icon

Ako odložiť/odmietnuť MMR očkovanie?

15. feb 2026

Dobry den , ako mam odlozit mmr ockovanie? Da sa v 15tich mesiacoch odmietnut a dat az neskor? Skusenosti problem, zdravotnu indikcaiu nema nato

Strana
z2
misanthropicdann
16. feb 2026
@belllinka

@misanthropicdann samozrejme, že áno 🙂 Len je komické ako tu strašne obhajuje očkovanie aj napriek tomu, že ju to očkovanie neochránilo

@belllinka kto vie, možno práve ochránilo, možno bez očkovania by tu už nemusela byť.

weleda123
16. feb 2026

Bez srandy, ale po všetkých tých epidémiach osýpok a po tom, ako zomreli minulý rok 3 deti na čierny kašeľ, by som reálne zakázala prijímať také deti do škôlok (teraz nehovorím o deťoch s predispozíciou alebo zdravotnou indikáciou, ale reálne o deťoch dezolatov). Akurát tak ohrozujú zdravie ostatných ľudí.

anonym_a9ed33
16. feb 2026
@ankare

@anonym_04b634 Nebola si ockovana?

@ankare
Nebola, mala som 10 mesiacov aspon tak mi mama hovorila

anonym_64733c
16. feb 2026
@weleda123

Bez srandy, ale po všetkých tých epidémiach osýpok a po tom, ako zomreli minulý rok 3 deti na čierny kašeľ, by som reálne zakázala prijímať také deti do škôlok (teraz nehovorím o deťoch s predispozíciou alebo zdravotnou indikáciou, ale reálne o deťoch dezolatov). Akurát tak ohrozujú zdravie ostatných ľudí.

@weleda123 a čoho sa potom ockovani boja, keď vakcína je víťazstvo? 😅
Veru, Ty o Tom nerozhodujes, tak sa upokoj. 😘

anonym_04b634
16. feb 2026
@anonym_64733c

@anonym_64733c
V Anglicku je momentalne velka epidemia osypok, taka sranda neockovany 21 dni povinna karantena aj rodinny prislusnici, myslim ze ocr konci vyhadzovom.😊

jablkovastrudla
16. feb 2026

Da sa odlozit, mozes ju dokonca odmietmut. Svagrina platila pokutu, doktorka ju nahlasila a platili ale to je roky dozadu tak neviem co sa nieco zmenilo.
Ja som ockovanie posuvala tiez, ale u nas je ockovanie dobrovolne. Syn bol casto chory a potom mal nejake operacie tak som nechcela aby to mal vsetko naraz. Preco nechces ockovat?

weleda123
16. feb 2026
@anonym_64733c

@anonym_64733c vakcína nie je víťazstvo a nikto NIKDY ani netvrdil, že zaočkovaní človek sa nemôže nakaziť. Ale napríklad teda - švagriná mala novorodené dievčatko a syna v škôlke. Doma bol 3 mesiace, lebo v škôlke malo XY detí čierny kašeľ. Sú predstav, že by to ten novorodenec dostal. Hrdinky ste všetky dovtedy, kým sa vám decko nenakazi. Potom vám už sú tí doktori dobrí, ktorých rady o potrebe očkovania ignorujete. Hnus.

anonym_a9ed33
16. feb 2026
@weleda123

@anonym_64733c vakcína nie je víťazstvo a nikto NIKDY ani netvrdil, že zaočkovaní človek sa nemôže nakaziť. Ale napríklad teda - švagriná mala novorodené dievčatko a syna v škôlke. Doma bol 3 mesiace, lebo v škôlke malo XY detí čierny kašeľ. Sú predstav, že by to ten novorodenec dostal. Hrdinky ste všetky dovtedy, kým sa vám decko nenakazi. Potom vám už sú tí doktori dobrí, ktorých rady o potrebe očkovania ignorujete. Hnus.

@weleda123
Zaujmave o com nikdo nehovori ono nie je o tom ci dostanes osypky , ale neockovany ked dostanu hraju Rusku ruletu a ovela neskor po rokoch moze dieta dostat SSPE

anonym_d1051e
16. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_04b634
Keby sme zili ako za komunistov za zeleznou oponou alebo v Severnej Koreii to je OK, ale Spanielsko prijalo nedavno 500000 ilegalnych emigrant + rodiny, takze prajem vsetko najlepsie len kamikaze si takto zahrava s detskym zivotom

@anonym_04b634 kedy sme zili za zeleznou oponou, uz by bolo dieta davno zaockovane a nikoho by nazor rodica neockovat dieta nezaujimal...

anonym_e65735
16. feb 2026

Na rovinu sme odmietli. Mali sme k tomu pádny zdravotný dôvod aj keď nie potvrdený lekarom a neľutujem. Predvolali nás aj na pohovor na úrad verejného zdravia, kde som im vysvetlila naše dôvody a pochopili aj oni + ako dôkaz zdravotnú dokumentáciu.

anonym_a9ed33
16. feb 2026
@anonym_e65735

Na rovinu sme odmietli. Mali sme k tomu pádny zdravotný dôvod aj keď nie potvrdený lekarom a neľutujem. Predvolali nás aj na pohovor na úrad verejného zdravia, kde som im vysvetlila naše dôvody a pochopili aj oni + ako dôkaz zdravotnú dokumentáciu.

@anonym_e65735
A chod sa modlit ked bude dieta starsie aby nedostalo SSPE , ale to si chcela, zlata nevedomost myslis ze si vyhrala vo svojej blbosti.

anonym_be165d
16. feb 2026
@anonym_d1051e

@anonym_04b634 kedy sme zili za zeleznou oponou, uz by bolo dieta davno zaockovane a nikoho by nazor rodica neockovat dieta nezaujimal...

@anonym_d1051e ano za sociku dokonca dosla doktorka so sestrickou do skoly a tam zaockovala celu triedu. vtedy to bolo ine, do zahranicia sa takmer necestovalo, ak teda pominiem balaton, juhosku, ndr a bulharsko/rumunsko. ludia tu boli zavreti, o cestach do Afriky mohli tak akurat snivat. dnes je situacia uplne ina, lieta sa po celom svete plus migracia, takze choroby sa rozvlacaju jedna radost. neda sa zabranit pripadnemu stretu neockovanej osoby s takouto chorobou. vyhlasenie, ze ved ja mam dobru imunitu, v tej chvili asi nebude moc platne.

weleda123
16. feb 2026
@anonym_d1051e

@anonym_d1051e presne tak. Za toho zlatého socializmu sa očkovalo bez súhlasu rodičov. A presne tí dezolati, čo vyplakávajú ako treba komančov späť, sú proti očkovaniu 🤦

anonym_e65735
16. feb 2026
@anonym_a9ed33

@anonym_e65735
A chod sa modlit ked bude dieta starsie aby nedostalo SSPE , ale to si chcela, zlata nevedomost myslis ze si vyhrala vo svojej blbosti.

@anonym_a9ed33 tak po prvé, najskôr by musel prekonať osýpky. Po druhé najvyššie riziko pre neho by bolo do 2 rokov života a po tretie osýpky boli bežné detské ochorenie. Takmer každé dieťa ich prekonalo.
Epidémie sa opakovali každé 2–3 roky. Tisíce prípadov ročne. Výskyt SSPE bol vtedy približne 5–10 prípadov na 1 milión detí ročne. A po štvrté, čítanie s porozumením učili na základnej škole v prvom stupni, asi si prehliadla že môj syn má diagnózy.
Pekný večer ti prajem 😉

anonym_30026c
16. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_ded8f0
Ja som skoro zomrela ako decko na osypky a dufam ze aj internetove antivakserke kravy pokapu skoro, lebo si neuvedomuju pri sucastnej globalizacii ako sa virus siri z krajin kde sa neockuje ako napriklad vo vela Africkych krajinach.
PS: Zila a robila som v Afrike

@anonym_04b634 stačí nám taka Ukrajina, ani netreba strašiť Afrikou.
Ja len tie co odmietnu očkovanie len tak z pasie, poprosím potom, aby hradili si liečbu svojho dieťaťa v plnej výške samé.

anonym_64733c
16. feb 2026
@anonym_a9ed33

@weleda123
Zaujmave o com nikdo nehovori ono nie je o tom ci dostanes osypky , ale neockovany ked dostanu hraju Rusku ruletu a ovela neskor po rokoch moze dieta dostat SSPE

@anonym_e65735 Ani si nemíňaj svoju energiu. Veď tento človek, ktorému odpovedáš, neovláda ani len rodný jazyk, učivo 1. stupňa ZŠ. 🤦

@anonym_a9ed33 O Tebe je reč. Mudrlantka. 🤣

anonym_e65735
16. feb 2026
@anonym_64733c

@anonym_e65735 Ani si nemíňaj svoju energiu. Veď tento človek, ktorému odpovedáš, neovláda ani len rodný jazyk, učivo 1. stupňa ZŠ. 🤦

@anonym_64733c tiež pravda 😅

anonym_04b634
16. feb 2026
@anonym_e65735

@anonym_a9ed33 tak po prvé, najskôr by musel prekonať osýpky. Po druhé najvyššie riziko pre neho by bolo do 2 rokov života a po tretie osýpky boli bežné detské ochorenie. Takmer každé dieťa ich prekonalo.
Epidémie sa opakovali každé 2–3 roky. Tisíce prípadov ročne. Výskyt SSPE bol vtedy približne 5–10 prípadov na 1 milión detí ročne. A po štvrté, čítanie s porozumením učili na základnej škole v prvom stupni, asi si prehliadla že môj syn má diagnózy.
Pekný večer ti prajem 😉

@anonym_e65735
Sorry, ale s tebou je strata casu diskutovat ked vidim bezne ochorenie, no co si antivaxerka, takze
"Osýpky sú vysoko nákazlivé a nebezpečné ochorenie, najmä pre neočkované deti, pričom úmrtnosť sa
odhaduje na 1 až 2 prípady z 1 000 infikovani"
A k SSPE je to 10 zo 100000 nie z miliona.
S pozdravom ta co ma zlu Slovencinu 😊

anonym_e65735
16. feb 2026
@anonym_64733c

@anonym_64733c Rodný jazyk zvládam na jednotku 🙂. Každý deň ho používam v práci, štúdiu aj bežnej komunikácii, vyštudovala som niekoľko škôl a zatiaľ sa nikto nesťažoval. Takže ak niekto tvrdí opak, je to jeho problém s realitou, nie moja nedostatočná gramotnosť 😌. Pekný večer aj tebe!

anonym_e65735
16. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_e65735
Sorry, ale s tebou je strata casu diskutovat ked vidim bezne ochorenie, no co si antivaxerka, takze
"Osýpky sú vysoko nákazlivé a nebezpečné ochorenie, najmä pre neočkované deti, pričom úmrtnosť sa
odhaduje na 1 až 2 prípady z 1 000 infikovani"
A k SSPE je to 10 zo 100000 nie z miliona.
S pozdravom ta co ma zlu Slovencinu 😊

@anonym_04b634 Len aby bolo jasné nikde som nepísala, že máš zlú slovenčinu. Poukázala som na to, že nečítaš s porozumením a priznám sa, ani teraz to zrejme nevieš😅. Môj syn má diagnózy, ktoré bránia očkovaniu, a fakty o osýpkach a SSPE sú presné. Pekný večer 🙂

banalu
16. feb 2026

Moja mala "odlozene" ockovanie, nie preto, ze by som chcela, ale vzdy ked sme sli ockovat, tak bol soplik, teplota alebo stale cosi. Dostala MMR neviem ci nie az o pol roka ako mala dostat. Ale ty zjavne nechces ockovat - tak neockuj, ale ked si si tolko nastudovala o ockovani, presla si si studie - viacere, zahranicne publikacie a si presvedcena, tak si si mohla aj dostudovat ci sa da odlozit alebo odmietnut ockovanie a ake to moze mat pre teba nasledky (a teraz nehovorim o vedlajsich ucinkoch).

Toto mi pride ako tema na rozputanie vasni ☺️

anonym_64733c
16. feb 2026
@anonym_a9ed33

@weleda123

@anonym_e65735 Ale ja som nepísala Tebe, že nevieš po slovensky. Ja som to písala tejto hviezde
@anonym_a9ed33 .

anonym_2065e6
16. feb 2026

Nedas a hotovo. Cakas. Mozno pokuta, 300€,mozno nie. Babulka z rodiny mala jasno, ze neda, ale uz podla toho si hladala pediatru. Nasla a ma viac takych "pripadov". 🪱

anonym_a9ed33
17. feb 2026
@anonym_2065e6

Nedas a hotovo. Cakas. Mozno pokuta, 300€,mozno nie. Babulka z rodiny mala jasno, ze neda, ale uz podla toho si hladala pediatru. Nasla a ma viac takych "pripadov". 🪱

@anonym_2065e6
A ked naifikujes dalsie deti tak to mas u ri** alebo pi**

anonym_2065e6
17. feb 2026

Nejsme a  nikdy jsme nebyli proti očkování, pokud je prováděno šetrně
a s ohledem na stav dítěte. Je skutečně velmi těžké se jako rodiče rozhodovat,
co je pro naše děti horší – ▪️ zda závažná či smrtelná choroba, která v případě
neočkování hrozí, či doživotní potýkání se s následky očkování, které mohou
dítě definitivně vyloučit z běžného života.▪️
Vzhledem k věku by měl náš syn být v nej-
bližší době naočkován další povinnou vakcí-
nou. Jak byste se na našem místě rozhodli?
Ing. Daniel Š.
a Ing. Lenka C.
P.S. Druhé foto – duben 2014, kdy syn poté, co se lekl hlasité reklamy z projíž-
dějícího auta, strávil téměř týden v koupelně (malé, panelákové); v koupelně
jedl, hrál si, spal, naprosto ji odmítal opustit. Až po navýšení dávek psychofar-
mak na maximální možnou výši (pod dozorem dětského psychiatra) se nám
podařilo jej dostat ven.

anonym_0722a8
18. feb 2026
@anonym_30026c

@anonym_04b634 stačí nám taka Ukrajina, ani netreba strašiť Afrikou.
Ja len tie co odmietnu očkovanie len tak z pasie, poprosím potom, aby hradili si liečbu svojho dieťaťa v plnej výške samé.

@anonym_30026c pravda ukrajina je semenišťom všetkých prenosných chorôb hepatitídy, HIV, TBC a prišli tu bez problémov dokonca sa tu aj liečia sadarmo. Napr. aj WHO) odporučila Ukrajine, aby zničila všetky nebezpečné patogény uchovávané v jej výskumných laboratóriách a zabránila tak "akýmkoľvek prípadným únikom", ktoré by mohli ublížiť verejnosti.

Taktiež rodičia ktorých deti boli poškodené očkovaním nech si platia za liečbu..

https://ciernalabut.dennikn.sk/2313/durana-ocko...

anonym_68c597
19. feb 2026
@anonym_04b634

@anonym_ded8f0
Ja som skoro zomrela ako decko na osypky a dufam ze aj internetove antivakserke kravy pokapu skoro, lebo si neuvedomuju pri sucastnej globalizacii ako sa virus siri z krajin kde sa neockuje ako napriklad vo vela Africkych krajinach.
PS: Zila a robila som v Afrike

@anonym_04b634 ved na africkych detoch testuju vaxiny.. co to trepes.. kamoska tam robi dobrovolnicku.. dakedy osypky prekonavali cele triedy a nik nezomrel, tak netrep.. dnes miesto nich mame 5./6./7.me choroby pupakove.. a kvoli tomu, ze ockuju deti proti kiahnam, dostanu ich v dospelosti s brutalnym priebehom-kamos skoncil v nemocnici, bo kiahne v hrdle-opuchol, tazko sa mu dychalo.. sesternici nielen ze zostali hrozne jazvy, ale mala nieco s mozgom.. to je tak, ked detske choroby presuvame do dospelosti.. 🙈🙈🙈

anonym_808ceb
22. feb 2026

@anonym_autor kvoli comu chces odkladat?
A potom aj tak neskor dat?

Strana
z2