icon

Na Slovensku sa od roku 2022 natočilo 48 filmov. Jeden vyšiel približne 1 720 000 EUR

wwjulka
31. jan 2026

Na slovensku sa natocilo od roku 2022 48 filmov jeden vysiel priblizne 1 720 000eur.

anonym_8921d5
31. jan 2026

@wwjulka a co ma byt?

wwjulka
autor
31. jan 2026

kto myslite ze to platil?neboli konsolidacne baliky aj koli tomuto

anonym_8921d5
31. jan 2026
@wwjulka

@wwjulka filmy su umenie, ktorym sa mame prezentovat. Nemozeme byt mimo umeleckeho diania. Mna skor irituju haciendy a nehnutelnosti, ktore skupuju nasi politici. Toto ti nevadi? Aky to ma prinos?
https://www.aktuality.sk/clanok/MvUiLCI/slovens...

hopatko
31. jan 2026
@wwjulka

@wwjulka nie, urcite nemame konsolidaciu kvoli nakrutenym filmom ale kvoli vzaaacnej ministerke nekultury a celej vladnej mafii. Vidis niekde v rozpocte statu na strane vydavkov sumu za film? Veruze nie.
A hlavne dufam, ze tu otazku nemyslis vazne, ci?

zuzinka888
31. jan 2026
@wwjulka

@wwjulka urcite nie. Konsolidacne baliky su kvoli milionovym vilam v zahranici, bytoch po celom svete kde si 25-30 rocne deti poslancov mohli kupit v hotovosti asi za vreckove🤣. Rozsafarenym miliardam, kde sa zahadne vyhravaju tendre a podpisuju zmluvy ktore vznikli len par dni predtym a vzdy maju napojenie na sponzora strany, rodinneho prislusnika poslanca, ci kamarata.....a to nehovorim o milionoch ktore maju nasetrene v zahranicnych bankach.. Fakt pre nejaky film to nie je.

anonym_0f952f
31. jan 2026
@wwjulka

@wwjulka a čo to ma spoločne s konsolidáciou? Si pozri kto tie filmy produkoval. Ty si pekne mimo.

viestta
31. jan 2026
@wwjulka

@wwjulka tyyy o ekonomike nemas sajnu, vsak? Filmy plati produkcia, investuje soje peniaze, pozhana peniaze od obchodnych a reklamnych partnerov, zoberie uver a naklady sa vratia na tantiemach a pravach za premietanie v kinach v televiziach. V dobrom pripade dostane nejaku statnu dotaciu z kulturnch fondov. Filmy sa netocia z tvojich dani, neobavaj sa.

januska12323
31. jan 2026

Štát žiadny film nespozoroval.

br4n
31. jan 2026

Použiť mozog sa občas hodí...

anonym_08b8ae
31. jan 2026
@br4n

Použiť mozog sa občas hodí...

@br4n bojím sa napísať o akom % prispievajúcih si myslím že ho používajú

anonym_0f952f
31. jan 2026
@wwjulka

@wwjulka ach Julka, je mi trápne aj za teba. Ale aspoň si sa dnes niečo nové naučila.

barborab1411
31. jan 2026
@wwjulka

@wwjulka vy nemáte moc šajn o produkcii filmov že?si myslíte že každý film dotuje z rozpočtu ministerstvo kultúry????alebo stvr?😂😂

barborab1411
31. jan 2026

@wwjulka k tej sume si inak dospela ako?si spriemerovala?😉

anonym_cb3899
31. jan 2026

A filmy plati stat? Nie sme v socializme, ze vsetko bolo len na statnu zakazku omg. Kazdy film je plateny zo sukromnych penazi, mozno na par propagacnych vynimiek, ale ver mi, ze s omnoho mensim rozpoctom. Na co prispieva stat v ramci kultury, to sa pohybuje v uplne inych podstatne mensich ciastkach.

wwjulka
autor
3. feb 2026

ano to herci platia zo svojho😅vsetko natacanie a potom si kupuju vilu v karibiku.preto sa natacaju od roku 2022 slovensko ceske filmy s produkciou v rumunsku😀

viestta
3. feb 2026
@wwjulka

ano to herci platia zo svojho😅vsetko natacanie a potom si kupuju vilu v karibiku.preto sa natacaju od roku 2022 slovensko ceske filmy s produkciou v rumunsku😀

@wwjulka tak si sa mala stat hereckou, bola by si rovnako zazobana...

wwjulka
autor
4. feb 2026

no rada by som len tam sa dostanu iba deti hercov a politikov.

viestta
4. feb 2026
@wwjulka

no rada by som len tam sa dostanu iba deti hercov a politikov.

@wwjulka zak potom chod studovat ekonomiku, ked ju vystudujes nebudes vykladat nezmysly po internete

wwjulka
autor
4. feb 2026

Odhad nákladov: Hoci presné číslo nie je známe, denné seriály tohto typu sa na Slovensku zvyčajne pohybujú v rozmedzí desiatok tisíc eur za epizódu (často sa spomínajú sumy pod hranicou najdrahších týždenných seriálov).

wwjulka
autor
4. feb 2026

toto je mama na prenajom😲

viestta
4. feb 2026
@wwjulka

toto je mama na prenajom😲

@wwjulka ale ani Mama na prenajom nebola financovana z tvojich dani. Produkovala ju, a teda zaplatila, SUKROMNA televizia Mariza zo svojich penazi, ktore ziskala napriklad z reklamy

wwjulka
autor
4. feb 2026

napriklad z reklamy ktoru vsetkych nutia pozerat a pocuvat nasilu a neda sa pretacat to mame za trest aj v telefonoch musim odklikat ze ju nechcem

wwjulka
autor
4. feb 2026

mna nehnevaju dane ale ze obycajna predavacka tak isto robi cely den svoju pracu ako oni a zdaleka nezarobi ani na dom ani auto a ledva zije a ma dve prace to nieje fer.takisto je clovek

viestta
4. feb 2026
@wwjulka

napriklad z reklamy ktoru vsetkych nutia pozerat a pocuvat nasilu a neda sa pretacat to mame za trest aj v telefonoch musim odklikat ze ju nechcem

@wwjulka vsak nemusis pozerat televizu. Mozes citat knihy
A uz si dost stara na to aby si vedela, ze za to ako sa mas mozes hlavne sama. Za to, ze mas dve roboty nemoze Nela Pociskova a ani Zdena Studenkova. Tie dve maju talent, tak su herecky a zarabaju. Ale mozes s nimi vybabrat. Nepozeraj telku, odhlas si kablovku, klesnu televiziam prijmy za reklamu, nebudu natacat filmy a serialy a potom tie dve budu bez roboty

wwjulka
autor
4. feb 2026

kedysi mali herci platy ako obycajni ludia teraz sa tvarime ako americania a stat potom strhava malym podnikatelom na ich dlhy ja si myslim ze herci vyciciavaju stat s penazi.ja nepozeram slovenske filmy nepodporujem darmozracov.zadarmo by ani charitu nerobili

wwjulka
autor
4. feb 2026

ja nemam dve prace.hovorila som priklad zien.len zasnem nad uvahou slovakov jasne ze sa mame takto ked si jeden druheho nezastaneme.

wwjulka
autor
4. feb 2026

drz palce hercom slovenskym a posli im aspon 100eur aby od hladu neumreli😕

viestta
4. feb 2026
@wwjulka

ja nemam dve prace.hovorila som priklad zien.len zasnem nad uvahou slovakov jasne ze sa mame takto ked si jeden druheho nezastaneme.

@wwjulka nehnevaj sa na mna, ale mam sa zastavat niekoho ako ty, co vypisuje jeden blud za druhym? A len tak mimochodom, ja som predavacka, ale zas nepovazujem za nespravodlive, ze Studenkova ma peniaze o akych sa mne ani nesnivalo. Na rozdiel od teba zijem v realite. A dufam, ze to tak aj ostane, lebo ak zacnem vykladat hluposti ako tu vykladas ty, je najvyssi cas aby ma pribuzni odprevadili k odbornikom, pretoze nieco vazne sa so mnou stalo.

anonym_7c1faa
4. feb 2026
@wwjulka

kedysi mali herci platy ako obycajni ludia teraz sa tvarime ako americania a stat potom strhava malym podnikatelom na ich dlhy ja si myslim ze herci vyciciavaju stat s penazi.ja nepozeram slovenske filmy nepodporujem darmozracov.zadarmo by ani charitu nerobili

@wwjulka aj teraz majú platy ako bežní ľudia, sú to zamestnanci divadiel a tam sú tiež akési tabuľkové platy. Ak sú šikovní a ochotní, vyhovujú predstavám a podmienkam režisérov, produkcie napr aj zo zahraničia, tak dostanú ponuky herecké a dabingove. A zato majú trochu lepšie honoráre. Veľká skupina sú na voľnej nohe a nemajú za sebou sociálne istoty v podobe zamestnávateľa/ divadla, tak si zháňajú prácu ako ktokoľvek napr. SZČO.
Ak máš talent, herecké alebo dabingove schopnosti , kľudne sa daj na túto dráhu.
PS. Myslím že viac ti ide zhadzovanie, útoky a znevažovanie, na talent máš, máš veľmi jedovaté sliny na hercov.
Pritom sa pozri aké príjmy majú športovci - ranče, akadémie, motory, dovolenky, milenky, šperky...
A o našej verchuske z politiky ani nehovorím, tam ti nevadí okrádanie ľudí v priamom prenose, zlaté vane, haciendy, jachty, luxusné dovolenky, drahé hodinky ?!

barborab1411
13. feb 2026
@wwjulka

@wwjulka kristepane toto nemyslíš vážne že?ak áno prosím si dôkaz tvrdenia ako štát strháva malým podnikateľom na dlhy hercom....fakt som zvedava