Hnisavý pupček 3 mesačného syna

majdom
2. feb 2012

Ahojte babenky, už som trošku zúfala z pupčeka môjho 3 mesačného synčeka. V nemocnici nám ho zle zaviazali a trvalo 4týždne kým odpadol, odvtedy mu stále hnisal a spravil sa mu pruh (ten už je lepší) na chirurgiu sme chodili 2 x týždenne na čistenie robili mu lapis, Posledný týždeň vyzeralo všetko OK pupček bol suchý a hojil sa no potom zas začal hnisať. Vie niektorá poradiť čo s tým aby už bol pokoj???

poppy1
2. feb 2012

@majdom presne sme toto zazili... hnisajuci pupok, trvalo styri mesiace, kym sa zahojil!!! ☹ 😒 na chirurgii sme boli ako na klaviri. My sme ale mali aj stafylokokovu infekciu v nom (samozrejme z nemocnice). Ked sa nehoji, mozno aj vy budete mat tu infekciu a na to su potrebne lokalne antibiotika. no a samozrejme lapisovat, lapisovat, lapisovat...stale. Treba vydrzat, ono sa to postupne zahoji. nam sa tam dokonca urobil granulom- take tkanivo, uz dr. na Kramaroch bola skepticka, ze sa to zahoji... mali sme ist na operaciu, ale potom sa to zacalo lepsit 😉 dnes uz ani nevieme ze bol problem 🙂 drzim palce!

poppy1
2. feb 2012

@majdom a este aby som nezabudla, treba dosledne davat pozor na to, aby sa mu toho nedotykala plienka (treba ju zahybat) a najlepsie aj prilozit po osetreni gazovy stvorec- ten velky- nech to je sterilne...

majdom
autor
2. feb 2012

@poppy1 už som z toho veľmi zúfalá

poppy1
2. feb 2012

@majdom aj my s manzelom sme boli! nevies si predstavit! najma, ked uz hrozila operacia ☹ vsetko sme robili spravne a stale sa to nehojilo... treba trpezlivost a dokladne sa o to starat...dezinfikovat, lapisovat, zasypavat septonexom... ono sa to spravi, drzim palce 🙂

majdom
autor
2. feb 2012

nam davaju framikoin zasip, a kazali davat obklad z harmanceka ale potom to bolo este horsie

poppy1
2. feb 2012

@majdom ten harmancek nie je 100 percent sterilny, ja by som vysusovala peroxidom vodika, na to lapisovala (ak vam dali lapis. tycinku na doma) a na to dala framykoin. zasyp...

majdom
autor
3. feb 2012

na peroxid sa mu vyvinula alergia a musela to riešiť kožná, takže ten máme zakázaný, lapisovať nám už netreba to je vyriešené len sa mu vracia stále to mokvanie. Už to bolo suché zahojené a zas sa to vrátilo zo dňa na deň.

cicka22312
20. aug 2012

@poppy1
@majdom
Ahojte mamicky ja mam ten isty problem musime tiez lapisovat pupcek a mame ten zasyp framykoin ale uz tyzden skoro to osetrujem ale neveim ci to bude o.k. Mojej malej vysoko uviazali pupok a zle sa jej to hojilo az nakoniec tam mala zive maso to sa hovori u nich tak.Tak sme mali nakazane ze lapisovat doma a zasyp tak uz to je 5 den a ono sa jej to pekne zmensilo ale horise je to ze ma ztoho cierny pupok a okolo toho a pritom sa jej to nedotykam koze len toho miesta kde to mam lapisovat ma to tak byt??? a este jednu vec ze jej to zacalo zase trosku hnisat co este odporucite aby za jej to dako zahojilo?? lebo uz lapisovat nemam co uz nema tu vec co mala proste jej to dako zmensilo ale v nutri jej to trosa mokva tak jej to vytieram aj liehom dezinfikujem ale davam jej ten zasyp stale dakujem za radu 🙂

poppy1
20. aug 2012

ahoj! My sme sa s pupkom trapili styri mesiace... No stale treba dokolecka... pretriet pupcek liehom, potom jemne lapisom, ale pozor, nie okolie! Len to "maso" (odborne sa to vola granulom) a na to zasypat framykoinom... a proste cakat, kym sa nezlepsi. Ono sa to moze aj viackrat zhorsit... U nas sa to zdalo zo trikrat zahojene a zrazu to opat nahnisalo... ☹ Boli sme aj na sone, ci nema pretrhnute crevo, ale nastastie to sa nepotvrdilo. Drzim palce!!

majdom
autor
26. aug 2012

@cicka22312 my sme sa s pupcekom trapili sedem mesiacov, ani sediet koli tomu nechcel. Ked to vyzeralo ze uz uz sa zahoji zobudili sme sa s cervenym rozmokvanym pupcekom a zacalo sa to odznova chirurgia bol nas druhy domov.
po lapisovani najviac pomohol oleobalzam - da sa to volne kupit v lekarni, aj na chyrurgii nam to davali ( ALE NIE SPOLU) a ked sa rana ukludnila doktorka nam predpisala Bactroban a potom uz konecne bol pokoj.
Skus ten oleobalzam po kupani vecer natriet prelepit, cez den nechat co najviac na vzduchu, hlavne nech to plienocka nesucha. Nam napriklad vadila aj kombinacia lieh a framikoin zasip skus pouzivat len zasip.

organicday
28. aug 2012

Od 3. mes. veku dieťatka je možné použiť aromaterapiu ako doplnkovú terapiu (ku klasickej liečbe) - v tomto prípade by som doporučila kúpele v bio esenciálnom oleji Levanduľa úzkolistá (pravá) - 1 kvapka na celotelový kúpeľ (vhodné rozpustiť v kúpeľovom oleji ešte pred pridaním do kúpeľa).
Kvalitná Levanduľa má na pokožku blahodárny účinok - hojí a dezinfikuje, sceľuje rany a pôsobí proti zápalom a baktériám, je analgetická. A je výborná a bezpečná pre deti, takže v prípade takýchto dlhodobých problémov sa ju oplatí skúsiť. Okrem kúpeľa je možné pripraviť obklady, alebo nariediť (1% koncentrácia) v kvalitnom rastlinnom (za studena lisovanom oleji) a potrieť postihnuté miesto a okolie.

https://www.modrykonik.sk/shopy/moj-shop/detska...

https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/organic...

monilik
30. apr 2017

@cicka22312 prosim ako ste nakoniec dopadli s tym pupcekom?aj my sa trapime.najviac som zufala z toho ze sice lapisujem iba granulom ale aj tak ma malinka popalenu kozu okolo pupka.som z toho hrozne nestastna ☹ co s tou popalenou hnedou pokozkou?keby som si to s nou mohla vymenit... 😢

lola13
10. apr 2019

Dobry den chcem sa spytat ci ste deticky mohli normalne kupat pocas lapisovania ci skor pupcek chranit pred vlhkom a len tak jemne sprchnut aby sa pupcek nenamocil a ci to lapisovanie sa robi doma lebo nasej malej je to dost zle viditelne ten kusok pupocnika co jej ostal ma to hlbsie a troska sa to bojim sama robit aby som to zle neurobila dakujem za odpoved