icon

Ako vyriešiť teplo v izbe bez klimatizácie?

zdenkazdenulka
14. máj 2026

ahojte babulky, ako najlepsie vyriesit teplo v izbe bez klimatizacie? nejake termo zavesy alebo co je najlepsie?

valikadzm
14. máj 2026

@zdenkazdenulka vonkajšie žalúzie

patrike
14. máj 2026

Jedine vonkajsie zaluzie / rolety. Teplo nesmies pustit ani cez okno, lebo potom len klima, ktoru odmietas. Vnutorne zaluzie nefunguju.

patka06
14. máj 2026

určite vonkajšie žalúzie a správne vetranie

viestta
14. máj 2026

biele vnutorne rolety vyrazne pomozu

anonym_eaf36c
14. máj 2026

@zdenkazdenulka cez leto skoro ráno vyvetrať a do večera nepustit dnu ani kúsok vzduchu z vonku plus ak nemôžete rolety tak aspoň zatemnovacie závesy , nakladať po radiátoroch vyžmýkane mokre uteráky komplet po celom byte/ dome... Mala som bábätko v lete ale aj tak klima je klima...

mateson2004
14. máj 2026

Nič, čo je zvnútra nepomôže. Musí to ísť pred sklo, zvonka.

anonym_eaf36c
14. máj 2026
@mateson2004

Nič, čo je zvnútra nepomôže. Musí to ísť pred sklo, zvonka.

@mateson2004 ale pomôže , nie úplne ale zatemnovacie čo to pomôžu

amelie2017
14. máj 2026

Tak my mame vonkajsie rolety a nemam pocit, ze by pomahali proti teplu v byte. Klimu nemame, mame stropne ventilatory, za mna super.

zdenkazdenulka
autor
14. máj 2026
@patrike

Jedine vonkajsie zaluzie / rolety. Teplo nesmies pustit ani cez okno, lebo potom len klima, ktoru odmietas. Vnutorne zaluzie nefunguju.

@patrike neodmietam ale sme v nájme a nemôžem ju tam dať bohužial :( tak skusam aspon niečo čo by trochu pomohlo. dakujem za radu

patka06
14. máj 2026
@amelie2017

Tak my mame vonkajsie rolety a nemam pocit, ze by pomahali proti teplu v byte. Klimu nemame, mame stropne ventilatory, za mna super.

@amelie2017 Nám vonkajšie žalúzie veľmi pomáhajú, v letných horúčavách je rozdiel viac ako 10 Stupňov.

anonym_82d62c
14. máj 2026
@patka06

@amelie2017 Nám vonkajšie žalúzie veľmi pomáhajú, v letných horúčavách je rozdiel viac ako 10 Stupňov.

@patka06 to chces povedať že vonku je 35 a dnu mas 25? Klames

patka06
14. máj 2026
@anonym_82d62c

@patka06 to chces povedať že vonku je 35 a dnu mas 25? Klames

@anonym_82d62c Presne tak, vonku 35 vnútri sa cez 25 nedostanem. Tak to mám každé leto. Izba otočená na juhovýchod.

tanyan
15. máj 2026

Keď boli horúce noci, tak som zvykla pustiť zvlhčovač vzduchu a výrazne to pomohlo. Ale samozrejme treba dávať pozor, aby sa príliš nezvýšila celková vlhkosť a nevzniklo riziko plesne a podobne.
Moja mama má prenosnú stojanovú klimatizáciu a tiež je spokojná. Treba však vybrať správnu vzhľadom na veľkosť miestnosti.

anonym_a32c1e
15. máj 2026

Rano, pred tym ako zacne pripekat, riadne vyvetras a potom zavriet vsetky okna a vonkajsie zaluzie. Ale ak mas okna orientovane na juh tak by som hoadala aj take tie male mobilne airko pristroje aby ti to v tom najhorsom momente dokazalo aspon trochu znizit teplotu.