icon

Krstná mama bez birmovky. Ktorý kňaz je benevolentný?

Dnes o 15:15

Ahojte, v lete plánujem krstiny, avšak sestra, ktorú chcem dať ako krstnú mamu, nemá birmovku a žije v zahraničí. Príde iba na krst a teda ani nieje možnosť aby si ju spravila. Vždy závisí od kňaza, aký je v tomto benevolentný, tak by som sa chcela opýtať, nemáte skúsenosť v Zamkoch alebo kľudne aj v okolitej dedine, či by sa dalo dohodnúť. Ja sama som krstná bez birmovky, krstily sme v Nesvadoch ale bolo to už dávnejšie a dočítala som sa, že sa menil farár. Planujem aj obvolávať, ale neviem či to nieje drzé sa toto narovinu opýtať 😅 a malá ešte ani nieje narodená, tak som to ešte nechcela aktívne začať riešiť, tak by mi pomohli zatiaľ vaše skúsenosti 🙂

anonym_0dd024
Dnes o 18:42

Ano je to drze, vypocitave a za mna hlavne trapne. Na co chces mat sviatost krstu pre dieta aby bolo aj sucastou Cirkvi, ak nie si ochotna tolerovat zakladne pravidla danej sviatosti? Hrozne falosne.

A kludne mozes pokrstit aj bez krstneho rodica. Tvoja sestra moze byt svedok krstu. Doma ju mozete normalne volat krstna.

Ale kludne obvolavaj, ak Ti to nie je trapne.

autor
Dnes o 19:50
@anonym_0dd024

Ano je to drze, vypocitave a za mna hlavne trapne. Na co chces mat sviatost krstu pre dieta aby bolo aj sucastou Cirkvi, ak nie si ochotna tolerovat zakladne pravidla danej sviatosti? Hrozne falosne.

A kludne mozes pokrstit aj bez krstneho rodica. Tvoja sestra moze byt svedok krstu. Doma ju mozete normalne volat krstna.

Ale kludne obvolavaj, ak Ti to nie je trapne.

@anonym_0dd024 Trápny je tento tvoj uštipačný tón, a ak si ty veriaca tak toto bola excelentná ukážka toho ako sa majú ľudia k sebe správať 🙂 Úplne bežne sa toto rieši a keď to bolo v minulosti umožnené mne ako krstej, bez nátlaku a presviedčania asi to nieje pre cirkev taký ťažký hriech 🙂

anonym_82ffe1
Dnes o 20:32

Popýtajte sa fararov. Alebo aj ludi co poznate. Je vela krsrnych rodicov co nemaju zakladne sviatosti. Dokonca aj taky su co nemali krst 😉.

22exa09
Dnes o 20:48

Mozno daju ale v knihe co je u nich vedena bude dotycba osoba ako svedok . Mi sme to riesili v maji nakoniec sme nepochodili. Dokonca my sme riesili krst na vychode nakoniec a tuto zo zamkov sme brali licenciu koli kanonickemu trvalemu pobytu aby nasho maleho mohli pokrstit na vychode nonkrsty rocia museli byt teda s birmovkou nerozvedenyba nezit v spolocnej domacnosti s partnwrom. Ja sama som.si ru robila birmovku a tyzden pred birmovkou mi to zamietli z docodu ze zijem s polovickou no bplo mi ppvedane bud podpiseme papier o tpm ze sa vezmeme ako slub alebo sa rozijdeme. Kedze ja som typ cloveka ktory nebude nutit inych robit veci len preto ze to niekde treba tak som ani jedno s toho neirobila a tym nemam birmpvlu a nemozem byt krstna mama a to som mala byt uz 3 detom a 3ja rozlicny knazi a 3 rozlicne mesta a asi tyto sa zhodli. No drzkm palce kazdopadne . Potom dajte info pripadne ci sa podarilo 🙂

anonym_0dd024
Dnes o 20:56
@anonym_autor

@anonym_0dd024 Trápny je tento tvoj uštipačný tón, a ak si ty veriaca tak toto bola excelentná ukážka toho ako sa majú ľudia k sebe správať 🙂 Úplne bežne sa toto rieši a keď to bolo v minulosti umožnené mne ako krstej, bez nátlaku a presviedčania asi to nieje pre cirkev taký ťažký hriech 🙂

@anonym_autor nie je to ustipacne, su to fakty. Len sa Ti to asi zle cita. Nikto nema rad ak sa sprava pokrytecky a druhi na to poukazu, to je prirodzene.