icon

Ako vyriešiť teplo v izbe bez klimatizácie?

zdenkazdenulka
14. máj 2026

ahojte babulky, ako najlepsie vyriesit teplo v izbe bez klimatizacie? nejake termo zavesy alebo co je najlepsie?

valikadzm
•
14. máj 2026

@zdenkazdenulka vonkajšie žalúzie

patrike
•
14. máj 2026

Jedine vonkajsie zaluzie / rolety. Teplo nesmies pustit ani cez okno, lebo potom len klima, ktoru odmietas. Vnutorne zaluzie nefunguju.

patka06
•
14. máj 2026

určite vonkajšie žalúzie a správne vetranie

viestta
•
14. máj 2026

biele vnutorne rolety vyrazne pomozu

anonym_eaf36c
•
14. máj 2026

@zdenkazdenulka cez leto skoro ráno vyvetrať a do večera nepustit dnu ani kúsok vzduchu z vonku plus ak nemôžete rolety tak aspoň zatemnovacie závesy , nakladať po radiátoroch vyžmýkane mokre uteráky komplet po celom byte/ dome... Mala som bábätko v lete ale aj tak klima je klima...

mateson2004
•
14. máj 2026

Nič, čo je zvnútra nepomôže. Musí to ísť pred sklo, zvonka.

anonym_eaf36c
•
14. máj 2026
@mateson2004

Nič, čo je zvnútra nepomôže. Musí to ísť pred sklo, zvonka.

@mateson2004 ale pomôže , nie úplne ale zatemnovacie čo to pomôžu

amelie2017
•
14. máj 2026

Tak my mame vonkajsie rolety a nemam pocit, ze by pomahali proti teplu v byte. Klimu nemame, mame stropne ventilatory, za mna super.

zdenkazdenulka
autor
•
14. máj 2026
@patrike

Jedine vonkajsie zaluzie / rolety. Teplo nesmies pustit ani cez okno, lebo potom len klima, ktoru odmietas. Vnutorne zaluzie nefunguju.

@patrike neodmietam ale sme v nájme a nemôžem ju tam dať bohužial :( tak skusam aspon niečo čo by trochu pomohlo. dakujem za radu

patka06
•
14. máj 2026
@amelie2017

Tak my mame vonkajsie rolety a nemam pocit, ze by pomahali proti teplu v byte. Klimu nemame, mame stropne ventilatory, za mna super.

@amelie2017 Nám vonkajšie žalúzie veľmi pomáhajú, v letných horúčavách je rozdiel viac ako 10 Stupňov.

anonym_82d62c
•
14. máj 2026
@patka06

@amelie2017 Nám vonkajšie žalúzie veľmi pomáhajú, v letných horúčavách je rozdiel viac ako 10 Stupňov.

@patka06 to chces povedať že vonku je 35 a dnu mas 25? Klames

patka06
•
14. máj 2026
@anonym_82d62c

@patka06 to chces povedať že vonku je 35 a dnu mas 25? Klames

@anonym_82d62c Presne tak, vonku 35 vnútri sa cez 25 nedostanem. Tak to mám každé leto. Izba otočená na juhovýchod.

tanyan
•
15. máj 2026

Keď boli horúce noci, tak som zvykla pustiť zvlhčovač vzduchu a výrazne to pomohlo. Ale samozrejme treba dávať pozor, aby sa príliš nezvýšila celková vlhkosť a nevzniklo riziko plesne a podobne.
Moja mama má prenosnú stojanovú klimatizáciu a tiež je spokojná. Treba však vybrať správnu vzhľadom na veľkosť miestnosti.

anonym_a32c1e
•
15. máj 2026

Rano, pred tym ako zacne pripekat, riadne vyvetras a potom zavriet vsetky okna a vonkajsie zaluzie. Ale ak mas okna orientovane na juh tak by som hoadala aj take tie male mobilne airko pristroje aby ti to v tom najhorsom momente dokazalo aspon trochu znizit teplotu.