohlavne orgány. Aj či bude s niekým v láske žiť bez papiera celý život. Je to jej problém. Ale nech ju potom netlačí za krstnú matku, keď nespĺňa to, čo sa od nej vyžaduje.
@anonym_390233 áno, vydávala som sa ako panna, keď ta to tak veľmi zaujíma. Ale vy, ktoré sa tu oháňate svatostou stále nechápete, že toto je katolícky život? Prečo potom chcete krstiť v katolíckej cirkvi? Mne je každého život ukradnutý. Mne vadí to extrémne pokrytectvo. Chcem krstiť, juchu, ale chcem to podľa seba a s tým ako ja chcem. A zlí, zlí katolíci, pome klamať, podvádzať, podplácať a nadávať. Tak sa zvona pýtam, prečo chcete krstiť v tejto viere? Je mi úplne jedno ako, kedy a s kým používa sestra autorky svoje pohlavne orgány. Aj či bude s niekým v láske žiť bez papiera celý život. Je to jej problém. Ale nech ju potom netlačí za krstnú matku, keď nespĺňa to, čo sa od nej vyžaduje.
@anonym_c20a68 protirečíš si. Je ti každého život ukradnutý a pritom ti vadí, kto, ako a kedy dá krstiť dieťa. To, že si vstúpila do manželstva nepoškvrnená je tvoja vec a mňa to fakt nezaujíma.Zároveň to tu nepropaguj ako svätý grál. To si fakt myslíš, že každá jedna pred oltárom je panna a ženích panic?Tak to si asi zaspala v časoch kedy sa za to upaľovalo a bičovalo na námestiach 😉 Myslieť si, že dnes ide pohlavne nepoškvrnený každý s čistým úmyslom pred oltár a do kostola je teda fakt pokrytectvo. Zo strany katolíkov. Ozaj a v zakristii pod sutanou všetci panici?
@anonym_c20a68 a ešte som zabudla.Aký je rozdiel v tom, že dnes nepokrstia v kostole dieťa matky, ktorá je hriešnica a keď nepokrstené dieťa sa rozhodne vo veku dať pokrstiť, už nebude problém? Nie, nebude, lebo cirkvi každá duša dobrá, či už s panenskou blanou, alebo bez. Ty úprimnosť nadovšetko.
@anonym_390233 pokrytectvo ako najvyssia cnost?
@luna11 no lebo v kostole sú všetci do radu cnostni 😁