icon

Plánujeme bývať v Nových Zámkoch. Skúsenosti a rady.

Dnes o 09:21

Ahojte, s mužom sa ideme po novom roku sťahovať do NZ, on pracuje v zahraničí, ja HO, takže prácu neriešime. Deti nemáme, len psa. Čo sa vám na Nových Zámkoch páči a čo naopak nie? Tie, ktoré tam bývate alebo poznáte toto mesto, ktorým lokalitám sa vyhýbať?

anos18
•
Dnes o 09:44

@anonym_autor ja som sa tu narodila a tu žijem. Mesto ako také sa mi veľmi nepáči, no ale som tu doma, veľa ľudí poznám. Je to mesto ideálne na prepravu na bicykli, to teda využívam. Fajn je, že je to železničný uzol a vies sa vlakom dostať do rôznych miest. Nejaké nebezpečné lokality tu asi nie sú, ale v noci by som asi nešla cez Bernolákov park ani cez Sihoť.

martul
•
Dnes o 09:49

@anonym_autor najlepšie je ani neísť bývať a vyhnúť sa všetkým lokalitám

anonym_52bb44
•
Dnes o 09:52

@anonym_autor prečo?

autor
•
Dnes o 10:09
@martul

@anonym_autor najlepšie je ani neísť bývať a vyhnúť sa všetkým lokalitám

@martul preco ?

autor
•
Dnes o 10:12
@anos18

@anonym_autor ja som sa tu narodila a tu žijem. Mesto ako také sa mi veľmi nepáči, no ale som tu doma, veľa ľudí poznám. Je to mesto ideálne na prepravu na bicykli, to teda využívam. Fajn je, že je to železničný uzol a vies sa vlakom dostať do rôznych miest. Nejaké nebezpečné lokality tu asi nie sú, ale v noci by som asi nešla cez Bernolákov park ani cez Sihoť.

@anos18 a čo námestie republiky? Tam vraj sú nejaké problémové baráky, ale teda neviem či ešte stále to tak je. A Sihoť je čo, nejaký park?

cimage
•
Dnes o 12:21

Nebyvam v NZ, ale obcas tam chodime na nakupy, ale na byvanie by som si ho nevybrala. Vobec sa mi nepaci. Radsej by som isla do Komarna. Je to sympatickejsie mesto. Je tam Dunaj, kde sa da prechadzat, bicyklovat, korculovat.
Na NZ sa detom paci Berek, kde mozu nakrmit zvieratka a mne sa paci cyklotrasa na Nesvady.

sisska96
•
Dnes o 12:34
@anonym_autor

@anos18 a čo námestie republiky? Tam vraj sú nejaké problémové baráky, ale teda neviem či ešte stále to tak je. A Sihoť je čo, nejaký park?

@cimage v NZ je zase rieka Nitra
@anonym_autor Inak obyčajné mesto. Nič zaujímavé tam neni. Neviem či tam máte rodinu, alebo prečo práve NZ?

martul
•
Dnes o 12:36
@anonym_autor

@martul preco ?

@anonym_autor nič sa tam za roky rokúce nemení, zamrzlo celé mesto, Nič zaujímavé, betón, rovina... Teraz sa blízko NZ stavia baterkáreň, Vlaková stanica ošarpaná, smrad a plná bezdomovcov. Na námestí sú nové fontány, kde sa nonstop kúpu bezdomovci a iní občania,....proste mesto také ako keď som tam chodila pred 20timi rokmi do školy.

martul
•
Dnes o 12:37
@cimage

Nebyvam v NZ, ale obcas tam chodime na nakupy, ale na byvanie by som si ho nevybrala. Vobec sa mi nepaci. Radsej by som isla do Komarna. Je to sympatickejsie mesto. Je tam Dunaj, kde sa da prechadzat, bicyklovat, korculovat.
Na NZ sa detom paci Berek, kde mozu nakrmit zvieratka a mne sa paci cyklotrasa na Nesvady.

@cimage v berku ešte existujú zvieratá? Lebo reštika už nefunguje, tak neviem

anonym_3a1062
•
Dnes o 12:39
@martul

@cimage v berku ešte existujú zvieratá? Lebo reštika už nefunguje, tak neviem

@martul jasné

anonym_3a1062
•
Dnes o 12:39
@martul

@anonym_autor nič sa tam za roky rokúce nemení, zamrzlo celé mesto, Nič zaujímavé, betón, rovina... Teraz sa blízko NZ stavia baterkáreň, Vlaková stanica ošarpaná, smrad a plná bezdomovcov. Na námestí sú nové fontány, kde sa nonstop kúpu bezdomovci a iní občania,....proste mesto také ako keď som tam chodila pred 20timi rokmi do školy.

@martul ale mení čosi :D nakupné centrá ihriská

anos18
•
Dnes o 12:50
@anonym_autor

@anonym_autor Námestie republiky aj Novomestská boli také divné lokality kedysi, ale teraz to už asi až také nie je. Aj tie vysoké bytovky na Námestí republiky sú podľa mňa niektoré ok. Sihoť je taký park, kde je aj atletický štadión, cez deň v pohode, ale v noci by som sa tam bála. Ale zasa neviem, či naozaj je to nebezpečné, ja po tme nechodím veľmi po parkoch.

martul
•
Dnes o 12:51
@anonym_3a1062

@martul ale mení čosi :D nakupné centrá ihriská

@anonym_3a1062 jasné, od Dvorov spravili nákupné centrum, kde je kinekus a ruské potraviny. Z opačnej strany od Šurian je nákupné centrum, .....
Ale čo z toho, nakúpiš a odchod domov, to ťa nebude baviť každý deň.
Aké iné vyžitie je v NZ?

anonym_1d5574
•
Dnes o 13:20
@martul

@anonym_3a1062 jasné, od Dvorov spravili nákupné centrum, kde je kinekus a ruské potraviny. Z opačnej strany od Šurian je nákupné centrum, .....
Ale čo z toho, nakúpiš a odchod domov, to ťa nebude baviť každý deň.
Aké iné vyžitie je v NZ?

@martul uz ani tie ruske potraviny tam nie su 😃

martul
•
Dnes o 13:34
@anonym_1d5574

@martul uz ani tie ruske potraviny tam nie su 😃

@anonym_1d5574 Fakt? Neviem, keď idem autom, nestíham sledovať

anonym_820bf1
•
Dnes o 13:37

@anonym_autor vyhýbať sa celkovo Novým Zámkom🙈 prečo chce niekto byvat v NZ? Škaredé mesto aj so Šaľou…. Najškaredšie na svete. A veľké nic v meste, okolo mesta….

anonym_85bef9
•
Dnes o 14:14

som nepochopila že prečo n. zámky.
lacné byty, alebo kvôli čomu. nížina? sneh asi nevidia celú zimu.

petronelag
•
Dnes o 16:20

Toto mesto môže vyhovovať takým, ktorí majú radi teplejšie počasie, ovládajú maďarsky jazyk a majú radšej menšie mestá a hlavne treba zistiť, či tam budete mať prácu.

anonym_c744f4
•
Dnes o 18:28

@anonym_autor mesto trošku zaspate, centrum mesta veľa obchodikov skončilo. Bývam tu vyše 4 roky, mam tu už rodinu, muž je tu navyknuty, ma tu aj prácu dobrú ináč by som šla naspäť do svojho rodného mesta asi (väčšieho plus moja rodina a známi).
Nebezpečné lokality nejako nie, dobre sa prechádza v Berku, na Zúgov, dobre s bicyklom. Nákupné centrum priemerné. Chodníky príšerné. Nemocnica je fajn. Aktivity pre deti tu sú super ak náhodou nejaké plánujete mať. Veľa ľudí vie po maďarsky, možno Vám to bude prekážať napr v práci neviem či rozumiete a dvojjazyčné nápisy sú samozrejmosťou. Kúpalisko sme spokojní, takisto aj v Nesvadoch. Zo stanice sú dobre spoje. Taxíky radšej Bolt volať. Ľudia sú celkom v pohode.
Kolegyňa s mužom sem prišli z BA kvôli lacnejším bytom ale nezvykli si ani po rokoch.
Nie je to najhoršie mesto ale no neviem. Možno by som šla keď tak už do Komárna.

eli43
•
Dnes o 18:29
@martul

@anonym_1d5574 Fakt? Neviem, keď idem autom, nestíham sledovať

@martul hej tie zavreli na celom Slovensku, ale máme Biedronku 😂 ťa je ok.

dixitka
•
Dnes o 18:46

@cimage ak deti radi kŕmia zvieratá, odporúčam Madrej ranč, ak ste ešte neboli 🙂 (hneď pri NZ)

Inak ani mňa to mesto nejako neohúrilo, nechcela by som tam bývať

anonym_9593bf
•
Dnes o 21:43

Zamky sú dobré len pre tých, ktorí tu majú zázemie, teda kontakty a prácu a aby som im ešte nekrivdila, tak pre deti je to tu celkom fajn-skoly, škôlky nie sú preplnené, kopa krúžkov, Berek zvieratká, Strand, ihriska, ale tam to začína a končí.Samotne mesto je bez poriadnych ciest, chodníkov a o súvislých cyklotrasach môžme len snívať, okrem Berku a Sihoti tu nie je žiadna príroda a samotné centrum tiež nemá co ponúknuť, keďže všetky pamiatky boli zničené cez 2 sv.vojnu, takže ja by som radšej skúsila Nitru poprípade Komárno.