Skúsenosti s pôrodom v Nových Zámkoch
Ahojte, máte niekto "čersvtvú" skúsenosť s pôrodom v Nových Zámkoch (posledný rok-dva)? Ak áno, viete prosím zhrnúť? Premýšľam nad pôrodom buď v Nových Zámkoch alebo v Boroch.
Ďakujem veľmi pekne každému za odpoveď a zdieľanie skúsenosti 🙂
Ja som rodila v 12/23 v NZ. Keby som mala ísť znovu, išla by som do Borov. Šestonedelie bolo super, ale ten pôrod... Doteraz neviem kto ma rodil, PA mi nijak nepomáhali. Nikto sa mi nikde nepredstavil, poslali ma aj do sprchy kde za mnou občas niekto prišiel (asi PA) či som v pohode, alebo že mám ísť na pásy. Žiadna pomoc, žiadne masáže, ako som to čítala na internete a pod. Pichali mi rôzne injekcie, nikdy mi nikto nepovedal, čo mi dávajú. Len pichli a odišli. Až z prepustacej správy som sa dozvedela, čo mi pichali. Napr oxytocín. Poslednú hodinu pôrodu som strašne veľa kričala od bolesti, potom mi tam niekto povedal, nech už toľko nekricim a šetrím si sily, tak pardon, mala som ukrutne bolesti 🙄 po pôrode 45 minútové zasivanie, strašne to bolelo. Asi najviac z celého pôrodu. Doktorka na mňa kričala, nech nevrieskam, lebo takto sa nedá pracovať.. hrozne spomienky pre mňa.. nikdy by som už do NZ rodiť nešla.. ale predtým, aj potom som čítala rôzne recenzie na NZ pôrodnice, a ženy si pochvaľovali, tak asi ja som bola taká citlivejšia, neviem. Dokonca som mala aj kamošky, ktoré cca v tej dobe rodili, a oni sa stretli s lepším prístupom, vedeli kto ich odrodil, atď, proste boli spokojné. Takže asi záleží od jednotlivca 😁 držím palce 😊
Ja som rodila v 12/23 v NZ. Keby som mala ísť znovu, išla by som do Borov. Šestonedelie bolo super, ale ten pôrod... Doteraz neviem kto ma rodil, PA mi nijak nepomáhali. Nikto sa mi nikde nepredstavil, poslali ma aj do sprchy kde za mnou občas niekto prišiel (asi PA) či som v pohode, alebo že mám ísť na pásy. Žiadna pomoc, žiadne masáže, ako som to čítala na internete a pod. Pichali mi rôzne injekcie, nikdy mi nikto nepovedal, čo mi dávajú. Len pichli a odišli. Až z prepustacej správy som sa dozvedela, čo mi pichali. Napr oxytocín. Poslednú hodinu pôrodu som strašne veľa kričala od bolesti, potom mi tam niekto povedal, nech už toľko nekricim a šetrím si sily, tak pardon, mala som ukrutne bolesti 🙄 po pôrode 45 minútové zasivanie, strašne to bolelo. Asi najviac z celého pôrodu. Doktorka na mňa kričala, nech nevrieskam, lebo takto sa nedá pracovať.. hrozne spomienky pre mňa.. nikdy by som už do NZ rodiť nešla.. ale predtým, aj potom som čítala rôzne recenzie na NZ pôrodnice, a ženy si pochvaľovali, tak asi ja som bola taká citlivejšia, neviem. Dokonca som mala aj kamošky, ktoré cca v tej dobe rodili, a oni sa stretli s lepším prístupom, vedeli kto ich odrodil, atď, proste boli spokojné. Takže asi záleží od jednotlivca 😁 držím palce 😊
@monikabotosova u mna rovnako, tiež som nevedela kto má odrodil, žiadna kontrola, žiadne masáže. Ja som rodila 8/23
@anonym_autor ja som rodila jún 2025, aj keď cisarskym. Pred zákrokom ešte za mnou prišli obaja lekári a aj potom každý deň ráno bola vizita, kde bola väčšinou ta lekárka čo pri zákroku. Davaju taký "obraz" odtlačok placenty, kde je meno lekarov, PA a údaje a babatku, prístup sestier bol veľmi dobrý, sú aj milé 😆 čo som predtým čítala, že to bolo des volakedy, ale teraz tam je celkom mladý kolektív, a keď treba pomôžu, postavili ma na 2 deň a pri sprche bol so mnou celý čas ošetrovateľ, keby sa niečo stalo, v tom čase ani nebolo veľa mamiciek, nadštandardná izba bola voľná až na 3 deň čo som tam bola ju obsadili, skoro 2 dni som bola sama na izbe a až potom sme boli 2, aj strava bola dobra, podľa mňa to isté "dostaneš " aj v nz čo v boroch, a máš plus ak máš rodinu tu v okolí nemusia cestovať až do Ba

@anonym_autor rodila som síce pred 11 rokmi, za mna super. Ale nemocnicu som si vyberala taku, aby tam bolo priamo neonatolologické oddelenie. A to majú NZ na velmi vysokej úrovni. Že keby niečo pri porode, aby bolo dieta ihneď v dobrých rukách, žiadne čakanie, žiadne presuny. V tom case rodila kamoska v súkromnej klinike v BA na ktorú ma nahováral aj moj gynekolog (bol tam porodnik), dosrali vyvolávanie porodu, dieta pridusene a dieta prevázali na neonatologiu az na druhý den. Dietatko nie je úplne v poriadku. Nastastie sme neonatologiu my nepotrebovali ale za mna z týchto dvoch NZ.