Skúsenosti s norovirusom z nemocnice v Nových Zámkoch
Čaute, neviem ci niekomu pomôže info, ale vo stvrtok sme odchádzali z Fn Nove Zamky detske oddelenie nakazení norovirusom. V pondelok sme boli so synom prijaty na oddelenie, v stredu vecer začal hrozne zvracat, stvrtok mu spravili odber zo stolice a do 1 hodiny nam hlasili, ze je vysledok pozitivny. Uz sme inak stali vo dverach pripraveny na odchod, lebo stravu co davali 14 mesacnemu dietatu na okultné krvacanie bolo take presolene, ze ja som to sama nevedela zjesť. V stredu večer mal sladkú kremovú polievku(alebo riedky puding) s kopčekom zemiakového pyré, co bolo tak slané, že sa to nedalo prehltnúť ani mne.
Samozrejme mi každý tvrdil, ze tam nemajú nikoho ineho nakazeneho.
No ale kazda druha sestrička behala po oddeleni s ruskom,a niekore kaslali celý cas kym pracovali.
Samozrejme sme si doma celym virusom presli aj my dospelý.
Stravu v štátnych nemocniciach hradí štát cez zdravotné poistenie.Takze viac snáď netreba hovoriť
Stravu v štátnych nemocniciach hradí štát cez zdravotné poistenie.Takze viac snáď netreba hovoriť
@anonym_88bdee tak ale hádam poisťovne nedávajú príkaz aby všetko presolili. To je na človek, ktorý zodpovedá za kuchyňu, aby chutnal co vari. Či?
Pl. mn. č - prijati, pripraveni
Pointa prispevku je zla strava ci nakaza norovirusom?
Inaknto, ze ste si nim presli doma vsetci je zial blba hygiena ruk - clovek sa ani nezamysli kolkokrat si za den siaha rukami na tvar oci, usta, co vsetko chyta, ochutna po detoch. Smrtelne to nastastie nie je, neprijemne vsak ano.
Nemocnice zial nie su schopne pre "par det" varit baby friendly, treba sa nad to trochu povzniest slebo si objednat vlastne jedlo
Pl. mn. č - prijati, pripraveni
Pointa prispevku je zla strava ci nakaza norovirusom?
Inaknto, ze ste si nim presli doma vsetci je zial blba hygiena ruk - clovek sa ani nezamysli kolkokrat si za den siaha rukami na tvar oci, usta, co vsetko chyta, ochutna po detoch. Smrtelne to nastastie nie je, neprijemne vsak ano.
Nemocnice zial nie su schopne pre "par det" varit baby friendly, treba sa nad to trochu povzniest slebo si objednat vlastne jedlo
@kitycat ja som bola s malým na izbe, otec a babka chodili na návštevy, takže už ked sme došli domov, tak umývanie rúk bolo zbytočné.
Ale ďakujem za gramatickélú minútku, pomohlo to presne toľko koľko asi tento môj príspevok.
Nemyslím, ze očakávať aby jedlo v NEMOCNICI pre chorých nebolo PRESOLENÉ je očakávať niečo EXTRA, alebo baby friendly.
velmi chaoticky napisane.
Neviem, ake su pkraktiky na slovensku, ale v UK sa pacient do nemocnice s Norovirus neprijima. Je to vysoko infekcne oddelenie, pacient ma byt doma. Je jasne, ze to cela rodina chyti, ako casto umyvas doma klucky od dveri? Teraz, ked mas doma infekciu, tak aspon 3 x denne.
Taktiez oddelenie s Norovirusom sa v UK zatvara, je jedno, kolko tam je pacientov, ci jeden, alebo plne oddelenie, oddelenie sa zavrie. Ziadne navstevy, ziadny novy pacient, nic.
CO sa tyka stravy, tak dufam, ze mas evidenciu. Kazdy den si mala odfotit stravu a co ja viem, hodit na facebook, alebo si doma urobit folder a potom celu staznost poslat nemocnici.
Taketo prazne vykriky su zbytocne volanie do tmy. Ja ked som robila na recovery, tak som kazdy jeden den vyplnala incident report, po skonceni sichty, lebo nebol staff. Trvalo to dlho, ale staff pridali.
@kitycat ja som bola s malým na izbe, otec a babka chodili na návštevy, takže už ked sme došli domov, tak umývanie rúk bolo zbytočné.
Ale ďakujem za gramatickélú minútku, pomohlo to presne toľko koľko asi tento môj príspevok.
Nemyslím, ze očakávať aby jedlo v NEMOCNICI pre chorých nebolo PRESOLENÉ je očakávať niečo EXTRA, alebo baby friendly.
@kati2023
No tak vidim, ze vy tiez nie ste kompletni. Ste s Norovirus v nemconici a chodia za vami pribuzni. No co uz dodat.
LUDIA, my sme tam boli prijatý v pondelok s tým, ze malý asi niečo prehltol, asi prehltol!!!! Co sa nakoniec nepotvrdilo.
Vo štvrtok nás prepúšťali, a vtedy nám lekarka prišla povedať, ze malému po zvracaní potvrdili NOROVIRUS, a potom nám povedali, ze môžeme ísť domov. V utorok a stredu boli u nás otec s babkou, vtedy sme nemohli vedieť ze sme niečo chytili.
Mam odfotenu stravu, A? Ako dokážem, ze je to presolene?!?! Alebo nejedle?
Tak takto si to mala napisat, nie chaoticky.
Ked syn chytil NV na oddeleni, tak ste tam mali outbreak, to nikoho neinformovali? Vsak oddelenie sa malo hned uzavriet.
Tak takto si to mala napisat, nie chaoticky.
Ked syn chytil NV na oddeleni, tak ste tam mali outbreak, to nikoho neinformovali? Vsak oddelenie sa malo hned uzavriet.
@oslo1 Chcela som opraviť príspevok, ale už sa mi nedalo.
Nie ze neinformovali, ale tvrdili mi, ze oni tam nič také nemajú. A nemyslím, ze uzavreli oddelenie.
Ja som mala 1 hnačku, horúčku, ale po dni to prešlo, otec, podobne, a babka len horúčku. Ak by nás oni nakazili, tak by u nich prepukli ťažkosti skôr, ale prvý to mal syn a potom ja.
Jedna staršia pani doktorka ktora tam bola len tak podotkla, ze ved to sa šíri aj vzduchom, OK nepopieram, ale ak sme v izbe len my dvaja, tak asi sa cez okno a sieťku to z ulice k nám nemôže dostať.

a pointa tohoto prispevku je aka?