Aké sú skúsenosti s očkovaním detí proti ovčím kiahňam?
Ahojte rodičia, prípadne lekári, sestry,
Prosím Vás akú máte skúsenosť s očkovaním proti ovčím kiahňám? Bol ich priebeh po zaočkovaní mierny, ako dlho to trvalo, prípadne ak niekto vie odpovedať - bol poznať rozdiel u detí zaočkovaných a nezaočkovanych? Bavíme sa o deťoch od 1-7 rokov 🙂.
Uvažujem, či dať zaočkovať alebo nie. Poprosím o slušnú debato a neutocenie, nechcem vyvolávať hádky. Chápem úplne oba názory.
Ďakujem všetkým veľmi pekne za názory.
Su krajiny, kde ockovanie proti kiahnam patri medzi zakladne ockovania a pediatri ovcie kiahne takmer neriesia. Nasi su zaockovani a necakam, ze by och dostali. Ale boli ockovani, ked mali 7 a 10, lebo ich dovtedy nedostali.
Moja ma iba 1 dávku,u nás v školke boli 4 kolá kiahni a nedostala ani raz. A to mali kiahne aj jej naj kamaratky.
Ma 1 dávku, ak nedostane do 8r kiahne, dáme aj druhu dávku - tak poradila dr
Nase dieta je zaockovane ma obe davky. A som velmi rada, ze sme zaockovat dali. Niektore deti maju naozaj tazky priebeh kiahni. A plus, aj po prekonani kiahni mozu este v dospelosti dostat pasovy opar. Ockovane deti by kiahne mat nemali, a pasovy opar uz vobec. Podla mna ockovat ma len vyhody.
my sme ich mali v case ked len ockovanie zacinalo byt popularne. 3 deti mi skoncili v nemocnici na infekcnom co mali taky skaredy a silny priebeh (mladsia mala len 3m) jazvy maju doteraz aj na tvari takze jednoznacne odporucam ockovanie. bud je miernejsi priebeh alebo ziadny
@anonym_autor Moj ma dve davky, dostal ich v 3.5r. Nemal ziadnu reakciu na vakcinu. V skolke boli medzitym 2 epidemie kiahni, pri prvej nedostal nic, pri druhej sa mu objavila 1 vyrazka, o ktorej si doteraz nie som ista, ci islo o kiahnu. Ja som dala ockovat po tom, co mi kamoska povedala, ze jej nevlastny syn mal z kiahni encefalitidu.
Moj syn bol mesiac po prvej davke vystavený silnej vlne kiahní v škôlke a bol v priamom fyzickom kontakte so spolužiačkou ktorá mala prebiehajúce kiahne (len nám to mamička zabudla povedať - na prvý pohľad ešte nemala veľa vyrážok). Kiahne nedostal a doockovali sme ho druhou dávkou mesiac po kontakte. Ešte som nepočula o pripade kiahní po očkovaní ale za to o hrozných priebehoch aj s následkami áno. Hlavne ho chcem uchrániť pred pásovým oparom čo je vraj veľké svinstvo. V iných krajinách patrí toto očkovanie medzi povinné a žiadne epidémie kiahní tam nemajú. V tomto mi príde Slovensko riadne zaostalé. 🤦♀️

@anonym_autor tak moje deti sú zaočkované, ale teda medzi prvou a druhou staršia mala vyrážky, mysleli sme si, že kiahne, ale nikto to nevedel potvrdiť ani vyvrátiť ... šli sme neskôr na druhú dávku 🙂